לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-03-2009, 00:06
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...
מידע מתגייס לכפיר, רוצה גיבוש? וותר על החמשוש!

רוצה גיבוש. ותר על חמשוש!
בחטיבת כפיר מצאו דרך חדשה לסנן במהירות חלק ניכר מהחיילים שמבקשים לעבור גיבוש ליחידת עוקץ ולבית הספר ללוט"ר. החיילים שביקשו לצאת לגיבוש התבקשו לוותר על יום חופשה אחד. מסתבר שלמחצית מהחיילים הבית היה יותר חשוב מהגיבוש.

המתגייסים לחטיבת כפיר יכולים להגיע לאחד מגדודי החטיבה: דוכיפת, חרוב, שמשון או לביא או לעבור גיבוש שממיין אותם ליחידת הכלבנים של צה"ל, עוקץ, או למסלול שבסופו הם יהיו מש"קים בבית הספר ללוחמה בטרור, הלוט"ר. רבים מאד מבין המתגייסים אכן מבקשים להשתתף בגיבוש דבר שמקשה על המפקדים למיין אותם ולאתר מתוכם את המתאימים ביותר. מסתבר שישינם רבים שניגשים לגיבוש אך כלל אינם מתאימים לשירות ביחידות אלו ושהמוטיבציה שלהם לעבור את הגיבוש נמוכה מאד. בשבילם הגיבוש הוא רק עוד חוויה ואולי סיכוי להתחמק מתפקידי הלחימה בגדודי החטיבה.
בגיוס האחרון לחטיבת כפיר שהתקיים בשבוע שעבר מצאו המפקדים שיטת מיון חדשה שהוכיחה את עצמה. המפקדים הודיעו לחיילים שמעוניינים להשתתף בגיבוש כי כל המתגייסים לחטיבה יצאו הביתה כבר ביום חמישי, רק החיילים שביקשו להשתתף בגיבוש יצאו הביתה ביום שישי לאחר שישלימו סידרה של בדיקות רפואיות שיקבעו אם הם אכן מתאימים ומסוגלים לעבור את הגיבוש.
המפקדים ציפו לאחוז מסויים מן החיילים שיוותר על הגיבוש ויעדיף לצאת בחזרה אל הבית אותו עזבו רק יומיים קודם. אך הם התפלאו לגלות שמחצית מהחיילים שביקשו להשתתף בגיבוש העדיפו לותר על הגיבוש ולחזור הביתה קצת יותר מוקדם. הגיבוש שיחל מחר יהיה הגיבוש הקטן ביותר מאז החלו בגיבושים אלו.
בחטיבות וביחידות אחרות כבר שמעו על התופעה ושוקלים לאמץ אותה.

מקור: עצמי

נערך לאחרונה ע"י יוסיפון בתאריך 23-03-2009 בשעה 00:10.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-03-2009, 12:04
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "הזדקנו, הא?"

???
לא מדובר על טירונות!
מדובר על חיילים שהתגייסו ביום שלישי, חוילו, עברו ור"פ, הוסעו לבסיס, חתמו על ציוד, הכירו את המיטה והאוהל ואין מה לעשות איתם עד ליום ראשון (אתמול) שבו יתחיל ה"טרום טירונות".
כמעט כל חייל יוצא הביתה בשבתהראשונה אחרי שהתגייס, מקובל מאד לשחרר את החיילים, לפחות ביחידות הקרביות, כמעט תמיד, כבר ביום חמישי אחר הצהרים ולא ביום שישי. אחרי הכל החל מהשבוע שלאחר מכן הם לא ממש הולכים לצאת הרבה חמשושים.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:54

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר