06-04-2009, 18:21
|
|
|
|
חבר מתאריך: 04.11.07
|
|
מאחר ואין תגובות...
... אז אשלח את פתרון המקום (אני מראש מתנצל על איכות התמונות מאחר וצלמתי מהנייד וגם בשעת צהריים ).
המקום הוא קיבוץ תל -יצחק - מישובי חומה ומגדל. הפסל הוא כמובן פיסלו של גדי מנלה - בן הקיבוץ שנפל יחד עם אריק רגב מח"ט הצנחנים ב 26 ליולי 1968 . הפסל מוצב בכניסה ל"בית גדי" בקיבוצו תל יצחק . עוד על גדי תוכלו לקרוא ברשת - פשוט לגגל " גדי מנלה".
3 הציפורים במכה אחת הם בנוסף למגדל ולבצרון שהופיעו למעלה , גם הכניסה לבונקר בו שכן
" מפנה" * בית מלאכה סודי של ההגנה לייצור כלי נשק ותחמושת. המקום סגור כעת ואני לא יודע אם אפשר לעשות שם מוזיאון כמו במכון איילון ליד רחובות . מי מרים את הכפפה ?
חפשתי ברשת מידע על המכון בתל יצחק ולא מצאתי - יתכן ואני שוגה בשם המכון- מי שיכול להוסיף - יבורך. המכון השתרע על שטח מאוד גדול (לפי הרשום נראה לי יותר ממגרש כדור-רגל).
כל ה"עסק" נמצא בדרום הקיבוץ, נכנסים פנימה לכיוון הסופרמרקט וממשיכים ישר עם הכביש- רואים את המגדל. בכלל בתקופה זו של השנה מומלץ לטייל בפרדסים בין הקיבוץ לבין בית הסוהר- אחלה נוף/אויר/ריח פריחת עצי ההדר.
למעשה הייתי במכון ,משואה" ונצלתי זמן פנוי לשוטט קצת בקיבוץ. שהיה לי כבית בתקופת הילדות. (עד היום אני זוכר את הנחשים בבריכת השחייה הישנה)
|