08-07-2009, 02:00
|
|
מנהלת פורומי הצילום
|
|
חבר מתאריך: 12.04.05
|
|
ציטוט:
כל שירות לאומי, באשר הוא - לא יתרום בשום דבר לצבא, כאשר מנגד, שירות צבאי בהכרח תורם למדינה, ובחלק מהמקרים (כפי שציינת), שירות צבאי יכול להיות מול אוכלוסיה אזרחית (כמו במקרים של מורה חיילת או פיקוד העורף) שזו תרומה ישירה.
|
למה לתרום לצבא? יש איזה אידאל בתרומה לצבא? הרעיון בגיוס לצבא הוא לא תרומה לצבא אלא תרומה למדינה באמצעות שירות בצבא. הרעיון הוא לתרום למדינה. באותה מידה אני יכולה להגיד לך ששירות בצה"ל לא תורם לבית חולים איכילוב, וששירות לאומי בבית חולים איכילוב לא תורם לבית הספר התיכון שבו אני שירתתי. אלו גופים שונים, שכל אחד מהם חשוב למדינה, ואתה יכול לתרום למדינה באמצעות שירות באחת מהאופציות הנ"ל, או באחרת.
ציטוט:
הצבא מורכב מהרבה תפקידים. חלקם גדולים יותר וחלקם גדולים פחות, אבל כל תפקיד שלא תעשי - יתרום וישפיע, אם תבחרי לעשותו טוב. גם להיות פקידה זה חשוב. הצבא לא היה יכול לזוז בלי פקידות (אפילו שזה לא מאתגר במיוחד ובהחלט ללא רמת סיכון).
|
מכיר את הביטוי "קשוט עצמך תחילה"? אז תחזור להודעה הקודמת שלי וצטט לי איפה כתבתי ששירות צבאי של בנות לא תורם.
(אגב, יש עכשיו דיון במה שבכיפה על גיוס בנות דתיות לצבא, ואני דווקא מהמתנגדים-להתנגדות לזה... אני לא תומכת נלהבת, אבל אני כן חושבת שבמקרים מסויימים זה בדיוק המסלול שבחורה צריכה לבחור. למשל החברה שלי שפגשת, שסיימה שירות צבאי ביחידה מובחרת של המודיעין, ותרמה ממוחה הגאוני למדע הצבאי...)
אני רק כתבתי שאת השירות הצבאי של בחורות רבות אפשר לסכם ב - "לא עשיתי כלום", בדיוק באותה מידה ששירות לאומי של בנות אחרות אפשר לסכם ככה. מי שרוצה לא לעשות כלום - לא תעשה כלום. (תכלס, יש מצב שבשירות הלאומי יותר קשה לא לעשות כלום, כי המוסד בו משרתים משלם בד"כ על התקנים איזשהו מחיר, וחבל להם לקבל בת שלא עושה כלום. או שהיא לא תתקבל, או שיעיפו אותה, או שינערו אותה טוב טוב שתתחיל לעבוד.)
מצד שני, תקנים משמעותיים יש בשירות הלאומי לא פחות מאשר בצבא. עבודה עם זקנים, עם משפחות מצוקה (אחותי עבדה השנה במועדונית של ילדים ממשפחות מצוקה, וכן בעבודה פרטנית עם ילדה שאחיה נהרג במלחמה. זה בנוסף לעבודה מזכירותית+פעילותית<?> בבי"ס יסודי של ילדי-משפחות מצוקה), עם נוער שצריך הכוונה, ריכוז סניפים של תנועות נוער (שזה הכנת הנוער המנהיג הבא - תרומה משמעותית למדינה. זה הנוער שאח"כ מתגייס ליחידות מובחרות, כמפורט לעיל), כוח עזר בבתי חולים ועוד ועוד.
בנוסף, כמו שכתבתי קודם, יש תקנים מקבילים למורות חיילות (בתיכונים וכאלה), לתקני חיילות בשב"כ (כשאני עברתי את תהליך המיון, נאמר לי שהתפקידים שניתנים שם לבנות שירות לאומי בד"כ יותר משמעותיים מאלה שניתנים לחיילות, כי הבש"ליות בוחרות לבוא לשם מרצונן, והחיילות לא. ואכן, כמה חברות שלי עובדות כיום בשב"כ אחרי שעשו שם שירות לאומי) ואפילו למדריכות טיולים (יש הדרכת טיולים גם דרך הצבא).
בקיצור, אני רק תקפתי את הזלזול בשירות הלאומי שהושמע מעלי (מאכילים אתכם בכפית בזלזול במטופש הזה, והבחורים שמעלי פשוט קנו את זה, בלי לבדוק). אני לא זלזלתי בצבא. אז איך הצלחת לקרוא זלזול כזה?
|