16-07-2009, 18:11
|
|
|
חבר מתאריך: 25.01.05
|
|
אני לא חושב שרוב החוגים החרדיים התנגדותם לציונות היתה בשל שלושת השבועות.
עובדה, עליית תלמידי הגר"א, תלמידי הבעש"ט, ר' שמואל סלנט, המהרי"ל דיסקין, החזון אי"ש, ר' יוסף חיים זוננפלד, ועוד רבים עלו בעצמם לארץ ואף עודדו עליה לארץ, עודדו את פיתוחו של היישוב היהודי וכו'.
עוד הרבה לפני שבכלל היתה התנועה הציונית.
מה שהיה הוא כך פחות או יותר באופן כללי:
עד לסוף המאה ה19 היישוב היהודי בארץ היה מה שנקרא "היישוב הישן", ובסוף המאה ה19 החלה התנועה הציונית להשתלט על העסק.. וכך הם השיגו לעצמם את רוב מקורות המימון מחו"ל, וכן שליטה על מתן הסרטיפיקטים לעליה לא"י (זה עוד בימי התורכים) וכך הם נתנו סרטיפיקטים רק למי שהם רצו ולחרדים הם לא נתנו (מי שהיה רוצה להשיג אישור היה צריך להשיג תעודת רב) זה לא שלא רצו לעלות, אלא שלא יכלו לעלות.
כמו כן, הם השתלטו על כל מקורות המימון, ולמשל בתקופת מלחמת העולם הראשונה כשהיה רעב בירושלים ומתו אלפים רבים מבני הישוב הישן חברי התנועה הציונית לא נקפו אצבע בכדי לסייע להם, הגם שהיה להם היכולת וכך מתו עשרות אלפים מבני הישוב הישן.
ובקיצור כל צנורות העליה לארץ נתפסו על ידי אותם "ציונים".
לסיכום לפי מה שידוע לי, הרוב המוחלט תמך ועודד עליה לארץ. (כל עוד זה לא היה במסגרת הציוניים שידעו טוב טוב להעביר על דתם שומרי המצוות, וגם שהרוח החדשה סחפה אחריה רבים בלי קשר)
בנוגע לשפה העברית, בנוגע לאליעזר בן יהודה ודאי שהחרדים התנגדו לו היות והוא רצה לעקור את דת ישראל.("נחלן את הביטויים וכך נחלן את העם")
(בניגוד לבתי ספר ממ"ד ששם הוא מוצג כגיבור ואינני מבין מדוע)
ובנוגע לשפה עצמה, אישית אני מכיר חרדים - ספרדים, אשכנזים, ליטאים וחרדים, שמדברים עברית לא פחות טוב ממני, אבל גם שמעתי ממקורות קרובים שיש כאלו שבקושי יודעים עברית, ובנוגע לזה אינני יודע בדיוק מה הסיפור. (שמעתי פעם אולי כדי לא להשתמש בשפת הקודש ביום יום... אבל אינני בקיא בנושא).
בקיצור השולטים מכתיבים (מנסים לפחות) את ההיסטוריה ואף את ההווה (למשל התקשורת כיום)
וכך בין היתר המנהיגים הציוניים שעשו פשעים איומים ונוראים (למשל, עמידה על דם הנרצחים בשואה מנגד בשאננות כשהיתה להם היכולת לעזור) מוצגים כגיבורים, והחרדים, מוצגים כחשוכים פרימיטיביים, שונאי המדינה, שונאי העם, שונאי העולם כולו... הכל מסולף ומשוכתב..
דווקא מהדתיים הייתי מצפה לא ללכת שולל (אם אכן זה הולכת שולל ולא מרצון) אחר שכתוב ההיסטוריה/הווה של ה"ציוניים" מאחר והם חווים תופעה דומה למדי בנוגע ל"התנחלויות" "מתנחלים" השתקת העוול שנעשה למגורשי גוש קטיף, והרשימה ארוכה מדי...
נערך לאחרונה ע"י maguse בתאריך 16-07-2009 בשעה 18:29.
|