27-05-2009, 03:18
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.08
|
|
נו כמובן שאני מקצין ידידי, גם ג'ורג' אורוול הקצין והיום זה משהו שנראה לגיטימי לחלוטין.
אבל נעזוב את זה, כי יש כמובן היגיון במה שאתה אומר, נכון שלמצלמות יש שימוש וייעוד מסויים, זה טוב לאבטחת בתי עסק, זה טוב לכל דבר שקשור לאבטחה ופיקוח, זה נכון!
אבל הצרה היא שיש תמיד אנשים שיעשו שימוש לרעה גם במה שנוצר למטרה טובה! אל תשכח שמדובר בסופו של דבר באנשים! אנשים שכל אחד שונה מן האחר, לעיתים זה מה שמיוחד וחינני במין האנושי אבל לעיתים זה גם מה שמכוער במין האנושי.
והמחשב שיש אנשים שיש בידם את השליטה והכוח ונבחרו לעמוד אי שם מאחורי הקלעים בין אם זה בלפקח על החברה ובין אם זה להכתיב את סדר היום ולהנדס חברתית או כל דבר כזה, זו מחשבה שמטרידה ואמורה להטריד כל אדם חופשי שבאמת מודע למשמעות המילה "חופש"!
וזה שהם נבחרו והותאמו לתפקיד שלהם כ"השומרים" של הציבור זה ממש לא אמור לעניין אותי או אותך, מספיקה העובדה שאתה יודע שמישהו תמיד מסתכל, תמיד מפקח ותמיד עוקב אתה כבר תעבור את הדפיקה הפסיכולוגית שלך!
מחקרים הוכיחו שאנשים זקוקים לפרטיות שלהם, אין דבר כזה להתפתח בחברה שמנוטרת ומדוכאת ע"י "אח גדול" מסויים, אין דבר כזה שזה לא ישפיע פסיכולוגית על ההתפתחות האנושית במיוחד בגילאים הצעירים!
להזכירך - מבחינת הדתות "האח הגדול" הוא האלוהים, אבל לאלוהים מיוחסיים גם כוחות וסגולות מסויימים שמבחינת האנשים בדת הם שמים בו את מבטחם בלי לשאול שאלות!
זה בתקופה שלא היו טכנולוגיות , לא מצלמות ולא לוויינים! אז היום יש לך כ"כ הרבה אפשרויות שמישהו עוקב אחרייך, יש לך כ"כ הרבה סיכויים שמישהו באמת מנטר אחרייך ואוסף עלייך מידע שבסופו עלול לשמש כנגדך!
זה לא משנה אם זה שוטר, סוכן מסויים, גוף ביון כזה או אחר, הממשלה, מאפיה או אפילו הילד של השכנים שהוא האקר חובב ויש לו את האמצעים והידע לעקוב ולהאזין לכל מי שרק מתחשק לו מבלי לדעת בכלל מה זה "פרטיות" אז כשהמותרות הופכת לעיניין שבשגרה
גם החייל הפשוט ביחידת המודיעין ילמד לנצל את הכוח והכלים שעומדים לרשותו רק למטרות האישיות שלו, האמן לי שאני מכיר והכרתי כאלה בשירות הצבאי שלי. אין לך מושג עד כמה הכוח הסה יכול להיות משהו שאתה או כל אזרח אחר אמורים לחשוש ממנו! אנשים פשוט לא מודעים ואולי בצדק.
אבל תחשוב כמה טיפוסים כאלה מסתובבים שם בחוץ שיש בידם כוח מסויים ויש בידם את הבחירה המצפונית (מעבר למקצועיות) מה לעשות עם הכוח הזה, שימוש לטובה, שימוש לרעה, שימוש לצרכי עבודה בלבד או שימוש גם לצרכים אישיים מדי פעם? אז אולי עם כוח מיוחד באה אחריות גדולה אבל גם הרבה סקרנות!
אין לבטוח בזה שיש פרוטוקולים וחוקים שאמורים להבטיח לך האזרח הפשוט שלא יעשה שימוש לרעה בכלים האלה, כי גם אם אלו אנשים שנבחרו בקפידה כדי לפקח על הציבור, מי לעזאזל מפקח עלייהם?
נקודה למחשבה.