[QUOTE=Prototype]אתה מערבב פה בין אטומי לכימי למימן בלי קשר וספק אם הבנה בכלל בין הדברים.
האמת שאני לא מודע כל כך להבדלים.
בשביל זה יש את גוגל...
הגעת למצב שאתה מדבר על מלחמה שכולם משליחים פה נשק אטומי\ כימי\ מימן (תחליט) אחד על השני.
הכוונה שלי היא ש"אם משליחים עלינו נשק שיכול לגרום לנזק בלתי הפיך"(שלפי הבנתי זה רק פצצת אטום -
*ניצא מנקודת הנחה שאין לאוייבים שלנו פצצת מימן)
אתה צריך עוד ללמוד הרבה אם זו ההבנה שלך. ומה קורה אם אני לוקח טיל רגיל ומשגר אותו על מאגר גז? בתי הזיקוק וכו'? זה לא יצור נזק בלתי הפיך? מה אתה מגדיר כנזק בלתי הפיך? ואם אני לוקח טיל אחד ומשגר לכנסת לפגוע בכל צמרת הממשל? הפיך או לא? זה שלאטום וכו' יש כותרות מפוצצות זה א' בגלל התקשורת ב' כי הנזק שהוא גורם הוא הרבה יותר קטלני. אבל גם לפוצץ את מקורות החשמל, בתי הזיקוק, מפעל כימי זה או אחר יכולים ליצור נזק בלתי הפיך ולא צריך פצצות אטום בשביל זה.
עזוב שלדעתי המצב הזה יותר רחוק מאשר שמחר ינחתו פה חייזרים, אבל אתה מודע לכמה המצב הזה היפוטתי?
מילא, איזה ארגון טרור סורר שאצליח להניח את ידיו על איזו פצצה. אבל מדינה? מדינה שמשגרת נשק אב"כ כנגד מדינה אחרת? איזו אנדרלמוסיה זה יצור בעולם...?
1. אני מודע לדבר אחד והוא שעם האיראנים שום דבר לא בטוח, בטח לא כשהמנהיגים שלהם הם אנשים לא הכי יציבים (בלשון המעטה) שפועלים מתוך פנאטיות דתית .
2. דבר שני , יצא לי לקרוא לפני כמה ימים על זה שדעא"ש הצליחו להשיג נשק כימי, וגם על זה ש100 טון של נשק כימי אבד בסוריה ולך תדע לאיזה ארגון טרור זה הגיע(ואם הגיע לחיזבאלה?)
מקורות :
http://www.mako.co.il/news-military...975a3a41004.htm
http://news.walla.co.il/item/2795535
אז נכון, גרמו לך להאמין שהאיראנים פאנטים דתיים ש"רק תחזיקו אותי" ואני שולח טיל עם ראש גרעיני.
לא.
אני בספק אם איראן תרצה ככה ביום בהיר אחד לפתוח חזית שתוביל לנזק הרסני ומיליוני הרוגים גם בקרב עמה. איראן אולי תומכת באירגוני טרור אבל היא עדיין לא אירגון טרור. צא גם מהנחה שלשגר טיל בסדר גודל כזה, זה לא לשלוח מעטפה בדואר, זה מצריך הכנות שלוקחות לא מעט זמן, הערכות מיוחדת והמידע הזה יכול לצוף (ומאמין שיצוף) בקרב גופי המודיעין. וגם אחרי ששיגרת, יש מע' הגנה נגד טילים שצריך לעבור...
ומה עם המודיעין, לחץ דיפלומטי בהנחה ויזוהה כזה כיוון (איראן...), מע' הגנה שקיימות פה ושם...
ואם מחר נופלת פה איזה פצצה, מאיראן, מה, הם יחצו את כל השטח מאיראן עד לפה כדי לכבוש אותנו?
1) כאילו ש"לחץ דיפלומטי" מזיז לאיראן, כרגע הם רק מתחמנים את כל העולם כי אין להם ברירה,
אבל ברגע שהם יחליטו לתקוף העולם לא ממש מזיז להם.
הבעיה היא שאתה מתאר אותם כאנשים רציונליים - אבל הם לא. הם חושבים מאה שנה קדימה,
לא נראה לי שאכפת להם אם נחריב את טהראן בכמה פצצות אטום ב"מכה שנייה" כל עוד הם ישמידו אותנו ב"מכה ראשונה" - אבל מנגד,
נראה לי שמאוד אכפת להם(וירתיע אותם) אם הם יידעו שנשלח פצצות אטום ל"מכה" או ל"אל מדינה" ב"מכה שנייה".
2) לא התכוונתי שאיראן "יכבשו" אותנו. אלא שמדינות ערב שמסביבנו יעשו את זה(מצרים, ירדן - לא חסר..) אתה באמת חושב שלאחר
שמצרים/ירדן(ושאר ארגוני הטרור שמסביבנו) יראו שנוחתות כאן כמה פצצת אטום שמשתקות את המדינה, הן באמת ישבו בצד ולא יעשו כלום? אתה טועה!
הגישה שלך קצת ילדותית. מצטער. מתחמנים את העולם? לא ממש מזיז להם? נחריב את טהראן? הלו ברוס וויליס Hold your horses.
אם לאיראן לא היה אכפת מהעולם הם לא היו טורחים לשבת עם המערב לשיחות. בסופו של דבר לאיראנים אכפת טוב מאוד מהעולם שרוכש מהם נפש ומחזיק להם את הכלכלה. מאז המשבר איתם המצב שלהם מחריף, במיוחד לאור הגדלת שוק הנפט בארה"ב עצמה והתפתחות מקורות אחרים לאנרגיה כמו גז וכו'. תקרא על זה קצת. ומעבר לכותרות זועקות באדום בעיתון או בערוץ 2\ 10.
אם עכשיו מישהו חתך אותך בכביש, קילל אותך, או דחף אותך בתור, אתה תלך לרצוח אותו או רק תקלל בלב? סביר להניח שתישאר לקלל ולא תעשה כלום לא בגלל האופציה שאולי יש גם לו סכין והוא ירצח גם אותך אלא כי לא בא לך להסתבך עם הרשויות.
זה יצור אנדרלמוסיה כזו משוגעת בעולם, שבמקרה כזה אני אחפש לי את הרקטה הראשונה שיוצאת מפה לירח\ מאדים מאשר להתחיל לחשוב כמה צוללות יש לי בים רק בשביל "להחזיר להם".
אתה יכול לבחור גם שלא להחזיר להם ב"מכה שנייה" ולנקום את השמדת העם שלך - אם אתה בן אדם סלחן, רחמן , או סתם פראייר