לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-03-2009, 09:55
צלמית המשתמש של chatulim
  chatulim chatulim אינו מחובר  
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים

חבר מתאריך: 01.01.06
כתבה בשירות צה"ל

לראשונה בתולדותיו גייס אתמול (ב') צה"ל חמישה חיילים הסובלים מפיגור שכלי, במסגרת פרויקט משותף של אכ"א, משרד הרווחה, יחידת "שר-אל" וארגון אקי"ם • אחד המתגייסים הטריים: "מאז גיל 18 אני חולם על הגיוס, ועכשיו החלום שלי מתגשם"

עבור חמשת הצעירים שהגיעו אתמול אחר הצהריים אל בסיס הקליטה והמיון (בקו"ם) בתל השומר, אחוזי התרגשות וגאווה, כדי להתגייס לצה"ל, הגיוס היה התגשמות חלום. עבור הצבא והחברה הישראלית, גיוסם היה לא פחות מאירוע היסטורי. לראשונה מאז הקמתו, הצטרפו אתמול לשורות צה"ל חמישה חיילים הסובלים מפיגור שכלי, במסגרת פרויקט משותף של אגף כוח האדם (אכ"א), משרד הרווחה, יחידת "שר-אל" וארגון אקי"ם. במהלך הפרויקט אותרו חמשת החיילים הטריים - דוד דגמי, רועי הלל, שמרית קרויטורו, גלעד רוזדיאל ואורן חסון, כולם בשנות העשרים לחייהם, אשר נמצאו מתאימים לשירות הצבאי. החיילים עברו חניכה על-ידי משרד הרווחה והיחידות הקולטות ובשנה האחרונה התנדבו בצה"ל מטעם יחידת המתנדבים "שר-אל", השייכת לחיל הלוגיסטיקה. במהלך השנה התנדבו רועי ואורן במרכז ציוד הלחימה והחלפים (מצל"ח), דוד וגלעד התנדבו במרכז הציוד הרפואי (מצר"פ) ושמרית השתלבה במשרד הת"ש של בסיס הקריה.

להמשך קריאה לחץ כאן

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 25-03-2009, 14:08
  YHS YHS אינו מחובר  
מהנדס אווירונאוטיקה, עוסק במגוון נושאי תעופה שנים רבות

חבר מתאריך: 17.07.05
צה"ל רואה בהרבה מאד פעילויות תרומה לחברה
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי zombini שמתחילה ב "אני לא מבין את זה.. בשביל..."

כך למשל יחידות צה"ל מתנדבות לקהילה בצורות שונות. כך גם צה"ל מגייס אוכלוסיות מגוונות שבמקרים "נורמלים" לא היו מתגייסים.
פעילויות אלו תורמות גם לחיילים עצמם ולערכיות בה הם רואים את השרות.
גיוס של מישהו ש"מת להיות בשייטת" יתרום רק לו עצמו. לעומת זאת גיוס של חייל בעל פגיעה כלשהי יתרום ערכית גם לסובבים אותו ביחידה, הרבה מעבר לתחושה של האדם עצמו שירגיש שלמרות המגבלות הוא תורם את חלקו.
אני יכול לספר לך על בחור מוגבל שמשרת ביחידה שלי. התרומה שלו ליחידה היא זניחה למדי במישור החומרי - אבל אין לי ספק שתרומתו במישור הערכי - לחיילים, במיוחד הצעירים שבהם - היא גדולה. בחור שאוהבים אותו ושמחים לעזור לו. יש חשיבות רבה לחשיפה של החיילים לשונה מהם.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:15

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר