16-05-2017, 10:58
|
|
|
חבר מתאריך: 05.08.07
הודעות: 109
|
|
ישראל מהדקת יחסים עם הודו, סין ורוסיה?
לא ידוע לי אם אי פעם פתחתי אשכול אבל let's give it a try...
לא זכורה לי התחממות כזו ביחסים עם מעצמות המזרח הרחוק ומזרח אירופה,
זה די עובר מתחת לרדאר של התקשורת הישראלית אך ניתן למצוא את זה בכל מקום בתקשורת הזרה.
לאחרונה ישראל מחממת מנועים בכל הקשור לקשרים עם מעצמות המזרח,
עם השקעה סינית הולכת וגוברת בטכנולוגיות ישראליות (עברה את ארהב ולאחרונה ניתן לראות עליה חדה מעיסקת מובלאיי המפורסמת) דרך עסקת הנשק הגדולה עם הודו, הגדולה בתולדות תעשיות הנשק הישראליות, ביקורו של מודי בירושלים(ללא הביקור המסורתי ברמאללה) והרצון לחתום על הסכם סחר חופשי בשווי 15 USB$ ועד חמישה ביקורים של ביבי במוסקבה תוך פחות משנתיים ושיחות שבועיות של לשכת רוה״מ עם הקרמלין.
מעט רקע:
הודו שעד 92 נקראה "המדינה הערבית ה27״ עקב הליכתה העיוורת עם הגוש הערב עשתה תפנית חדה לכיוון ישראל ומאז היחסים בהתחממות מתמדת שהגיעו לשיא עם עליתו של מודי לשלטון.
הודו חשה סימפטיה ושותפות גורל עם ישראל בהמון מובנים, שתי המדינות קיבלו עצמאות באותן השנים, לשתי המדינות אויב איסלאמי מסורתי שמסרב לקבל את קיומה, בשתי המדינות מיעוט מוסלמי אך משמעותי שיש להתמודד איתו, שתי המדינות חוו מלחמות מרות עם אויבות על גבולותיה והשלום לא נראה באופק ויש עוד לא מעט נקודות השקה..
הודו היא המדינה היחידה בעולם שמעולם לא נצפתה בה אנטישמיות או אנטי ציונות, נהפוכו, קיים כבוד רב ליהודים ולהתמודדותם היצירתית בכל המישורים.
סין חוותה ריחוק מהעולם המערבי בכהונת אובמה לפי תחילת כהונת טרמפ לא נראה ששינוי נמצא באופק.
להבדיל מהודו, ששם הקשרים הם יותר היסטוריים ומדינתיים בסין דווקא קיים כבוד עממי למוח היהודי ורואים עצמם דומים לישראלים בהמון מובנים כמו הישירות, החוצפה והמסורתיות לצד רצון מתמיד לחשיבה מחוץ לקופסה ולהתקדמות טכנולוגית.
אז מה למדינה של 1.2-1.4 מליארד אנשים ולישראל הקטנה?
ראשית סין מפחדת שהדלת לטכנולוגיה המערבית תיסגר בפניה וכיוון שבעוד התעשייה בסין מאוד מפותחת בכל הקשור לre-engineering ויצור, הן חלשים מאוד בחדשנות ובקריאת תגר על הטכנולוגיות הקיימות.
טיעון נוסף שמצאתי אומר שסין רוצה להניע מחקר להשבחת האורז שכידוע הוא מרכיב עיקרי במטבח הסיני ומי יכול לעזור להם באחרונים אם לא ישראל שכידוע היא מעצמה חקלאית הן בתחום המיכון והן בתחום ההנדה ההנדסה הביולוגית וכמובן ה״סטרטפ-ניישן״ בא לתת מענה לבעיית היצירתיות.
רוסיה, רוסיה?
לפי דעתי ניתן לראות כאן שלושה סוגים של יחסים לישראל..
הודו - יחסים לטווח ארוך.
סין - לטווח הבינוני.
רוסיה - רוסיה?
ובכן, הדיון שהייתי רוצה להניע הוא בקונטקסט האינטרס הבטחוני לארבעת המדינות בדגש חזק על איך השותפים המסורתיים דל מדינת היהודים יקבלו זאת.
זה נראה כאילו ישראל מתחילה לבצע מהלכים לעידן פוסט אביב העמים בו אירופה נעשית מושפעת מרדיקליות שיעית פנים מדינתית (ניתן לראות את שוודיה שהיא הסנונית הראשונה אך בלגיה ועוד מדינות בדרך), הודו שאמורה להחליף את סין כקטר כלכלי עולמי והציר הסוני שמאבד אט אט משמעות גלובלית(כבר איבד, מדנות המפרץ נכשלות פעם אחר פעם ברצונם להתניע כלכלה לא מבוססת נפט ובהזרמת משקיעים זרים, פסגות שלום וכלכליות עם נוכחות סונית דלה ואפילו נעדרת אל מול עליה ניכרת בנוכחות איראנית ).
אגב גם כאן ישראל לא מבזבזת רגע ונראה כאילו היא מתקדמת במישור הזה גם עם יחסים חמים מאי פעם עם ערב הסכודית ואפילו מאיץ חלקיקים חדש שנבנה בירדן עם נוכחות סונית מרשימה (גם איראנית), ההבנה כי הציר הסוני מוותר על התמיכה המסורתית בפלסטינאים מלמד שגם הם מתחילים להבין ששינוי ברקע.
מעניין כאן,
דיון פורה.
נערך לאחרונה ע"י painkille בתאריך 16-05-2017 בשעה 11:00.
|