|
25-12-2008, 20:31
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
נאום הרמטכ"ל בטקס:
אדוני שר הביטחון, רב-אלוף במילואים מר אהוד ברק,
בני המשפחות השכולות,
עמיתיי למטה הכללי בעבר ובהווה,
מפקד חיל האוויר אלוף עידו נחושתן
מפקדי חיל האוויר לדורותיהם,
מפקד הבסיס וסגל ההדרכה,
משפחות יקרות,
והכי חשובים ויקרים, בוגרי הקורס,
אתם מסיימים היום מסע ארוך שהחל בגיבוש על גבעות החול שבבסיס חצרים, נמשך בצעידה מתמשכת במסלולי הטיסה והאקדמיה, באוויר וביבשה, בהכשרות רבות ומגוונות ובאינספור אתגרים מורכבים. במהלכה של תקופה זו חוויתם ימים ארוכים של טיסות לאורכה ולרוחבה של הארץ, ולילות של מסעות ארוכים בניווטים בהרים ובמדבר; זה היה צעד ראשון בדרך הארוכה שעוד צפויה לכם.
סיום הקורס הערב הוא הרגע שאליו ייחלתם להגיע, אך הוא איננו סוף, אלא תחילתה של דרך ארוכה, מאתגרת ותובענית של שותפות מרכזית בביצור ביטחון ישראל ושלום אזרחיה.
מכובדיי,
לפתחנו איומים קרובים ורחוקים אשר יעמידו את צה"ל ואת חיל האוויר במבחנים מורכבים.
כאן, סמוך אלינו, במרחק של קילומטרים אחדים, פוגע ארגון הטרור חמא"ס באמצעות ירי של עשרות רקטות בשגרת החיים של אזרחי דרום ישראל תוך שהוא מנסה להטיל פחד ואימה על אזרחינו, על נשינו ועל ילדינו. מציאות זו אינה יכולה להימשך, ואנו נצטרך להפעיל את מלוא הכוח על-מנת לפגוע בתשתיות הטרור, וכדי ליצור מציאות ביטחונית שונה סביב רצועת עזה. צבא ההגנה לישראל וחיל האוויר כמרכיב מרכזי בעוצמתו ערוכים ומוכנים לבצע כל פעולה שתידרש כדי להגן על הבית נגד כל הפועלים בטרור.
אנו נפעל בתבונה, בשיקול דעת ובאחריות על מנת להמשיך ולהוות את חומת המגן של מדינת ישראל עד אשר ישובו השקט והשלווה לשכון בגבולותינו.
לכם, בני המשפחות, החברים והחברות, שליוויתם את הבנים לכל אורך הדרך, אני מבקש לומר היום תודה בשמי, בשם צה"ל ובשם עם ישראל כולו. הערכים הם נכסים שהובאו מהבית, ובלעדיהם לא יכלו הבוגרים להגיע לרגע המרגש הזה. תודה לכם על החינוך שנטעתם בהם ועל התמיכה והעידוד שהראיתם לאורך כל הקורס. העם כולו גאה בבנים שלכם ושלנו. תודה רבה.
לתודה ראויים גם מפקדי הקורס, מדריכיו ומורי האקדמיה, אשר ליוו את הבוגרים לאורך כל מסלול ההכשרה.
הכלים, הידע התובנות המקצועיות והערכים שהקניתם לבוגרים יהוו את הבסיס המקצועי שישאו עמם בתפקידם הצבאי, ובהמשך – גם בחייהם האזרחיים. הצלחתם באוויר, כמו גם על הקרקע, מהיום היא גם הצלחתכם.
במעמד זה לא נשכח את רעינו למשפחת חיל האוויר וצה"ל, אשר קיפחו את חייהם במעלה הדרך להבטחת ביטחונה של מדינת ישראל. נוקיר את המשפחות השכולות, נחבק את פצועי צה"ל, ונישבע שוב לא לנוח עד שנשיב את כל בנינו השבויים והנעדרים חזרה הביתה.
בוגרים יקרים,
אתם מצטרפים למשפחת חיל האוויר בתקופה מכרעת להמשך קיומה של מדינת ישראל ולעתידה באזור. תקופה שבה תיבחן עמידתנו האיתנה ויכולתנו להתעלות מעל כל האתגרים והקשיים.
אני מביט בעיניכם, לוחמי צוות האוויר הניצבים כאן לפניי, ומשוכנע שמדינת ישראל הפקידה את בטחונה בידיים הטובות ביותר. יחד עם עם ישראל כולו אני נושא תפילה למען תצאו למשימותיכם ותשובו לביתכם בשלום.
אנו גאים בכם ובוטחים ביכולתכם.
הרקיעו עוף, עלו והצליחו.
|