מדובר על אירוע חדש מהשעות האחרונות. צוות חדשות תפס שיגור של טיל מכיוון האוקינוס השקט
אל מול חופי לוס אנג'לס. חיל הים האמריקני מכחיש שהוא ביצע שיגור שכזה באיזור המדובר.
"השגנו את מטרתינו בנחישות ובעוצמה שלא לאפשר לערבים המשוגעים האלה להשיג נשק גרעיני.
אנחנו לא חוששים מאותן 'נשמות טהורות',שכל התנינים בנהרות דרום-אפריקה לא יוכלו לספק להן די דמעות שיוכלו למחות את צביעותן,ובטוחני שאתה מבין אותנו היטב".
רא"ל רפאל איתן במברק אל שר ההגנה הדרום אפריקני מגנוס מאלאן מיד לאחר תקיפת הכור בעיראק.
"השגנו את מטרתינו בנחישות ובעוצמה שלא לאפשר לערבים המשוגעים האלה להשיג נשק גרעיני.
אנחנו לא חוששים מאותן 'נשמות טהורות',שכל התנינים בנהרות דרום-אפריקה לא יוכלו לספק להן די דמעות שיוכלו למחות את צביעותן,ובטוחני שאתה מבין אותנו היטב".
רא"ל רפאל איתן במברק אל שר ההגנה הדרום אפריקני מגנוס מאלאן מיד לאחר תקיפת הכור בעיראק.
לא בהכרח טריידנט או לא בהכרח שיגור בטעות?
אני מקווה שאתה מתכוון לכך שזה לאו דווקא טרידנט, כי הם שיגרו טיל בליסטי בטעות...
מזכיר לי שני חברה מהצוות שלי, שהסבירו אחד לשני איך מפעילים מדוכות בנקפדון.
המסביר שכח שה-24 דולק, ומשום מה התעקש לסובב וללחוץ כמו שצריך.
הם לא הבינו למה יש ריח של שום וצמיג שרוף, ולמה עשן לבן אופף את הכלי.
היה להם עוד שבועיים בדלעת לחשוב על זה...
נערך לאחרונה ע"י מ.ק. בתאריך 10-11-2010 בשעה 22:56.
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי מ.ק. שמתחילה ב "לא בהכרח טריידנט או לא בהכרח..."
לא בהכרח לשניהם.
טריידנט (או כל טיל כזה או אחר) לא משוגר "בטעות".
יש שרשרת מאוד ברורה של פקודות שצריך לבצע שנועדו למנוע בדיוק כזו אפשרות.
מה שזה לא היה,זה היה שיגור מתוכנן עם מטרה מוגדרת.
מהי בדיוק הייתה המטרה-רק מי שצריך לדעת יודע.
אני לא מבין בכלל למה עושים עניין מהפרשה הזו.
בעולם משגרים טילים כל הזמן,ולא צריך לתת לכל מי ששואל דין וחשבון על כך.
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי גיל חזקיה שמתחילה ב "לא בהכרח לשניהם.
טריידנט (או..."
מכיוון שכמו שפירסם מישהו בפורום סקופים רשות התעופה הפדראלית סגרה אזור לטיסה והוציאה הודעה מסודרת בנושא אני מניח שאף אחד לא לחץ בטעות על אף כפתור.
NOTAM for LA.
KZLA LOS ANGELES A2832/10 - THE FOLLOWING RESTRICTIONS ARE REQUIRED DUE TO NAVAL AIR WARFARE CENTER WEAPONS DIVISION ACTIVATION OF W537. IN THE INTEREST OF SAFETY, ALL NON-PARTICIPATING PILOTS ARE ADVISED TO AVOID W537. IFR TRAFFIC UNDER ATC JURISDICTION SHOULD ANTICIPATE CLEARANCE AROUND W537 AND CAE 1176. CAE 1155 WILL NOT BE AVAILABLE FOR OCEANIC TRANSITION. CAE 1316 & CAE 1318 WILL NOT BE AVAILABLE FOR OCEANIC TRANSITION. CAE 1177 WILL BE AVAILABLE FOR OCEANIC TRANSITION. W537 ACTIVE, CAE 1176 CLOSED. SURFACE - FL390, 09 NOV 20:00 2010 UNTIL 10 NOV 01:00 2010. CREATED: 08 NOV 20:52 2010
נערך לאחרונה ע"י ספייקר בתאריך 11-11-2010 בשעה 05:03.
