לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 11-04-2009, 16:28
  TNTal6 TNTal6 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.11.07
צ'קים

שלום, יש לי שאלה על הצ'קים (סנונית בקורס טיס).
דיברתי עם מישהו שאמר שהוא נפל מהקורס בצ'קים בגלל שהוא התחיל את הטיסות שלו על ההתחלה ברמה גבוהה ולכן השיפור שלו לא היה מספיק טוב, ובקורס מחפשים מי משתפר יותר ולא מי מטיס טוב יותר. לי זה היה נשמע כמו סתם תירוץ אבל בכל זאת זה קצת הפחיד אותי, כי אני יודע שהרמת טיסה שלי תהיה דיי גבוהה בשביל התחלה כי אני הרבה שנים על סימולטורים. אני מצטט מאתר חיל האוויר:
הטיסות בסנונית נועדו לבדוק את רמת הטיסה ואת קצב ההתקדמות של החניכים. בשלב זה החניכים לא לומדים לטוס, אלא נדרשים להשתפר מטיסה לטיסה ולהפגין יכולת לימוד סבירה. "לאחר שהחניכים מסיימים את הצ'ק הם לא יודעים דבר על הטסה", מסביר סרן ת,' מפקד קורס מכין. "אנחנו בודקים איך חניך מקבל מטוס לידיים והאם הוא מסוגל לעבוד איתו ולהתקדם. אם בטיסה אחת הם מבצעים פנייה ובטיסה אחרת הם מבצעים הנמכה, אז בטיסה שלאחר-מכן הם יידרשו לבצע פנייה תוך כדי הנמכה בצורה טובה. להטיס את המטוס, לנחות ולהמריא, הם עדיין לא יודעים."

אגב, אם עברתי גיבוש זה אומר בטוח שאני אזכה להיות בצ'קים? או שאפשר ליפול לפני, אם יש איזשהם מבחנים עיוניים כלשהם או משהו כזה לפני...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-04-2009, 16:08
  Eagle1 Eagle1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.01.07
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי larushkin שמתחילה ב "זה די נכון זה מה שהמפקדים גם..."

לגבי מבחני הלמ"ק אתה טועה. אפשר להיכשל במבחני הלמ"ק ולעשות צ'קים ולעבור אותם. מועדי ב' עושים בסוף התקופה.

לגבי מבחני הסבה- צריך להיכשל מועד ג' במבחנים לעלות לוועדה ולהיות בעל רזומה עשיר "בבעיות משמעת" או אירועים חריגים בעבר כדי שיעיפו אותך על הסבה. הסבה אמיתית בחיל האוויר לוקחת הרבה יותר זמן משבוע. חוץ מזה אין סיבה להיכשל במבחנים האלה אם אתה רציני ולומד.

בטירונות אפשר ליפול אבל שוב האחוזים ממש קטנים.

לגבי פותח האשכול: חבר שלך דיי צודק, אבל זה עדיין לא הכל. יש משהו שנקרא "אופי" בטיסות והצ'קרים דיי מנוסים בלבחון את האופי שלך דרך הטיסות ולראות האם אתה אדם שמתאים לצלוח מסלול אינטנסיבי כמו הקורס. זה נכון ורלוונטי לגבי יכולת שיפור וזה גם נכון לגבי תפקוד תחת לחץ, תפקוד בבלת"ם ולימוד על הקרקע. כמובן שאם תדע מעט על טיסה או סתם ניחנת בחוש טכני מפותח (כמו מרבית הפ"ט להערכתי) אז לא אמורה להיות בעיה.

ישן 14-04-2009, 18:38
  Eagle1 Eagle1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.01.07
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי TNTal6 שמתחילה ב "אז מה שאתה אומר בעצם, לגבי..."

תראה, בגדול הפיקים הגדולים של הנפילה בקורס הם ללא ספק הצ'קים, כי אין מה לעשות- בסופו של דבר זה קורס טיס ומכשיר טייסים. זה לא אומר שאין ניפויים אחרים- הם אומנם לא משמעותיים ומאסיביים כמו הניפויים בצ'קים, אבל הם קיימים. הניפויים מתקיימים בד"כ כשיש וועדות, ומספר המודחים יכול לנוע בין עשרות לבין אחדים בודדים או 0.

אין מה לעשות- יש אנשים עם יכולת טכנית גבוהה מהממוצע באוכלוסיה, אבל יכולת התחקור והשיפור שלו לא גבוהות ולכן קצב ההתקדמות שלו איטי יחסית ממה שמצופה ממנו ולכן יחליטו לגביו שהוא לא מתאים לקורס.

יש משפט שאמרו לי פעם לגבי הקורס והוא נכון בסופו של דבר וצריך לזכור אותו כל מי שנופל:
קורס הטיס נועד להכשיר טייסים תוך שנה, מה שבאזרחות נעשה בד"כ תוך 3 שנים (אחרי הכל כמעט כולם יכולים להטיס מטוס כמו שכולם יכולים לנהוג, מה שדרוש זה ניסיון ותרגול רב).

יש שלבים בקורס (כמו בבסיסי לדוגמא) שאין טיסות ולכן המיון נעשה ע"י מתודות אחרות ונופלים על הרבה סיבות. בכל מקרה המספרים הם לא בכמות של הצ'קים.

אני אשמח לענות לך על שאלות, כמובן במגבלת הידע שלי והמידע שאני יכול להעלות על כתב באינטרנט.

נערך לאחרונה ע"י Eagle1 בתאריך 14-04-2009 בשעה 18:41.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:50

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר