04-04-2009, 15:12
|
|
|
חבר מתאריך: 09.10.04
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי michaelhk שמתחילה ב "יוזמה להקמת ישוב קהילתי יחודי לנכים לוחמים..."
מונוכרום, הרעיון של ישוב לנכי צה"ל לוחמים בלבד הוא לדעתי הגיוני לגמרי- לא בגלל שהם קרביים ואחרים לא, אלא כי העובדה שהם קרביים הביאה אותם למצב הזה (גם אם הפגיעה היא לא מקליע/פגז/מחבלת מתאבדת בפאתי עזה).
אני גם באמת לא מאמין שיש כאן אפליה כלשהיא, אלא רק העדפה לאנשים שהיו מוכנים לתת את החיים שלהם, וסמוך עליי כשאני אומר שהעובדה שהם מרוויחים 700 שקל לא באמת תורמת לת"ש הכללי שלהם. לא המשכורת ובטח לא שעות השינה, האוכל, שגרת הבט"ש השוחקת והמרחק מהבית. אני אישית אוהב את מה שאני עושה, אבל זה בטח לא גן עדן.
בכל מקרה, מעבר למגורים בישוב עצמו, הרעיון הוא לתת לאנשים האלה מסגרת אחרת, ובעיקר מקום להרגיש שייכים ושזוכרים את מה שהם עשו, אחרי שנפלטו בעל כורחם מהמסגרת הצבאית שהם הכירו.
לא פחות חשוב, מדובר על מרכז ארצי למורשת קרב, שכולל בין השאר גם לימוד והדרכה לקבוצות נוער מהתפוצות, בני נוער שיגיעו במסגרת התיכון, ובכלליות- כל אדם שרוצה לדעת קצת יותר על הסיפור מאחורי צה"ל בכלל, ומאחורי האנשים האלה בפרט. (בתור מפקד, אני לא רואה סיבה לא לקחת את החיילים שלי למקום כזה גם כן. אחרי הכל- מור"ק זו הדרך הכי טובה, אחרי דוגמא אישית, להיכנס ללב שלהם)
יוזמה מבורכת, אין מה להגיד.
שיהיה בהצלחה.
|