יממה וחצי ארכה הבדיקה עם כל הגורמים במדינה שעשויים היו לשגר טיל. לבסוף סוכם כי מדובר ב"שובל עיבוי ממטוס"
התגובה הראשונית שלי היתה. ב-ס-ד-ר
תרגישו חופשי לצפות בגלריה שלי וגם במצגת המובחרות אין כל ערך להחלטת הכבשים בזכות הצמחונות בשעה שהזאב נשאר בדעה אחרת. (ויליאם רארף אינג') גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש. (אלוף מיל' עוזי דיין)
צפון איטליה הוא אזור עמוס מאוד בטיסות מטוסים אזרחיים.
בביקורי שם צפיתי בהרבה מאוד "ציורים" כפי שנראה בתמונה.
המטרה של ההודעה הזו היא להראות שבתנאים מסויימים יכולות להיווצר תופעות מעוניינות בכל הנוגע ל contrails.
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. -Rick Cook
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ארנבתול שמתחילה ב "שיגור טיל בלתי מזוהה מערבית ללוס אנג'לס"
להוסיף עוד חוסר ודאות לאירוע, יש עדויות של אנשים מאזור מליבו שסיפרו שמייד לאחר השיגור ניראתה באזור תנועה אווירית גדולה מאד של מסוקים.
למחרת בבוקר ניראה מפציץ B-2 טס מערבה מעל אזור השיגור ושני מטוסי F-22 פיטרלו במשך זמן רב באזור, עוד הוסיפו האנשים שמטוסי F-22 ו B-2 מעולם לא ניראו באזור הזה.
זה עוד מעדן לחובבי הקונספירציות שגם כך לא מאמינים לאף מילה של הפנטגון... מקור
מצטער להיות משבית שמחות,
בהודעה שלי למעלה תמצא הודעה של רשות התעופה הפאדרלית המודיעה על תרגיל אוירי שהולך להערך בתאריך 9 נובמבר באזור W537, והנה המפה של האזור שאיכשהו ככה מתאימה לאזור בו נראה הטיל "המסתורי" http://skyvector.com/?ll=34.2201393....14415171120477
אני מניח שהמסוקים, והמטוסים הם חלק מהתרגיל, בטלויזיה הראו תמונה יפה של צ'יינוק מרחף ליד השובל בשעת השיגור (צילום ?)
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ארנבתול שמתחילה ב "שיגור טיל בלתי מזוהה מערבית ללוס אנג'לס"
אתמול בדרך הביתה מן העבודה, חיכיתי בתחנה לאוטובוס, וסתם הרמתי עיני לשמיים... וראיתי!
ראיתי שובל כזה ונפל לי האסימון! לא טיל ולא בטיח. מטוס מגביהה טוס הנע לכיוון שלך או ממך, היישר או בזוית לא גדולה. משאיר אחריו שובל כזה, הנראה "כאיללללו" מתרומם. למעשה רק טעות אופטית, אולי עקב עקמומיות כדור הארץ? אך נראה כמתרומם רק בגלל זוית הראייה.
מצטער לקטול מיתוס עוד בחיתוליו, תיאורית קונספירצייה בהתגלמותה... אך זאת המציאות הפשוטה והבנאלית, וטוב שכך...
בשבוע האחרון הועלו המון צילומים וסירטונים של עצם מאיר בלתי מזוהה בחוף המערבי של ארה"ב.
לבסוף הובהר שמדובר בשיגור מצוללת של טיל Trident II D5.
היום פורסם הצילום היפה הבא (כולל את גשר הזהב) שאינו משאיר מקום לספקות.
מכאן: http://apod.nasa.gov/apod/ap151111.html
מטאור, עב"מ, התקפה וכו' וכו'........חרדות ובאז תקשורתי עברו על תושבי החוף המערבי.
