01-04-2005, 04:23
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.12.04
|
|
1. JPG הוא פורמט דחוס, וכן, הוא "מעיף" (כדבריך) מידע מהתמונה.
אבל (וזה לא אבל קטן בכלל) בשמירה באיכות הגבוהה ביותר של JPG לא ניתן להבחין באותם איבודי מידע. כאשר הדחיסה של ה JPG מינימלית, השמירה על האיכות היא מקסימלית. תשתמש רק באיכויות הגבוהות ביותר, ולא תאבד איכות, בדומה ל RAW. מעבר לזה, אני מוכן לצלם בשבילך את אותה התמונה פעם ב JPG ופעם ב RAW - ולא תוכל לומר לי מי זה מי. היחיד שיבחין בהבדלים - הוא המחשב, שמסוגל להבחין בהבדל בין שחור FFFFC לבין שחור FFFFD. אתה - לא!
2. דבר ראשון, האלגוריתמים של ניקון הטמונים במצלמה, הם אותם אלגוריתמים בתוכנת ה Picture Project שקיבלת עם ה D70 שלך. אין שום הבדל, למה אתה טוען שכן?
אמנם ניתן לאחר-מכן לשנות דברים, אבל זה סיפור אחר לגמרי. אותו דבר אתה יכול לומר על ה CURVES, לשנות את ההגדרות של ה D70 שלך. אבל זה דיון עקר - זה בדיוק אותו הדבר כמו במחשב, שאתה יכול לשנות הגדרות עריכה. מפה לשם - המנוע של המצלמה טוב מספיק כמו המנוע במחשב. ותוכנה (אלגוריתמים) ונוסחאות מתמטיות אפשר לשנות ולעדכן. זה לא דבר קבוע שיקבע כי PC יעשה את העבודה טוב יותר ממצלמה תמיד (המצלמה בעצמה היא מחשב קטן).
3. תראה, אני מסכים איתך שעריכה זה חלק בלתי נפרד מהצילום.
אבל מכאן ועד להמליץ על צילום RAW "כי גם ככה המקצועניים ביותר יושבים ימים כלילות על עריכה" לא מקובל עלי. צילמתי ב RAW, ניסיתי את הרעיון - ראיתי עד כמה שהוא דומה לצילום JPG באיכויות הכי גבוההות, לא התרשמתי מהתוצאות, לא קיבלתי "WOW" מדהים - לכן אני ממשיך לעבוד על JPG, תוך הבנה מלאה של מה שאני עושה. אתה סוטה מהנושא.
4. ענית בדיוק על מה שאני אמרתי. אתה מסכים איתי.
הגוון הכי שחור הוא FFFFF והגוון הכי לבן הוא 00000 (או שזה ההיפך?). בכל מקרה, ב RAW יש יותר גוונים בין השחור המושלם, ללבן המושלם. אבל הטיעון שלך בצילום תמונות בתת-חשיפה או אובר-חשיפה לדעתי לא רלוונטי, כי גם בצילום RAW וגם בצילום JPG, בתנאי קיצון אלו - התמונה שלך הלכה באותן נקודות של שחור או לבן "טהורים" (מושלמים). ולא משנה גם אם תצלם ב 256 ביט - לבן זה לבן. ואם הגעת אליו - זה באמת שלא משנה בכמה ביט צילמת - הלכה לך התמונה.
5. עדיין לא הבנתי למה ה RAW טוב יותר.
פעם אמרו לי "רוויית צבעים!". שמע, העין שלך לא מסוגלת להבחין בתחום הדינאמי בתמונה. רק המחשב יכול. ובלי קשר - בלאו-הכי אחרי עריכת התמונה, אתה שומר את זה ב JPG, כל ששוב אתה חוזר ל 8 ביט. מה עשית בזה?
הוא כבד, קשה לנייד אותו, אי אפשר לפרסם באינטרנט, דורש עבודה כפולה מעריכה פשוטה של תמונה רגילה (שבד"כ זה מסתכם ב LEVELS, בהירות, ניגודיות ואולי מסגרת, ניקוי רעשים)...
אני את שיעורי הבית שלי עשיתי מזמן... ואתה? (סליחה על ההתנשאות - אתה התחלת)
נערך לאחרונה ע"י Narxx בתאריך 01-04-2005 בשעה 04:31.
|