באחד מימי השישי בהם אני לרוב נוהג להסתובב בשוק הפשפשים ביפו או בדיזינגוף נתקלתי באדם אשר הציע למכירה מסמכים ישנים ,ספרים ישנים, מכתבים ושאר מני "פיצ'עפקעס".....
במהלך פשפוש וחיטוט בערימת הניירות נתקלתי במסמך המעניין הבא:
המוכר מצידו לא ממש ידע לספר לי במה מדובר אך ממבט קצר ומתשאול של אדם נוסף שעמד לידי די ברור כי מדובר כאן במעין אישור העסקה/עבודה אישי אשר ניתן לגברת בשם בנדיק מריה אשר פרטיה כולל טביעות אצבעותיה מופיעים על המסמך !
לפי מה שהבנתי לנ"ל מותר לעבוד אך ורק אצל המעסיק שפרטיו מופיעים גם הם (פרטיו מצויינים על פתק מיוחד המודבק על המסמך כשמתחתיו מופיע פתק נוסף כנראה של מעסיק אחר ) .
על גבי המסמך יש לא מעט אזהרות (בלא מעט שפות) בגין מה שעלול לקרות למי שיפר את ההוראות...
שוב - כל זאת מנסיון שלי להבין את הכתוב כך שאשמח לסיוע בתרגום...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "אישור עבודה גרמני מימי מלחמת העולם השנייה..."
ממה שהצלחתי להבין עם הגרמנית שלי, זה מסמך עבודה של עובדת כפייה מרוסיה, כנראה היא נשלחה לגרמניה לעבוד בחקלאות (לא דבר יוצא דופן, אחוז גדול מהעובדים בחקלאות עד סוף המלחמה היו עובדי כפייה זרים).
מכתב אשר נשלח ממחנה דכאו.השולח שוחרר מן המחנה בתנאי שיעזוב את גרמניה. המכתב נמסר לי עי בנו, אשר חי היום בארץ.שימו לב להנחיות באדום . ידיעותי הדלות בגרמנית מעלות שההנחיות דנות בצנזורה. הזאב הבודד מוזמן לתרגם. גם את התעודה של לבני...