בשביעי ובתשיעי לנובמבר הצי ולוקהיד מרטין ערכו ניסוי בגירסת ניסוי לא חמושה של הטיל הבליסטי טריידנט D5 אשר צוייד במערכות טלמטריה, הניסוי הראשון ניראה באזור החוף המערבי, השני היה בלב ים. http://finance.yahoo.com/news/peopl...-025327717.html
את הטילים ירתה הצוללת USS Kentucky שהיא צוללת טילים בליסטיים גרעינית (SSBN) מדגם אוהיו ממעמקי הים (Hovering position). הודעת לוקהיד מרטין
צילום מהכתבה: רגע הצתת המנוע הרקטי של הטיל מייד לאחר שניפלט מחוץ למים
איזה יופי! חזרה למלחמה הקרה... כשהיה ברור מי רע ומי טוב, מי אנחנו ומי הם, והמלחמות סימטריות, ולרוב האויב לא היה מבית...
התעשיות הבטחוניות של המעצמות פרחו... עוד מעט יתחדש אף המירוץ לחלל...
כן! לא רק פוטין יכול, גם לאובמה יש... משפצים את פצצות הגרעין הישנות ומתאמנים בטילים הנושאים תוצרים מופלאים אלו
רק חבל שהמוסלמים מקלקלים את הפסטורליה...
אה כן, כמעט שכחתי את העיקר: סן-פרנסיסקו אכן מקסימה ובלילה אף יותר, וכל המוסיף... גורע!
נערך לאחרונה ע"י 2liviu בתאריך 12-11-2015 בשעה 03:57.
לא מומחה אבל אנסה לענות, טיל בליסטי שוקל כ 60 טון ומיועד לצאת מהאטמוספירה, זה דורש הרבה אנרגיה שמופקת ממנועי הדלק המוצק שלו.
לכן שיגור כזה בלילה ניראה ממרחקים עצומים.
מאפייני הניראות של השיגור זהים בגלל עלטת הלילה והחיכוך של הטיל באוויר, ראשי הטילים בד"כ מעוגלים ולא שפיציים.
12/2009: שיגור לילי כושל של טיל בולווה רוסקי שניראה במדינות שכנות
כל הנושא הזה של טילי היריחו בכללותו חסוי ואין הרבה מידע עליהם.
מה שפורסם זה שנעשו ניסויים במערכת ההנעה של טילי היריחו, זה ממש לא אותו דבר כמו שיגור טיל מלא כניראה גם מבחינת הניראות של הטיל.
ע"פ המעט המפורסם היריחו 3 הוא תלת שלבי מונע בדלק מוצק, לא מחייב ששיגרו את כל הטיל, אולי בדקו כל פעם שלב אחר?
הבולווה הרוסי עשה ספירלה בגלל שנכנס לסיחרור במקום לנסוע על האוטוסטרדה ישר, מין תקלת כנפוני ניהוג או נחירי פליטה
תופעות כאלו נראות רק כאשר הטיל משוגר מעט אחרי השקיעה.
במצב זה השמיים חשוכים, אבל הטיל מטפס לגובה בו הוא והשובל שלו עדיין מוארים מאור השמש.
הקונטרסט שנוצר יוצר את המראה הבולט הזה.
זו גם הסיבה שהוא נראה למרחקים אדירים (האירוע התיכון והקווקז).
איך 2 השיגורים זהים על אף שמדובר במדינות שונות, ובתקופות זמן שונות.
הדבר היחידי שמשותף זה שהעצם הובחן בשעת לילה, ועל פני מרחב של אלפי קילומטרים.
וכמובן שקיים את העניין שהרוסים טענו שתקלת שיגור גרמה לספירלה, בעוד שהאמריקאים לא ציינו כלום.
אולי נוכל לסיים את הדיון בכך שאולי לאמריקאים גם הייתה תקלת שיגור.
בתגובה להודעה מספר 46 שנכתבה על ידי Narion שמתחילה ב "התופעה נצפתה גם בישראל ב2012 (בלי קשר לנורווגיה)"
מה שהיה בישראל ב2012 (ואני ראיתי אותו) לא היה זהה למה שנראה בארה"ב. הדימיון בין השיגורים נובע מכך שבבסיסה טכנולוגיית ההנעה הרקטית היא דומה בכל העולם. מכיוון שמדובר בטילים עם שימושים דומים הרי שבסופו של דבר מדובר פחות או יותר באותן משפחות של חומרים שנפלטים פחות או יותר באותו הקצב ובאותן טמפרטורות.
נערך לאחרונה ע"י double_o בתאריך 13-11-2015 בשעה 14:27.