|
02-04-2009, 15:53
|
מנהל צו"ב
|
|
חבר מתאריך: 02.05.02
|
|
|
''אני מתחרט שהתגייסתי לצה''ל מלכתחילה''
ראסל קלקופסקי מארה"ב הגשים לפני שנתיים את חלומו להתגייס לגולני. החלום התנפץ, לטענתו, כשהכסף למחיה מצה"ל כחייל בודד, התעכב, חובותיו הצטברו ואיש בצה"ל לא סייע לו. כשהוא נשוי, עם אישה בהיריון, הוא החליט לערוק מהצבא ולפרנס את משפחתו. בתחילת החודש, הסגיר את עצמו. בית המשפט התחשב במצב וגזר עליו השבוע שלושה חודשי מאסר
נטע-לי בינשטוק פורסם: 02.04.09, 14:27
ראסל קלקופסקי (23), שהגיע לכפר סבא לפני שנתיים מבוסטון, היה, על פי כל הסובבים אותו, החייל הכי "מורעל" בצה"ל. הוא הגשים את חלומו והתגייס לצה"ל לחטיבת גולני, ובמהלך שהותו בארץ פגש את אהובת לבו והתחתן.
חייו של קלקופסקי היו מושלמים עד שמצבו הכלכלי של הזוג התערער. בקשות חוזרות ונשנות למפקדו בבא"ח גולני ולמש"קית ת"ש העלו חרס. יום אחד, לאחר הצטברות חשבונות וחובות שכר דירה, התקשר קלקופסקי למפקדו והודיע שהוא לא מגיע לצבא. הוא מצא עבודה כשוטף כלים על מנת לכסות את החובות. קלקופסקי תכנן לחסוך כסף ולחזור לשירות הצבאי, אך בשלב מאוחר יותר, כשאשתו נכנסה להיריון, היה לו ברור ששירותו הצבאי הסתיים.
בתחילת החודש, לאחר הולדת בנו, אייל, הוא הסגיר את עצמו לצבא. שום דבר בחייו לא הכין אותו לבלות את החודש הראשון של הולדת בנו מאחורי הסורגים של כלא 6. "הוא ידע לאורך כל הדרך שהוא עריק, אבל לא ציפינו שזה יתגלגל כך, שאף אחד לא יתחשב במצוקות שלו ובעובדה שהוא אבא טרי", אומרת בכאב אשתו, דבורית, שמתמודדת בתקופה האחרונה לבדה. "את כל הדברים שתינוק עובר בהתחלה, הגרגורים, החיוך והקולות הראשונים, הוא לא זוכה לראות".
הצבא דחה אותו
ראסל ודבורית הכירו בבית הארחה בתל אביב. "היה לנו ממש טוב, ואחרי שלושה שבועות כבר עברנו לגור ביחד", היא משחזרת. "רצינו לשכור ביחד דירה, מכיוון שלא היה לראסל איפה לגור. אני בדיוק חזרתי מעבודה באילת, וגם לי לא היה איפה לגור.
"הוא היה רגיל ממחווה אלון, המקום הראשון בו שירת, שמשלמים לו סכום סביר בגין היותו חייל בודד, והסכום היה מספיק לו לשכור דירה ולהוצאות מחייה. כשהוא הגיע לבא"ח גולני, הוא הופתע לגלות שפתאום הוא לא מקבל סכום נוסף, אלא שהתשלום הוא כמו של חייל קרבי רגיל בין 600 ל-700 שקל. כך יצא שלא יכולנו לשלם שכר דירה, והיינו במצב רע.
"הוא כל יום ביקש לדבר עם המש"קית ת"ש והמפקד שלו, וכל הזמן דחו אותו". באחד הימים הציב בעל הבית לבני הזוג אולטימטום. "ראסל אמר שהוא לא הולך לצבא. פה התחיל כל הסיפור", מספרת דבורית.
"עוד באותו היום הוא מצא עבודה בתור שוטף כלים, ועבד מ-8 בבוקר ועד 12 בלילה. זה היה בדיוק לפני שנה. הכוונה שלו הייתה לעבוד קשה, לחסוך קצת כסף שנוכל להסתדר - ולחזור לצבא. הוא הודיע למפקד שלו על ההחלטה, אבל אף אחד בצבא לא עודד אותו ואמר לו לחזור, לא הציעו עזרה ולא התעניינו בו. הוא די נפגע, כי הוא ציפה שהם יתקשרו".
מתחרט
שנה עברה ובתחילת חודש מרס, קלקופסקי, המיוצג על ידי עו"ד משה שאול, נעצר. בשיחה שקיים עם "ידיעות השרון" מכלא 6 השבוע, הוא אמר כי לאמו אין מושג היכן הוא נמצא בארץ. "אם אמא שלי הייתה יודעת, היא הייתה משתגעת ואומרת לי מיד לחזור חזרה", הוא אומר. "כל המשפחה והחברים שלי תמכו בהחלטתי לבוא לארץ, ולהגשים את החלום שלי והם ידעו שאני עושה משהו טוב. אם היו יודעים בקהילה היהודית בבית שזה מה שקרה לי, זה היה זעזוע גדול".
קלקופסקי מתחרט שעלה ארצה והחליט להיות חייל בודד. "אני מתחרט שהתגייסתי לצבא מלכתחילה. בכנות, אם הייתי רווק, עדיין הייתי בצבא בשירות, אבל זה מה שקרה. אני עדיין מאוד אוהב את ישראל, ומתכנן להישאר פה, אבל זה מצב רע. ידעתי שמה שאני עושה זה לא בסדר, אבל לא ציפיתי להיכנס לכלא. פניתי כל יום מחדש למפקד שלי ולמש"קית הת"ש וסיפרתי להם על בעיותיי הכלכליות. הם לא עשו שום דבר בנידון, וכל הזמן אמרו שיבדקו את זה. הם ידעו שאני לבד בארץ ובלי שום הכנסה. אני פשוט מתגעגע לאשתי ולבני".
ביום רביעי השבוע נידון קלקופסקי ל-90 ימי מאסר, עונש קל ביחס לתקופת העריקות. בית המשפט החליט להתחשב בנסיבותיו האישיות, והקל בעונשו כדי ש"לא לחסום דרכם של מתנדבים נוספים מהתפוצות".
עם זאת, החליטה מפקדת גחל"ת (גיבוש תוכנית חזרה לשירות תקין) כלא 6, שתפקידה לבחון את מצבו האישי של החייל, כי החייל יחזור לשרת בצבא, אם שיבוצו ישתנה. במידה ולאחר חודשיים החייל עדיין יתקשה, יוכל לבקש שחרור מהשירות בשנית. "מקרה זה הוא חריג, וכך יש להתייחס אליו, ולא להחזיק את החייל בכוח בצבא", אומר עו"ד שאול. "מערך גחלת אינו מראה במקרה הזה סימני פתיחות".
מדובר צה"ל נמסר, כי קלקופסקי הוגדר כחייל בודד, שמקבל תשלומי שכר דירה. "בצה"ל לומדים כעת את פרטי המקרה. בנוסף, אם תוצאות הבדיקה ידרשו זאת, יטופל החייל ככל שיידרש, כל זאת במקביל לחזרתו לשירות תקין לאחר ריצוי עונשו כמתחייב בחוק ובהתאם לנסיבות".
מקור: http://www.mynet.co.il/articles/0,7...3696240,00.html
|
|