מצטער יש לי את ההרגל המגונה למספר את עצמי כי אז אני הולך לאיבוד, אז סליחה אם זה מעצבן מישהו.
1. נכון טעות שלי, 600 יארד. לא 800. עדיין כמעט פי 2 מצה"ל.
2. הטווח המבצעי הוא כמובן לא של נחת בודד, אלא טווח מבצעי מקסימלי כחלק מפק"ל קנים, במידה ולא הייתי ברור.
3. ולאד, אין לי מושג מאיפה משכת את הנתון של 550 מ'. בטח לא מצה"ל. בצה"ל לא קיים כבר המושג טווח יעיל, רק מבצעי.
4. מסכים לחלוטין על נושא של חוסר היכולת. זה עצוב, חבל ומנסים להילחם בזה אבל הבנוניות משתלטת לצערי.
5. ברור שיש הבדל בביצועים. השאלה אם הרובאי ירגיש את ההבדל בטווחים של עד ה300 מטר והקלע בטווחים של עד ה500 מטר, והתשובה היא לא. כל עוד תפיסת האימון והכשירות בצבא לא תשתנה אז אין צורך בנשק ארוך יותר.
6. לא אמרתי שהתבור גרוע בלש"ב. אמרתי שדווקא מבנה הקנה שלו מקשה על חלק מהתרגולות לעומת מה שנהוג לחשוב.
7. שיהיה ברור, אני לחלוטין מסכים עם הצורך בנשקים ארוכים בצבא, אני פשוט חושב שהבעיה טמונה עמוק יותר ממה שאנשים חושבים.זה לא הנשק, אלא תפיסת האימונים והגדרת הכשירות. מתן נשק עם יכולת גבוהה לא יתן כלום אם לא מכשירים את החייל להוציא את המיטב מהנשק שלו. ואנחנו כרגע לא מוציאים את המיטב מהנשקים הקצרים שלנו... גם הכנסת המוסבים(שקצרים ב3 ס"מ ממקוצר רגיל, קרי 29 ס"מ קנה) לא שינתה במשהו את הכשירות, כי אנחנו עדיין ברמה נמוכה מאוד.
לא הייתי מנסח את זה יותר טוב.
8. מעלה הסלילים לא משנה את הדיוק, אלא את סוג התחמושת שאתה מסוגל לירות. כל עוד אתה לא קלע(בצה"ל כמובן) הטווחים שאתה מוכשר לירות עליהם יפגעו מעולה גם מm193 וגם מm855. לטווחים הקצרים אפילו עדיף שתירה m193.
9. אני חדש בכתיבה בפורמים ומנסה לסנן, אבל אולי אני מתבלבל בדברים, אם אתם רואים משהו שהוא מוגזם בבקשה תשלחו לי ה"פ במיידי ואני ערוך אמחוק.
בברכה
דניאל
נ.ב. ה600 יארד מתייחס למטרה בודדת, למטרה מקובצת הם נתונים טווח יותר גדול. ברור שזה קשה עד בלתי אפשרי אם נשק כזה, אבל זה מראה מה הם מצפים מהרובאים שלהם. זה הכל עניין של תפיסה. אני מצפים לבינוניות, מגדירים בינוניות ומקבלים בינוניות, ואז בוכים.