25-03-2009, 13:09
|
מנהל צו"ב
|
|
חבר מתאריך: 02.05.02
הודעות: 7,828
|
|
|
יוזמה: נכי צה''ל קרביים יקבלו יותר פיצויים
קצינים בכירים קוראים לשינוי שיטת הפיצויים לנכי צה"ל ולהעדיף מי שנפצע בקרב או באימון על פני מי שנפגע בתאונה שלא קשורה לצבא
אמיר בוחבוט | 25/3/2009 11:40
אחרי הענקת תנאים מועדפים לחיילים קרביים בסדיר ובמילואים, חושבים בצה"ל שהגיע תורם של נכי צה"ל שנפצעו בקרב לקבל יותר. קצינים בכירים בצה"ל קוראים להקמת ועדה ציבורית, שתבחן מחדש את דירוג הפיצויים שמעניקה מערכת הביטחון לנכי צה"ל.
פינוי פצועים משדה הקרב צילום: יהודה לחיאניהקצינים הבכירים מותחים ביקורת על שיטת הדירוג הקיימת וטוענים כי לא ייתכן שנכי צה"ל שנפצעו בקרב או במלחמה יקבלו אותם הפיצויים שמקבל חייל שנפצע במבצע, במלחמה, או בתאונות אימונים ועבודה.
"אנחנו צריכים לדאוג ללוחמים לאורך כל הדרך, ולעתים הבירוקרטיה שבהם נתקלים לאחר מכן קשה וסבוכה", הסביר אחד הקצינים. "היינו רוצים לראות את הדברים אחרת".
מנתוני משרד הביטחון עולה כי כיום מטופלים על ידי אגף השיקום למעלה מ-55 אלף נכים. עשרה אחוזים נפצעו בקרב, 13% בתאונות אימונים והיתר בתאונות עבודה, תאונות דרכים או חלו במחלות שונות.
"אין עוד מדינה שדואגת ככה לחייליה"
גורם ביטחוני בכיר אמר אתמול למעריב: "משרד הביטחון לא חוסך שקל אחד מנכי צה"ל בתחום הרפואי. משרד הביטחון רוכש רגליים ביוניות שעולות מאות אלפי דולרים, נכי צה"ל נשלחים לטיפולים במיטב בתי החולים בעולם - וכך צריך להיות".
לדבריו, "אין עוד מדינה שדואגת ככה לחייליה. אם תהיה חשיבה מחודשת, יכול להיווצר מצב שבו נכי צה"ל עקב מחלה, שמהווים חלק משמעותי מהנכים, יועברו לטיפול ביטוח לאומי ואז תשומת הלב שתינתן ללוחמים תהיה רבה אפילו יותר".
הגורם הביטחוני הדגיש כי לא כיוון בדבריו לחיילים שחלו במהלך שירותם במחלות קשות, אלא לנכי צה"לשסובלים ממחלות תורשתיות, ותבעו לאחר מכן הכרה בהחמרה של מצבם במהלך שירותם הצבאי.
גורם ביטחוני בכיר נוסף אמר אתמול: "אנחנו לא מסתירים את הרעיון של הבידול בין ג'ובניקים, מי שסובלים ממחלה תורשתית וכאלה שנפצעו לא במסגרת הצבאית, ובין אלו שנפצעו בקרב או בתאונות אימונים ועבודה". הוא סיפר כי "כיום יש תסכול גדול באגף השיקום. עובדת סוציאלית אחת מטפלת ב-1,200 נכים, כשהמצב ההגיוני הוא שיטפלו ב-200 נכים, כמקובל בעולם".
דובר צה"ל: "אחוזי הנכות נקבעים על פי חומרת הפציעה"
הגורם הביטחוני טוען שהמצב כיום הוא בלתי הגיוני: "שוטר שטייל עם רעייתו ברחוב, מעד ושבר את היד תובע 50% נכות, כי הוא טוען שהוא נכה לכל החיים ומסביר שהוא סובל מכך נפשית. למה משרד הביטחון צריך לטפל בזה? בנוסף, האם מגיעים לחייל שנהג בשכרות ונפצע אותם תנאים וזכויות שמקבל לוחם שנפצע במלחמה?".
הגורם הביטחוני העלה מצב היפותטי, שבו לוחם שסובל מפוסט טראומה, ואינו מסוגל לעבוד, תובע כי ישולמו לו פיצויים בהתאם לשכר שהרוויח לפני שנפגע, אף שהוא מצהיר כי קיבל כסף מזומן ואין בידיו הוכחות על גובה הסכומים. "אין לנו יכולת לסייע לו ולמקרים דומים באופן ישיר. התקציב של משרד הביטחון לנכי צה"ל נאמד ב-3 מיליארד שקל, ומרביתו הולך למחלות ולתשלומים שאינם מיטיבים עם לוחמים שנפצעו", אמר.
קצינים בכירים בצה"ל מעריכים כי לאחר הבחירות לראשות ארגון נכי צה"ל בחודש מאי, ניתן יהיה לדון בחשיבה מחודשת ובהקמת ועדה ציבורית שתבחן את הנושא מחדש ותבחר בשיטת דירוג חדש שתובא בפני הכנסת.
מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "בהתאם לחוק, אחוזי הנכות נקבעים על פי חומרת הפציעה, ללא קשר לנסיבותיה. סוגיית התגמולים מנוהלת בכפוף לחוק התגמולים ובאחריות אגף השיקום במשרד הביטחון. צה"ל מצוי בקשר עם פצועיו באשר הם ותומך בהם ובבני משפחותיהם".
מקור: http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/...1&loc=3&tmp=353
|