 |

17-11-2009, 10:10
|
מנהל צו"ב
|
|
חבר מתאריך: 02.05.02
הודעות: 7,828
|
|
|
סיפוק בצה"ל: כיפת ברזל מתקדמת מהר, ניסוי נוסף בקרוב
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif] [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif] תצלום ארכיון: תומר אפלבאום [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif]
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif] במערכת הביטחון קיימת שביעות רצון רבה מקצב ההתקדמות של פרויקט "כיפת ברזל", מערכת ההגנה מפני רקטות לטווח קצר ובינוני. בתוך שבועות אחדים יתקיים ניסוי משמעותי נוסף במערכת החדשה ולוח הזמנים מקדים במידת מה את ההערכות המקוריות, לאחר אישורו של הפרויקט. על סמך ההערכות של היצרנית, רפא"ל, משרד הביטחון וצה"ל, יש סיכוי סביר כי סוללה מבצעית ראשונה של "כיפת ברזל" תסופק למערך הנ"מ של חיל האוויר באמצע השנה הבאה, 2010.
גורם ביטחוני בכיר אמר ל"הארץ" כי "רפא"ל עושה עבודה מעולה בפרויקט הזה. בגלל הצורך הדחוף לפרוס סוללות טילים נגד רקטות, בעיקר מול רצועת עזה, הצבנו לחברה לוח זמנים בלתי סביר - ובכל זאת היא עומדת בו ואף מקדימה אותו במקצת. עד היום, רפא"ל עמדה בכל ?אבני היסוד' שהצבנו להתפתחות הפרויקט. זה לגמרי לא מובן מאליו שהניסויים עד היום הצליחו כבר במכה הראשונה".
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/printed/P171109/a.0.1711.150.1.9.jpg]
"כיפת ברזל" אמורה להצליח ליירט רקטות בטווחים שבין ארבעה ק"מ ליותר מ-70 ק"מ - ולהוות את התשובה העיקרית לירי רקטות קסאם, קטיושות "גראד" וטילי פאג'ר מתוצרת איראן, הנמצאים בידי חיזבאללה וייתכן שהוברחו גם לחמאס ברצועת עזה. הפרויקט אושר לאחר תהליך ארוך, מסורבל ורצוף דחיות. על אטיותו והיבטים שונים בתכנונו נמתחה ביקורת קשה בדו"ח של מבקר המדינה. עם זאת, מאז שהפרויקט יצא לדרך (בעיקר לנוכח הלקחים מהירי המסיווי של קטיושות במלחמת לבנון השנייה), מושקע ברפא"ל ובצה"ל מאמץ רב להשלים את פיתוח המערכת.
הניסוי המתוכנן הבא צפוי להיות משמעותי במיוחד, משום שבמהלכו ישוגרו בו זמנית כמה טילי מטרה (טילים ש"כיפת ברזל" אמורה ליירטם באמצעות שיגור טילים משלה). במסגרת הניסוי, ישוגרו רקטות קסאם וקטיושות גראד בשטח אש של צה"ל ו"כיפת ברזל" תצטרך לזהותם וליירטם במקביל. זאת, בתרחיש הקרוב למציאות, שבה יהיה צורך ליירט מטחי טילים הנורים בעת ובעונה אחת.
עד היום הוקצבו לפרויקט 860 מיליון שקל, המספיקים לפיתוח הראשוני של המערכת, לייצור שתי סוללות ולייצור מספר מצומצם של טילי יירוט. סוללה אחת מספיקה כדי להגן על שטח עיר בינונית והיישובים הסמוכים לה. אבל ברגע שיושלם הפיתוח הראשוני, צפוי לחץ של ראשי עיריות ותושבים בקווי העימות, בגבול הצפון וב"עוטף עזה", לאשר הצטיידות נוספת שתאפשר לפרוס עוד סוללות ביישובים שלהם. במקרה כזה, יהיה צורך בהגדלת התקציב לפרויקט. הדבר יצטרך לבוא על חשבון תוכניות פיתוח אחרות.
הגורם הבכיר דחה את הביקורת על העלות הגבוהה של טילי היירוט, העשויה להגיע לכ-50 אלף דולר לטיל. לדבריו, "זה קשקוש. 'עופרת יצוקה' עלה 3.8 מיליארדי שקל. בסכום כזה אני מכסה את כל הארץ בסוללות. הצטיידות במערכות כאלה תאפשר לדרג המדיני אלטרנטיבה. זה לא אומר שיותר לא יתקפו בעזה, אבל יהיה פחות לחץ על הקברניטים להחליט".
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1128690.html
|
|