10-05-2009, 18:17
|
|
|
חבר מתאריך: 31.10.03
הודעות: 778
|
|
גוף חדש בזרוע היבשה: חטיבת התקשוב
גוף חדש בזרוע היבשה: חטיבת התקשוב
כתב: יותם קניספל, תאריך: 7.5.2009 [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://mazi.idf.il/Images/trans.gif]
ראש החטיבה מגדיר את יחידתו כחטיבת צי"ד, שתפקידה למצוא מענה תקשובי הולם לצרכים המבצעיים. מפקד הזרוע: "עד 2013 נביא את כל האוגדות והפיקודים לדבר באותה השפה"
http://mazi.idf.il/113-7859-he/IGF.aspx
חטיבה חדשה בזרוע היבשה: חטיבת התקשוב. תפקיד החטיבה לשפר את האפקטיביות המבצעית בתחום הקשר והתקשוב ביבשה באמצעות ריכוז הסמכות המקצועית תחת כתובת אחת בזרוע. ההחלטה להקים את החטיבה נפלה בשלהי 2008, אז מונה לעמוד בראש החיבה תא"ל אשר וולך, לשעבר רמ"ח אמל"ח באגף התקשוב.
קציני החטיבה הטרייה התכנסו אמש (7.5.09) לטקס ההקמה הרשמי, שנערך באתר ההנצחה של נופלי חיל הקשר ביהוד. הטקס נערך בראשות מפקד זרוע היבשה אלוף אבי מזרחי.
אנשי הקשר
"היום אנחנו מקימים את החטיבה שחרטה על דגלה את שיפור ניהול הקשר עבור היבשה", אמר תא"ל וולך. "ריבוי כתובות תיקשוביות הקשו עד כה על ניהול בניין הכוח והיום אנחנו מתחילים לבצע תהליך שיימנע את הקושי. התקשוב ממוקם במיקום גבוה ביותר, ומפקדי הזרוע לדורותיהם מבינים את חשיבותה. תפקידינו, אנשי הקשר, להימצא בכל רובד ולתת את המענה ההולם והמבצעי ביותר שאפשר".
תא"ל וולך הדגיש כי אין די ביכולות טכנולוגיות וכי יש צורך בפיתוח תורה תקשובית. הוא התחייב "להפוך כל אבן ואבן כדי לממש את תפקידנו ולתת מענה תקשובי לכל נדבך". בסיום דבריו הודה "לקצינים במטה ולמפקד הזרוע, שלקחו חלק בהקמת החטיבה תוך הבנת חשיבותה", והגדיר את החטיבה החדשה כחטיבת צי"ד - צבא יבשה דיגיטלי.
כתובת אחת
מפקד הזרוע התייחס בדברי הברכה שלו לפרויקט הצי"ד שהחל לרקום עור וגידים בשנת 2004. "לפני חמש שנים מצאנו את עצמנו מטפלים בכל מה שיש ביבשה בלי תמיכת חיל הקשר", אמר. "אנחנו, כמפקדים קרביים, לא יכולים לזוז בכל רמה ללא הקשר. תוכנית הצי"ד נבנתה מתוך כוונה להביא לכך שעד 2013 נביא את כל האוגדות והפיקודים לדבר באותה השפה. מאז שהוקמה התוכנית הובהר שאין בזרוע כתובת אחת שמדברת אל השטח, ומה שרצינו הייתה סמכות מקצועית.
"מהיום אני רואה את חטיבת הקשר והתקשוב ככתובת אחת לכלל המערכות בזרוע. אני לא מכיר פרויקטים בזרוע שלא זקוקים לתמיכה תקשובית כזו או אחרת. אני בטוח שיחד עם ההיבט התקשובי נצליח להביא לשיפור היכולת הניהולית של הזרוע, עוד שלב בהתפתחות הזרועית".
|