לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 17-04-2009, 03:51
  boogy1989 boogy1989 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.04.09
עזרה- בעייה חמורה עם חוקי צה"ל והבירוקטיה

שלום לכולם

התגייסתי בפבואר 8 עם פרופיל 82 לקורס שאליו הייתי מיועד מראש - טכנאי קשר מבצעי.
בישביל להתקבל לקורס צריך פרופיל 72 ומעלה.
הקורס היה ממש מעניין וממש התלהבתי מכיוון שלמדנו מחשבים רשתות וכ'ו.
בעקרון המטרה שלקורס היא לדעת איך לטפל בכל סוגי הקשר בצהל, כולל מ.ק'ים.
יכלתי להוריד באמצע בקורס פרופיל 45 ולהפלט למזי, אבל בגלל שחשבתי שהקורס יתרום לי לא עשיתי זאת.

שהגעתי לסדיר לא אהבתי את התפקיד בכלל.
כל היום אני מתקן מ.ק 77 ישנים ואני ממש סובל גם מהתפקיד וגם מהמפקדים.

הורדתי לפני חודש לפרופיל 45 במטרה לפסול מקצוע.
אבל השליש של היחידה עדין אומר לי שאני יוכל להשאר שם (בבסיס) גם עם פרופיל 45 בתור עובד כללי.
חברים שלי אמרו שזה שטויות ושהוא לא יכול לעשות דבר כזה.
הוא גם אמר שעם לא ימצאו לי תפקיד בתור עובד כללי עדין יכולים לשלוח אותי לקורס.

היציאות שלי הם חמשושים, ואני משרת חצי שעה דרומית לבאר שבע.
הבסיס שלי הוא אזור סיכון א' ובזמן מלחמה המפקדה שלנו תוספת גזרה בצפון.

מה החוקיות לגבי פרופיל 45? האם זה קלב? האם זה מחייב לינה בבית?
אני לא רוצה שישחקו איתי כי חברים שלי אומרים לי ש45 זה חייב להיות בסיס קלב,פתוח.

איך אני משיג מידע לגבי הפרופיל הזה? אני משרת 125 קילומטר מהבית לבסיס, אז זה בעל 100 קילומטר- זה אומר שאסור לי להשאר שם או לא?
בכל מקרה, אין מצב שאני ישאר שם בתור עובד כללי שעושה חמשושים אלא עם כן זה שקמיסט.
דיברתי עם נציב קבילות חיילים, מזור, פניות הציבור וקצין העיר ואף גוף לא נתן לי תשובה מספקת.

אני חייב שתעזרו לי כי שבוע הבא אני אמור לפסול את המקצוע ואין לי מושג מה יהיה איתי.
אני רוצה לבוא מוכן ולהגיע עם עובדות כדי שלא יוכלו לעבוד עלי.
המטרה שלי היא להפלט למז"י ולקבל הצבה מחדש.

אשמח עם תעזרו לי .
תודה
ניב

נערך לאחרונה ע"י boogy1989 בתאריך 17-04-2009 בשעה 03:53.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 17-04-2009, 05:00
  משתמש זכר Jesus Christ Jesus Christ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי boogy1989 שמתחילה ב "עזרה- בעייה חמורה עם חוקי צה"ל והבירוקטיה"

אז ככה, הסעיפים בפרופילים העורפיים בצה"ל נחלקים ל-2 סוגים.

1. שיבוץ פ"ע - כלומר - שיבוץ ביחידה עורפית.
2. שיבוץ פע"ק - כלומר - פרופיל עורפי, וניתן לשבץ ביחידה קדמית.

גם אם לדוגמא יש לך פרופיל עורפי עם סעיף המגדיר שיבוץ ביחידה עורפית, ניתן לשבץ אותך ביחידות עורפיות שהינן סגורות ואינן קל"ב.

אבל כאן יש קאץ', ישנם סעיפים המזכים בדר"כ בפטורים רפואיים שמסייעים לקבלת שיבוץ קל"ב. כגון, פטור ללינת בית מטעמים רפואיים\נפשיים. לפי מה שידוע לי, אין הרבה סעיפים כאלה.

