25-05-2009, 03:26
|
|
|
חבר מתאריך: 07.04.08
|
|
אין שום קשר
ציטוט:
במקור נכתב על ידי לבני
את תתי החימוש שהזכרת אני מכיר ועדיין אינני מבין מה הקשר בין הייעוד שלהם לבין מתארי לחימה כדוגמת שמורות הטבע וחוליות נ"ט או חי"ר !
לפצצות החכמות כגון SMART, SADARM, BONUS אין שום יכולות כנגד חי"ר, שמורות טבע ועוד, ולכן זה לא הפתרון לנושא שטחי שיגור. היכולת של פצצות אלו היא כנגד מטרות איכות כגון טנקים ובעיקר כנגד ארטילריה. פגז אחד עולה להערכתי 50,000 דולר ויותר.
אני לא חושב שהכתב רמז לפצצות מסוג זה, הוא מדבר על פצצות חכמות אבל לא על אלה. רש"קים חכמים שיכולים לזהות מטרות כמו שקרן אור הראה בצילומים, וכאלה שמוחבאים הרבה יותר טוב עדיין לא קיימים. ישנה יכולת לרש"ק לזהות צילומים שנמצאים בזכרונו ולהשוות לשטח שהוא רואה, אבל אין סיכוי שהוא יאתר רקטות שמוחבאות. לדעתי הכתב הוסיף קצת כיד הדמיון והדבר היחיד שיש בו הגיון, במה שהוא כתב, הוא שימוש בפצצות מצרר עם אחוז נפל נמוך.
האמת היא שיתכן והבעיה נעוצה בעצם העובדה שאני מלחתחילה "יעדתי" את החימוש המדובר למתארים שכאלה בעוד שצה"ל בכלל מייעד אותו לתרחישי מלחמה "קלאסיים"...
אני בספק אם יש לצה"ל כוונה להשתמש בפגזים מסוג זה, אם כבר לרכוש פצצות חכמות, אזי פצצות מצרר מסוג CBU-97 / BLU-108 שמוטלות ממטוסים יהיו עדיפות.
עדיין לא ברור לי עם זאת עניין חיצי הפלדה, אבל ניחא...
|
לדעתי שוב רעיון של הכתב. החומר שממלא את הרימון בפגז מצרר או פצצת מצרר, הוא לא רלבנטי נפל זה נפל. אני מקווה שאם יחליטו על רימוני חיצים שידאגו שהם לא יחלידו אחרת יאשימו אותנו בגרימת מחלות לאותם אזרחים שלווים.
נערך לאחרונה ע"י AJ-47 בתאריך 25-05-2009 בשעה 03:30.
סיבה: צבעים
|