17-07-2009, 13:14
|
|
|
|
חבר מתאריך: 17.10.06
|
|
למר דני, שלום רב!
אני בהחלט רוצה להצטרף לדעתו של Cubex, אני מסכים (כמעט) עם כל מילה שהוא כתב. (התמזל מזלי והמורים שלי היו מקצועיים)
אך בנוגע לשימוש בשיעורי חינוך גופני על מנת לשפר את הכושר, הדבר בלתי-אפשרי מפאת קוצר הזמן והשעות המוקצות לנושא במערכת השעות השבועית (וגם כך להרבה מקצועות אחרים וחשובים לא פחות ואף יותר מחנ"ג אין מספיק שעות במערכת).
דעתו של Cubex וכן דעתי מנסות להעביר מציאות שכמובן ידועה לך, והיא מאוד פשוטה להבנה: נער מתבגר אשר אינו עוסק בספורט במסגרת קבוצתית כלשהיא - רוב הסיכויים שהוא מגיע הן לצבא והן לגיבושים בכושר 0. (היוצאים מן הכלל מתאמנים לבד)
היות והצבא היה מעדיף שמתגייסיו יגעו ברמת כושר מה שיותר גבוהה, למה הוא משאיר את הסוגיה פרוצה לכל מיני קבוצות שלא אזכיר את שמן, שלא כולם יכולים להשתתף בהם מכל מיני סיבות שונות ומשונות? (מרחק גיאוגרפי, כסף וכו' וכו')
יתרה מזאת, נער אשר כן מתאמן לבד, יצטרך להתמודד עם הרבה קשיים אשר היו יכולים להיחסך ממנו לו היה זוכה להדרכה נאותה: מדוע ולמה חשוב לעסוק בספורט, איך עובדים בצורה נכונה, מתי מתאמנים, מהי תזונה נכונה וכו' וכו'.
בנוגע לכשל הראשון - המחדל בשיעורי הספורט בארץ (אני מצטער, אבל השעות האלה הן פשוט בזבוז זמן), אני מודע לכך שאין הרבה שביכולתך לעשות חוץ מלהעביר את הנושא הלאה. ואני מקווה שכך אכן תעשה. אני כן מאמין שיש הרבה יותר מקום לצה"ל ולמערכת החינוך להיכנס לשיתוף פעולה עמוק יותר בכל הנוגע לחינוך גופני. הרבה מעבר להטבה שצה"ל זוכה לה (מתגייסים רבים יותר בכושר טוב יותר, מניעת פציעות במהלך מסלולים עקב הכנה נאותה וכו'), אני מאמין גדול בחינוך גופני מעבר ליתרונות שהוא מעניק בהיבט הפיזי-גופני בלבד. לעניות דעתי, כל אתלט טוב יכול להיות תלמיד טוב. מחמת העבודה שכל התכונות שכל אתלט טוב צריך, גם תלמיד זקוק להן: נחישות, דבקות במטרה, דחיית סיפוקים (יאללה עוד סיבוב אחד), התמדה (אי-וויתור על אימון כי "אני כבר בכושר טוב.." או כי "אין לי כוח היום.."), שאיפה לשיפור עצמי מתמיד (לא מכיר ספורטאי שלא היה רוצה להיות בכושר יותר טוב). תכונות-אופי שנקנות אך ורק ביזע שערכן טוב להן אצל כל אחד ואחד מאיתנו, על אחת כמה וכמה - אצל אנשים שמיישמים אותן גם בתחום הלימודי.
יתרה מזאת, אם נוכל להגיע אליהם כשהם "עוד קטנים", רוב הסיכויים שאנשים רבים יותר ימשיכו לעסוק בפעילות גופנית גם אחרי הצבא (ואני לא מתכוון לספורטאות מקצועית) - לנתון זה יכול להיות משמעות מבחינת תוחלת החיים הממוצעת, פחות ימי מחלה, ובכלל אנשים מאושרים יותר (הוכח מדעית שישנו קשר בין אושר לעיסוק בספורט).
אני חייב כמובן לסייג, אני בהחלט מודע לעוצמת ההשפעה שיש לי בכתיבת פוסט בפורום, וכמו כן אני מאוד ספקן שמשהו קרוב למה שתיארתי אכן כלל אפשרי. כך שאני לא מבקש ממך לעשות דבר - רק לקחת את הלך הרוח שאני מנסה להעביר הלאה.
בשורה התחתונה: ישנו מקום רב ביותר לשיתוף פעולה בין צה"ל למערכת החינוך בעיקר בנושא של כושר גופני, שהיתרונות של שיתוף פעולה זה עלולים להיות מרחיקי-לכת. (ואני מאוד מקווה שאני לא נשמע מגלומן או מטורף)
בנוגע לכשל השני - אי ההיתכנות של הכנה עצמית לצבא. אני בהחלט חושב שלך, מבחינה אישית, יש הרבה יותר מה לעשות בנידון. להרים אתר בחסות בה"ד 8 שמלא בתוכניות אימונים, במאמרים על עבודה נכונה, על גמישות, על תזונה נכונה, על השעות הנכונות להתאמן וכו' וכו' הוא בהחלט אפשרי ואף נחוץ. קשה מאוד למלש"בים למצוא תוכנית אימונים ראויה לשמה וכן הדרכה בנוגע "לפרטים הקטנים" באינטרנט (אילו תרגילי כוח וגמישות לעשות, מתי לעשות אותם: לפני הריצה או אחרי הריצה, או בכלל בנפרד ממנה וגו' וגו'). מה לאכול לפני אימון, האם לשתות במהלך אימון, האם יש צורך להתאמן על קורדינאציה ועוד הרבה שאלות אחרות שבאמצעות האינטרנט קשה מאוד למצוא להן מענה. לא כי התשובות אליהן מסובכות, אלא כי אין מקור אחד מוסמך וידידותי למשתמש באינטרנט שנותן עליהן מענה. (ויעיד על כך הפורום עצמו, הוא מלא באשכולות של אנשים המעלים שאלות אלו כל פעם מחדש)
בכל הנוגע לשני הליקויים הללו יש בהן פשוט פרצה הקוראת לגנב, במיוחד בנוגע לאתר מקצועי המוקדש להכנה גופנית עצמית לצבא.
תודה מראש!