02-03-2009, 02:46
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.11.02
|
|
רכישות אחרונות :)
טוב, הרכישה הכי טריה, Captain Morgan Private Stock.
מדובר ברום מתובל בצבע ענבר כהה, עם ארומות מתובלות עם נגיעות שוקולד.
הטעם עצמו מתקתק, מפתיע למדי כאשר מדובר במשקה עם 40% אלכוהול.
הוא לא צורב (יחסית לרומים אחרים נפוצים בארץ) ומתאים בהחלט לשתיה בטמפ' החדר, נקי, ללא קרח (במיוחד כאשר מביטים מן החלון אל יום אפרורי וגשום).
לא מיובא לארץ, למיטב ידיעתי.
וויסקי שיושן בארץ.
כן, זו לא טעות. מדובר בוויסקי סקוטי סינגל מאלט ממבשלת Arran* הסקוטית אשר שכן לו, בבטחה, בחבית, במרתף היינות של המלון הסקוטי בטבריה.
מדובר בוויסקי צעיר ובועט, וכדי להגידל את האפקט, מדובר בוויסקי שלא עבר סינון או דילול, והוא בעל כ-58% אלכוהול.
בוקבקו רק 236 בקבוקים מהחבית הזאת, ולי יש אחד מהם (בקבוק מספר 175, אם נדייק).
רכישות נוספות, חדושת יחסית:
וויסקי להפרוייג 10 שנים, חוזק חבית וטקילה Jose Cuervo 1800 Anejo Tequila
הוויסקי מעושן להפליא, כמיטב המסורת של להפרוייג, בלתי מתפשר, כמו שאוהבי הוויסקי מאזור איילה אוהבים אותם, מתהדר ב-55.7% אלכוהול.
הטקילה, אני מקווה ששכחתם את תקופת הילדות שלכם, אז הקפצתם בוודאי חיקוי טקילה תוצרת הארץ (טהילה, או טאקו-טאקו) עם ספרייט באיזה מועדון נאלח או בפאב של קיבוץ, כאן מדובר במשקה עם כבוד שאני, לכל הפחות, מעדיף לשתות אותו בכוס סניפטר.
הריח המתקתקת של האגבה, עם מפולפלות מסוימת, משקה שפשוט כיף לשתות ולהתענג עליו.
ולרכישה המכובדת ביותר שלי עד כה, גלנפידיך 30.
לכבו דיומולדת 30 החלטתי לפנק את עצמי במשקה המכובד הנ"ל. זה נחמד לחשוב על משקה שהוכן בתקופה בה נולדת.
במילה אחת: מדהים. בשלוש מילים: מדהים מדהים מדהים.
המשקה מחליק בגרון מצד אחד, אך רווי בטעמים מהצד השני (להבדיל מוודקה איכותית, לדוגמא).
מרגישים עץ, אך לא בצורה מוגזמת (כנראה שימוש בחביות עץ משומשות על מנת למנוע השתלטות טעם עיצי על המשקה), אבל כשמריחים את הכוס אחרי סיום המשקה מרגישים את היער.
והמחיר, בהתאם למסורת של גלנפידיך, לא נורא עבור משקה בן 30 שנה.
|