02-03-2009, 08:37
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.06
|
|
הימור שלי: ממשלה רחבה עם העבודה
על פי מה שאני רואה וקוראת, ובעיקר לאחר פגישת נתניהו וברק אתמול - יש סיכוי לא רע לכניסת העבודה לממשלה.
ברק לא סגר את האופציות שלו, וכפי שמדברים במפלגה - אם ירצה להעביר כניסה לממשלה במוסדות המפלגה - יהיה לו רוב, למרות התנגדותם של כמה וכמה בכירים במפלגה.
אני חייבת לציין שאני מאד אמביוולנטית לגבי כניסת העבודה לממשלה - יותר ויותר מיום ליום.
אני חושבת שכניסה לממשלה תהיה רעה ביותר עבור מפלגת העבודה כמפלגה. עם זאת, אני חושבת שבמצב בו ישראל נמצאת כיום, לקראת מיתון עמוק ומשבר כלכלי חריף, ועם האיומים האסטרטגיים הרבים, יכול להיות שלטובת מדינת ישראל, העבודה כן צריכה לשבת בממשלה ולנסות ולהשפיע מבפנים (ואני מתכוונת בעיקר לצד הכלכלי-חברתי).
המשבר הכלכלי העולמי יכול להיות מספר דברים. בעיני - זו קריסתו של הקפיטליזם הטהור. הכלים הפיננסיים שהביא איתו גרמו לניפוח בועה שהתפוצצה לכולנו (ובעיקר לאמריקאים) בפנים.
אני חושבת שמפלגה שבבסיסה היא סוציאל-דמוקרטית חשובה היום בישראל, ואני חושבת שעל הבסיס החברתי כלכלי - חשובה מפלגת העבודה בממשלה.
לצערי, לפי מה שנראה היום - גם לא נסתם הגולל על כניסתה של קדימה. מופז ינסה להניע מהלך של כניסה לממשלה.
אם כך - ממשלת ליכוד-קדימה-עבודה עם ליברמן או החרדים איננה כל כך מופרכת כפי שנדמה היה לי לפני שבועיים. אני לא חושבת שזו תהיה ממשלה טובה, רק שהיא עלולה לקום.
|