לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-04-2009, 16:29
צלמית המשתמש של random bytes
  משתמש זכר random bytes random bytes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.04.09
התנדבות ואז לשירות סדיר?

קודם כל, תודה רבה לכולכם על הזמן וההשקעה - לדעתי זה אחד הפורומים הטובים בארץ (למרות שחברים שלי סבורים שאני טועה וזה הפורום הטוב ביותר, נקודה).

יש לי כמה שאלות לגבי התנדבות לצה"ל לאחר שירות סדיר חלקי ושחרור עקב פרופיל 21:
למרות ששוחררתי עקב חשש לדיכאון קליני והפרעה דו-קוטבית, אני בריא כמו הפסל של הרצל בצומת הסירה. אני יודע ששיקרתי לצבא ולכן המדד אימון שלי שואף לאפס. אני מבין שלצבא אין אינטרס להכשיר לוחמים שלא ניתן לסמוך עליהם ואני מסכים איתם. אני לא מרגיש צורך להוכיח שאני פייטר מסיירת, אני רק רוצה להפסיק לשקר למערכת שמגנה עליי ועל כל היקר לי. לכן, אין לי שום בעייה לתפקיד של מתנדב. השאלה היא, האם ישנה רשימה של תפקידי מתנדבים?
נניח, ואני מתנדב לצה"ל ומשם מסנה להוכיח שאני בריא וכשיר לפחות לפרופיל 45 - האם אפשרי מתוך התנדבות לעלות את הפרופיל ל45 ולחזור לשירות סדיר רגיל?
עם כן, אז האם אחרי החזרה לשירות הסדיר ותהליך העלת פרופיל (לא קצר), האם הצבא יהיה מוכן לתת לי שס"ן ע"מ שאוכל לעבור לקרבי?

אני מתבייש מהעובדה שלא הייתי חזק מספיק וברחתי. לדעתי, זה לא הוגן כלפי כל האנשים שהקריבו את עצמם למען ישראל. אבל עוד פעם, איך אני מסביר שעכשיו אני אמיתי כשכבר שיקרתי?

בכל אופן, תודה לכם על הפורום
יום טוב
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 27-04-2009, 10:31
  VCPA VCPA אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.03.08
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי random bytes שמתחילה ב "התנדבות ואז לשירות סדיר?"

אין רשימה של תפקידי מתנדבים. מן הסתם מתנדב לא יכול להתגייס לקרבי, שכן הוא בעל פרופיל 21. בתור מתנדב אתה תשובץ לתפקיד בהתאם למגבלות הבריאותיות שלך. לטענתך קיבלת 21 על סעיפים נפשיים. אני לא יודע לאיזה תפקידים אתה מוגבל, ולא ניראה לי שמישהו כאן יכול לתת לך רשימה כזאת. רק ועדה רפואית תקבע את זה לך באופן אישי. אם תודה ששיקרת בכל זה, סביר להניח שלא תקבל תפקידים שדורשים אחריות גדולה. גם אם לא תודה, עדיין לא תקבל תפקידים בעלי אחריות גדולה מסיבות ברורות. מספיק שאתה שובר פעם אחת את האמינות, אין סיבה לסמוך עלייך שוב.

יתכן שיבטלו לך את הסעיפים האלה במידה ותוכיח שזה שקר, ואז יעלו לך פרופיל ותוכל לעבור לשירות רגיל (לא בהתנדבות), אבל ממקרים שקראתי כאן בפורום, אני יודע שזה לא פשוט לבטל סעיפים נפשיים. מעלים פרופיל בהדרגה במקרים כאלה.

מה יעזור לך להעלות פרופיל ל-45 ולחזור לשירות סדיר רגיל? בלאו הכי אתה תעבור שירות סדיר רגיל גם בתור מתנדב. לדעתי כל תפקיד, שאתה יכול לעשות עם פרופיל 45, אתה יכול לעשות גם עם פרופיל של מתנדב בהיתחשב בעובדה, שכל המידע שמסרת כוזב.

לא חושב שמישהו יכול לענות לך על השאלה אם תוכל להעלות פרופיל בתהליך ארוך ולעבור שירות קרבי, כי מקרים כאלה הם נדירים ובדרך כלל מטופלים באופן מאוד אינדיבידואלי. את התשובה לשאלה הזו תדע רק לאחר שתעבור את כל התהליך.

עצה אישית שלי - תפסיק עם הגחמות הילדותיות האלה. את הטעות שלך כבר עשית. תעשה שירות היתנדבותי וזהו, לא צריך מעבר לזה. יש מספיק תפקידים טובים שאתה יכול לקבל בתור מתנדב.

ישן 27-04-2009, 15:29
  משתמש זכר Jesus Christ Jesus Christ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי random bytes שמתחילה ב "התנדבות ואז לשירות סדיר?"

אין רשימה של תפקידים של מתנדבים. למתנדבים על רקע רפואי יש אופציות רבות ומגוונות לשירות איכותי, אך למתנדבים על רקע נפשי בדר"כ ניתנים תפקידי מנהלה.
אם תתנדב, תוכל לאחר מכן להעלות פרופיל ולעבור לשירות סדיר רגיל (כרוך בהשלמת טירונות אם לא ביצעת אחת כזאת). האפשרות הזאת מותנת באישור של ראש מדור פסיכיאטריה במרכז ברה"ן.

הסיכוי שלך להגיע בצורה כזאת לקרבי שואפת לאפס. על מנת להגדיל את הסיכויים, רצוי שתעלה פרופיל עוד לפני הגיוס ובהדרגה תבטל אותו לגמרי, ולאחר מכן תגיש טופס 55.

במאמר הבא שכתבתי תוכל למצוא מידע נוסף על חזרה לשירות צבאי לאחר קבלת פרופיל 21 נפשי:
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ad.php?t=413677
ישן 27-04-2009, 21:55
  משתמש זכר Jesus Christ Jesus Christ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי אנישונאהבורר שמתחילה ב "אוקיי, לא ראיתי כפתור עריכה..."

לא ניתן לדעת באיזה סדר יעלה לך הפרופיל (אם בכלל).
ייתכן שתקבל בכלל ציון קה"ס, ולאחר מכן הוא יתבטל בהדרגה.
או שבכלל תקבל פרופיל 45 נפשי, ולאחר מכן יעלו לך ל-64 ולאחר מכן הפרופיל יתבטל לגמרי. אין סעיפים נפשיים בפרופיל 82 ו-97. מדובר עד פרופיל 72.

QUOTE=אנישונאהבורר]אוקיי, לא ראיתי כפתור עריכה אז ככה, אם אני חוזר לצבא במטרה להגיע לקרבי ומעלה פרופיל בשלבים, באיזה סדר יעלו לי, 45-64-72-82-97 או 45-64-הפרופיל הקרבי שלי(97 אני מאמין)?

נראה לי שהאפשרות הראשונה היא בזבוז זמן כי ההבדל בין 72 ל97 הוא בבחירת החיל, 72 לא יכול ללכת לחי"ר אלא אם יש לו חריג חי"ר, אם אני כשיר לקרבי למה לחכות עוד 3 חודשים?[/QUOTE]
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:00

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר