26-03-2013, 22:56
|
|
|
חבר מתאריך: 15.10.04
|
|
תל מוטילה - ממצאים מהיום 26/03/2013
היום חזרתי שוב לתל מוטילה.
היה קצת זמן בין החום של הצהרים לשקיעת השמש וכבר הייתי בסביבה אז החלטתי לקפוץ.
למי שמעוניין לקרוא את תיאור הקרב (בעיני התיאור המוצלח ביותר והקולח ביותר למהלכים הספציפיים של הקרב, אם כי לא בהכרח המדויק ביותר) ניתן לקרוא כאן
סקירת הקרב באתר Fresh מלפני 12.5 שנים (!!!) ניתן לקרוא כאן
כתבה ביקורתית על הקרב כולל חשיפת האמת (לשון הכותב) כולל ריאיון ניתן למצוא כאן
כתבה מעיתון "הארץ" על הקרב ניתן לקרוא כאן
מרשם הקרב. נלקח מכאן
כפי שניתן לראות ממרשם הקרב, הקרב התנהל במשך כחמישה ימים על המדרונות הדרומים והמזרחיים של השלוחה המזרחית ביותר של רמת כורזים, והתרכז בשליטה על מוצב תל מוטילה, מוצב "הדמות" ומוצב "השפך" (לפי מרשם הקרב יש שניים כאלו: אחד ממש בשפך הירדן (מוצב מחלקתי?) והאחר (מוצב כיתתי?) על המורדות המערביים של השלוחה
למרות כל מה שקראתי עד כה, לא ברור לי אם כל שלושת המוצבים היו מאוישים או לא. בניחוש מושכל, אני מניח כי מוצב תל מוטילה היה מאויש ומוצב השפך הגדול היה מאויש. שני המוצבים האחרים לא היו מאוישים.
לא אכנס לכל מהלך הקרב, שכן הוא תואר בצורה מצוינת בלינק הראשון שהבאתי (נכתב ע"י אחד מחברי מושב אלמגור, ש"יושב" על מוצב תל מוטילה). עם זאת, נראה כי הסורים התבססו במוצב הדמות וממנו הוציאו התקפות על מוצב תל מוטילה. כוחות צה"ל בסד"כ מתגבר של מחלקה>פלוגה מוקטנת>פלוגה>שתי פלוגות ניסו לתקוף ולגרש את הסורים ממוצב "הדמות".
כיוון שהמושב יושב למעשה על מוצב תל מוטילה (ליתר דיוק המכולת וקופת חולים יושבים על התל) התמקדתי בביקור שלי היום במוצב "הדמות", עליו הוקמה בסוף שנות ה 90 האנדרטה להרוגי הקרב.
עקב הצמחיה הסבוכה, התמקדתי בעיקר בשיטוט על דרכי העפר ובמטעי האבוקדו.
הממצאים לפניכם:
הדבר הבולט לעין הוא כמובן המקרן של המקלע בצד שמאל. להערכתי מדובר במקרן של MG 34 אך לא הצלחתי לוודא זאת סופית.
האבזם והרסיס אינם בעלי סימנים מיוחדים כלשהם
הקליע הינו, כמעט בוודאות, של מאוזר
התרמיל השמאלי הינו תרמיל 7.62, תוצרת התע"ש, משנת 1962. יש להניח של FN. לא ניתן לראות בתמונה, אך הפיקה הינה בצבע כסוף.
התרמיל השמאלי הינו ידידנו הוותיק המאוזר 7.92, תוצרת povazske strojarne, ככל הנראה ממשלוח הנשק הצ'כי
התוכנית להמשך:
- עליה ממוצב הדמות לכיוון מוצב תל מטילה
- איתור מוצבי השפך
- סריקה במוצב השפך - X2
שמעון אבידן
מפקד חטיבת "גבעתי", תש"ח
נערך לאחרונה ע"י amitaikl בתאריך 26-03-2013 בשעה 23:01.
|