03-01-2009, 23:54
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
הודעות: 42,776
|
|
אני לא יודע מה היה ב XP, אבל אם הצלחת לגשת למחשבים בלי ניתוב חוזר... זה די אומר שלא היה צורך בניתוב כזה, אחרת הפאקטים היו הולכים ל DGW ונעלמים.
לגבי שאלתך הנוכחית, אני באמת שלא מבין אותה. אני אסביר לך איך VPN מנותב פועל, ואני מקווה שזה יענה על כל השאלות.
1. שרת ה VPN מקצה טווח כתובות עבור כל הלקוחות שמתחברים. הטווח הזה צריך להיות שונה מטווחים קיימים אחרים ברשת, כדי שתעבורה שמיועדת אליו, תוכל להיות מנותבת דרך להיכן שצריך (שרת ה VPN)
2. כשלקוח מתחבר, הוא מקבל IP מטווח הכתובות שהוקצה בסעיף 1, וגם, בנוסף לכך, שרת ה VPN מפרסם לו איזה טווחי רשתות נמצאים מאחורי שרת ה VPN - אחרי שהוא עושה זאת, הלקוח שהתחבר לשרת ה VPN מגדיר ניתוב אל כל טווחי הכתובות שפורסמו לו, דרך ה IP של שרת ה VPN בצד של לקוח ה VPN (שרת ה VPN הוא בעצם ראוטר...)
3. כשהלקוח מנסה לשלוח פאקט לטווח הרשת הפנימית שפורסם, המחשב, שרואה שכתובת ה IP נמצאת בניתוב שהוגדר על ידי לקוח ה VPN, יודע לשלוח את הפאקט הזה ל IP של שרת ה VPN, ובתורו, שרת ה VPN מעביר את הפאקט הלאה לצד השני שלו (שיכול להיות הרשת המקומית, או אפילו ניתוב הלאה במידת הצורך, אם מוגדר ניתוב שכזה בטבלת הניתובים של שרת ה VPN...)
4. כשיש חיבור שמגיע מצד ה LAN, או לחלופין, פאקט שחוזר מצד ה LAN, לכיוון לקוח VPN, בעצם זה פאקט IP שמיועד לטווח הכתובות שהוקצו ללקוחות ה VPN. כדי שהפאקט יצליח להגיע לשם, משהו צריך לגרום למחשב לשלוח אותו אל עבר שרת ה VPN. אם שרת ה VPN הוא ה DGW, זה קורה באופן טבעי, כמו לכל פאקט אחר, שאינו ברשת המקומית. אם לא, חייבים שיהיה ניתוב אל טווח הכתובות באמצעות שרת ה VPN, ולא נמנע שהניתוב הזה יוגדר דווקא ב DGW - כלומר - הפאקט יגיע ל DGW, וה DGW יעביר את הפאקט הלאה, שוב, חזרה לתוך ה LAN, לכיוון המכונה של שרת ה VPN.
ואחרי כל זה... יש שאלות?
|