הדברים שמחייבים שיבוץ קל"ב הינם (בין היתר):
1. קה"ס 43.
2. הת"ש 3 ומעלה.

נערך לאחרונה ע"י Jesus Christ בתאריך 17-04-2009 בשעה 05:06.
ישן 17-04-2009, 14:10
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי boogy1989 שמתחילה ב "תודה. אז מה שאתה אומר בעצם זה..."

אז אם יש לך את פרופיל מתאים - איזה משחקים משחקים אתך בדיוק? זו לא פרצה, ולא בטיח. אתה מתאים לשירות ביחידה, אתה מוקצה ליחידה, אז משאירים אותך שם.
אתה לא שייך למז"י. אתה שייך ליחידה בה אתה מוצב, ורק אם היא, וכל היחידות אם שלה, יוותרו עליך - תגיע למז"י.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 18-04-2009, 09:36
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי boogy1989 שמתחילה ב "באתי לבקש עזרה. באמת שאין לי..."

לא - אין קשר לפרופיל רפואי.

עכשיו באת לבקש מידע - קיבלת אותו. מה עוד אתה רוצה? אתה רוצה לשמוע מה שטוב לך או שאתה רוצה לשמוע תכל'ס?

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 18-04-2009, 17:04
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי boogy1989 שמתחילה ב "רוצה לשמוע תאכלס. מחר זה יום..."

אז קיבלת תשובות:
1. בהתחשב בנתונים שנתת לנו - כן, אין מניעה לשמור אותך ביחידה. לכל יחידה יש הקצאות כ"א, וקשה לקבל חלופות, אם הם ישחררו אנשים שהנתונים שלהם יאפשרו שירות ביחידה.
2. אם הפרופיל שלך הוא רפואי, ואין לך מגבלות נפשיות או ת"ש, אין מניעה לשירות בבסיס סגור - חברים שלך הטעו אותך.
3. אתה לא שייך למז"י - ובכלל, צא מהראש של "פרצות" וכו'. הכל מותר לחלוטין. אפילו לא מסריח (לשם שינוי).

בהתחשב במידע שמסרת כאן - היחידה שלך בסדר גמור

אם אתה רוצה לעבור מהיחידה שלך, נתנו לך את הברירות האפשריות בתגובה מס' 8.

ישן 19-04-2009, 10:10
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי boogy1989 שמתחילה ב "הבנתי אותך. סבבה, זה מה שאני..."

פטור מנשק - רק ספציפי לפי סעיף נפשי בד"כ. לגבי עבודה משרדית - ממה שידוע לי, לא מחייב.

ישן 22-04-2009, 03:11
  boogy1989 boogy1989 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.04.09
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "אתה לא סותר את דברי, בשני..."

אוקי, דיברתי עם המפקדים שלי והמקצוע שלי בתהליך של פסילה.
המ"פ אמר לי בראיון איתו, שגם עם המקצוע יפסל , אני עדין ישאר בפלוגה של הקשר, והוא ימצא לי "תפקיד יצירתי" לפי דבריו.
אני מרגיש כאילו משחקים איתי.
הרי פסילת מקצוע זה הופך אותך אוטמטית לעובד כללי עם אתה לא עושה קורס נכון? אז אני לא מבין מה הוא רוצה ממני.
בעקרון הפלוגה של הקשר יוצאת להרבה תרגילים ועובדת הרבה בשטח. בקשר אלי אני לא יודע מה יהיה איתי אבל מה שבטוח ששם אני לא נשאר, בטח שלא בתפקיד יצירתי מונפץ שימציאו לי.

חבר אמר לי לקבול את המ"פ מכיוון שמאז שהורדתי לפרופיל 64 (עבר מאז חצי שנה) הוא לא הוציא לי אישור רפואי שאני חריג פרופיל במקצוע, ולכן הוא עשה משהו כנגד החוקים.
מהם ההשלכות של כבילה?

תודה
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:37

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר