17-05-2008, 17:34
|
|
|
חבר מתאריך: 25.08.07
|
|
על גילויי נאציזם במושבות הטמפלרים
היו לא מעט כאלה, ואני מודע בהחלט לרעב לא קטן של כל מי שמתעניין בהסטוריה של א"י - למצוא לכך הוכחות.
להזכירכם - חלק מפינוי הארץ ע"י הבריטים היה כרוך בכך שהם גם יעיפו איתם את הטמפלרים שנותרו. שכאשר הם מסיימים את המנדט, נקבל ארץ נקייה מגרמנים. ככל שאני יודע - נותרו כמה, ואחת מפעולותיה הראשונות של הממשלה הזמנית היתה להעיף גם אותם.
אגב, הם עדיים שומרים על חיי קהילה הדוקים באוסטרליה, ובאים לבקר בארץ ובמושבותיהם לעיתים קרובות. כמה מתושביהן החדשים של המושבות הטמפלריות אפילו יצרו קשרים הדוקים עם היורשים של הבתים מאוסטרליה, כמובן - ללא שום כוונה להחזיר להם איזה שהן זכויות.
פגשתי משפחה כזו בבית לחם הגלילית, שסיפרה לי כי צאצאי הטמפלרים שבנו את הבית "עולים" לארץ לעתות ארועים משפחתיים חשובים, לבקר בביתם ההיסטורי. הם מקבלים ארוח יפה מצד בעלי הבית העכשויים, אך יחד עם זאת בעלי הבית תלו במופגן כמה תמונות של גילויי נאציזם בלובי הכניסה. צילמתי אותן, והנה הן:
אגב, ביומני תרצ"ו פרסמתי ידיעה על כך שבעת פרוץ המאורעות, ב-1936, נהרגו כמה תושבי ת"א, ומועד קבורתם חל בדיוק ביום הולדתו של היטלר. בעוד תושבי ת"א שרו באבל כבד, הטמפלרים חגגו והניפו דגלים נאציים.
יש גם המון סיפורים על סמלים וכתבים נאציים בעליות הגג של המושבה הגרמנית בירושלים.
אין לי שום סימפטיה לטמפלרים. מאז 1921 הם החלו לנקוט קו אנטי-ציוני מובהק, ואחר כך גם אנטישמי. מי שמנסים טיפה לעמעם את האנטי-ציונות של הטמפלרים הם דווקא המועצה לשימור אתרים, שמנסה בכוח לשמר כל מבנה טמפלרי, ולשם כך מנסה להמעיט בחשיבות אמונתם הנאצית. הם מדגישים מאד את העזרה שהטמפלרים הגישו למושבות הראשונות, כי זה משרת את צרכיהם.
חבל שהכל פוליטיקה.
|