24-06-2009, 19:56
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.12.01
|
|
להלן דעתי בנושא...
טוב אז נתחיל בכך שכל מה שאני כותב מבוסס על נסיון אישי שכן ממש לפני שבועיים עברתי לגור במדריד לצורך לימודים (או לפחות בשאיפה לכך) ותאמין לי שלא מדובר בדבר של מה בכך והוא דורש המון תכנון וסבלנות...
לדעתי כדאי מאוד שקודם תגדיר לעצמך כמה דברים כגון:
מהי סיבת המעבר? (עבודה, לימודים, מערכת יחסים)
האם יש לך את האמצעים לכך? (לכמה זמן הכסף שחסכת יספיק במידה ולא תמצא עבודה מהר)
האם אתה תוכל להתאקלם שם בקלות? (האם אתה דובר את השפה המקומית)
כמה זמן אתה מוכן להקדיש לתוכניות שלך? (האם אתה מוגבל בזמן מסיבה כלשהי)
וכו' כו'....
מאחר ואתה נשמע לי כמו בנאדם שרוצה להתנסות בדברים חדשים ודי נעול על ההחלטה לגור בחו"ל, אני מציע לך לעשות את המעבר הזה במסגרת של עבודה. לך תנסה לעבוד באל-על בתור סלקטור או משהו כזה.
ככה אתה גם תהיה במסגרת החל מהיום הראשון שלך בחו"ל, וגם לא תצטרך לדאוג לגבי המעמד החוקי שלך במדינה. אחרי מספר חודשים או שנים שתחייה באותה מדינה תוכל לראות איזה אופציות חדשות נפתחות בפניך ותוכל להחליט האם אתה רוצה להישאר.
כל הנושא של פתיחת חשבון בנק בחו"ל הוא שולי ולא מסובך. מה גם שאתה תמיד יכול להשתמש בחשבון בנק הישראלי שלך במידה ויש לך כרטיס אשראי בינלאומי.
שני דברים נוספים שלדעתי חשוב שתקח בחשבון זה שגם אם אתה מעתיק את מגוריך לחו"ל אתה בכל זאת תצטרך לשלם ביטוח לאומי בארץ, ושכדאי מאוד לעשות ביטוח רפואי בארץ עוד בטרם הנסיעה לחו"ל. שוב אלה דברים שבמידה ואתה נשלח לחו"ל מטעם חברה מסויימת אני מניח שהם מכוסים.
בכל אופן הרעיון של העתקת מגורים לחו"ל הוא לא כזה ראדיקלי, אבל חשוב מאוד שתשקיע זמן ומחשבה לפני שאתה עושה את זה ולא סתם כי קמת בבוקר באיזה יום והחלטת שאתה עובר לחו"ל.
דבר אחרון וחשוב לא פחות זה תכין את עצמך נפשית לכמה שבועות של הרגשת בדידות וגעגועים. אתה ציינת שההורים שלך גם ככה לא חיים בארץ אבל זה לא אומר שלא תגעגע לחברים, או לפאב השכונתי, או לדברים הקטנים האלה שפתאום חסרים...