04-07-2009, 22:42
|
|
מנהל משבראש, בלשנות, תכנות ויהדות
|
|
חבר מתאריך: 04.06.06
|
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Narxx
יש לי בעיה עם הגבול של אינסוף.
הרי, זו בסך הכל אקסיומה שאינסוף שווה לאינסוף,
|
לא רק שזו אינה אקסיומה, אף ציינתי בפירוש שישנה הוכחה לכך שיש מספר גדלים של אינסוף (משפט קנטור)
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Narxx
כאשר טריוויאלי כי אינסוף התחום בגבול סופי המוכל כולו בתוך גבול סופי גדול יותר, יהיה קטן מאשר האינסוף המוכל בתוך הגבול הגדול (להלן, ההבדל בין האינסוף שבין 3,4 לבין האינסוף המוכל ב 3,5).
|
לא כל מה שנראה לך טריוויאלי הוא אכן נכון
מה זה משנה מה אורך הקטע? ברגע שמתחת אותו אתה נשאר בדיוק עם אותם נקודות
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Narxx
אתה טוען שאפשר להתאים לכל x בקבוצה א', איבר y בקבוצה ב' ולכן אם יש חד-ערכיות לאורך כל הפונקציה, הכי שהעוצמה של התחומים שווה.
אבל, אני יכול להתאים לכל איבר את עצמו, בטווח שבין 3,4 בשתי הקבוצות, ועדיין אשאר עם איברים בקבוצה הגדולה יותר, אשר להם לא התאמתי דבר.
|
פונקציה חד-חד-ערכית ועל בין הקטעים..
פונקציה שהיא רק חח"ע תראה בסה"כ שעצמת התחום קטנה או שווה לעצמת הטווח
אבל במקרה של פונק' שהיא חח"ע ועל, אזי היא גם הפיכה, והפונק' ההפכית גם היא חח"ע ועל, מה שאומר שבמקרה כזה גם עצמת הטווח קטנה או שווה לתחום
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Narxx
כלומר, אתה תבחר מספר כלשהו מהקבוצה 3,4 - אני אתאים אליו מספר כלשהו מהקבוצה השניה 3,5 אשר יהיה זהה למספר שבחרת (כיוון שהקבוצה האינסופית 3,4 מוכלת כולה בתוך הקבוצה 3,5) וכך אראה לך שלא משנה איזה מספר תבחר מתוך אינסוף המספרים, אני אתאים לו את אותו המספר ואראה לך שלשום מספר שלא תבחר, לא תצליח להתאים מספר מהקבוצה 4,5.
[tex]f:[3,4]->[3,5], f(x) = x[/tex] (סליחה על החץ, אני לא יודע איך עושים חץ נורמלי בלטקס).
הגדרתי העתקה חד-חד ערכית ולא על, מקבוצה א' לקבוצה ב', כלומר, העוצמה של קבוצה ב' גדולה יותר.
|
שטו?
אתה סה"כ מראה שהעצמה של קבוצה אינסופית שווה לעצמה של תת-קבוצה ממש שלה
וזה נכון, יש כאלה שאף מגדירים כך קבוצה אינסופית (בקבוצות סופיות זה לא עובד)
המסקנה שלך ש-"כלומר, העוצמה של קבוצה ב' גדולה יותר" היא טעות, זה סה"כ מראה שהעצמה של ב' גדולה או שווה לזו של א', ולאו דווקא גדולה ממש ממנה
למעשה אתה בעצמך מניח אקסיומה שהיא ממש ממש לא נכונה, אתה מניח שאם קבוצה מכילה ממש קבוצה אחרת, אז העצמה שלה גדולה ממש מהעצמה של השנייה
כמו שאמרתי קודם, לא רק שזה לא נכון, אלא שקבוצות אינסופיות מוגדרות לעיתים ככאלו המקיימות תנאי הפוך
כלומר, קבוצה הינה אינסופית אם ורק אם היא שקולה לתת-קבוצה ממש שלה
חץ עושים עם \to (יכולת לעשות ציטוט לתגובה שלי ולראות )
|