18-06-2009, 23:41
|
|
|
חבר מתאריך: 05.09.06
|
|
אני הייתי הולך על N97...
http://www.gsmarena.com/compare.php...6&idPhone1=2615
(מפרטים טכניים של שניהם)
ה-N97 פשוט מאוד יותר טוב מהאייפון, הוא נראה יותר פונקציונלי בכל הסרטונים שראיתי (שלו ושל האייפון) ויותר נוח. אין ספק שהעיצוב המדהים של האייפון והגרפיקה שלו מושכת יותר, ויש לו מין פיצ'רים קטנים כאלה חמודים שאתה רוצה... אבל בתכלס - הם לא משתווים למה שה-N97 יכול להציע לך, הפיצ'רים הקטנים מאבדים ממשמעותם אחרי שאתה משתמש בהם יותר מידי והם כבר לא מיוחדים... לנוקיה יש מערכת הפעלה סימביאנית שהיא טובה בהרבה מהאייפון.
לנוקיה רזולוציית מסך גבוה יותר מהאייפון, מה שאומר שהתצוגה איכותית יותר - בנוסף זו רזולוציה של סרטים, מה שמאפשר לך לראות סרטים באורך מלא באיכות גבוהה מאוד בלי כל בעיה של פגיעה באיכות.
המסך גדול ונוח... בנוסף יש לך מקלדת QWERTY מלאה, ככה שבמקום שכל פעם שתרצה לכתוב - תצטרך להרים מסך עם אותיות, מה שלוקח לך את רוב המסך ולא תמיד נוח כי לפעמים האצבע מחליקה - אתה יכול פשוט להשתמש במקלדת הזו, היא הרבה יותר נוחה לדעתי. יש לך את כל האותיות מסודרות כמו במחשב ובמרווח נוח.
מה שאולי יותר טוב באייפון זה הזיכרון RAM שלו, 256 לעומת 128 של נוקיה. מה שמקנה לו מהירות רבה יותר ויציבות רבה יותר - אבל זה זניח לעומת כל היתרונות האחרים של הנוקיה על האייפון.
המצלמה איכותית הרבה יותר מהאייפון, עם עדשת קרל זייס איכותית ופלאש - מה שאין באייפון.
אך הייתרון של איפון במצלמה הוא האפשרות לבחור איפה הפוקוס יהיה. דבר מעולה לדעתי, אתה לוחץ על המסך איפה שאתה רוצה פוקוס - והוא מתפקס עליו אוטומטי.
חוץ מזה... כל הפונקציות שיש באייפון, אתה תמצא גם בנוקיה ואפילו יותר טובות...
כמובן הבעיה היא המחיר, לא ידוע מה יהיה מחיר האייפון כרגע, אבל הנוקיה יהיה בערך 550 יורו... מחיר לא זול, לדעתי הוא יהיה יקר יותר מהאייפון - לכן עליך לעשות את השיקולים שלך בקטע הזה לפי יכולותייך וצרכייך.
אני אמרתי את דבריי.
יום טוב לך
|