אדם יוצר מציאות
האם קרה לכם פעם שעצמתם עיניים בניסיון לדמיין שמשהו שאתם ממש רוצים שיקרה? והפנטזיה נראת מאד מוחשית, אך כשפוקחים שוב את העיניים, אתם עדיין נמצאים באותו המצב כמקודם?
העבודה שלי עוסקת במציאות, ובמשחק שבין דמיון לאמת. יתכן שאם עברתם אבדן, אולי תוכלו להזדהות; רגע לפני שנכנסים לבית, מדמיינים שהאדם שאהבת יישב במקום הקבוע שלו, עם החיוך הזה שלו. אבל ברגע שעוברים את סף הדלת האשלייה מתנפצת ואתה בסופו של דבר נותר "לבדך", בבית "ריק".
בעבודתי השתמשתי בחוטי מתכת ורשת לולים כדי ליצור דמות אדם (בחורה אם נדייק) בגודל אמיתי. לידה נמצא אקווריום המייצג את מה שהכי מזוהה אצלי עם אבא שלי שנפטר לפני כשנה וחצי מסרטן. שני אלו (האקווריום והבחורה) מייצגים את המציאות, שהיא קיימת, אבל מלאה באין. דברים שנשארו אך הם לא אותו הדבר כפי שהיו כשהוא היה בחיים, ולכן האקווריום נראה עלוב, מת.
דמות הבחורה כמייצגת של עצמי, מחזיקה את הפחם הצבעוני ומציירת ציור שמבטא את המציאות שהייתי רוצה שתהיה. זוהי מציאות צבעונית שכוללת את אבא, ואת האקווריום היפה ושוקק החיים שהיה, כשהיה תחת טיפולו המסור של אבא שלי.
בצד העבודה תליתי את המשקפיים שלו שאחרי השבעה אימצתי אותם אלי. הם מייצגות את משהו שנשאר לי ממנו בעולם המוחשי, המשקפיים הן כל ראיה ולכן הן גם מסמלות בעיני את המשחק הזה בין אשליה וחלום לבין המציאות והעולם האמיתי.
חומרים: חוטי מתכת, רשת לולים ופחם צבעוני על נייר.
|