06-03-2009, 12:54
|
|
|
חבר מתאריך: 23.02.09
|
|
אומנם סיימתי עכשיו רק את הסמסטר הראשון שלי ואני לא מתכנן להמשיך לוטרינריה אבל אני אנסה לענות על חלק מהשאלות..
1+4. לחץ? כן והמון, כמות הקורסים והיקפם היא באמת מרובה, והסטודנטים ששאיפתם היא וטרינריה באמת לחוצים וזאת מהסיבה הפשוטה שמספר המקומות בתואר זה הוא ממש נמוך לעומת מספר הנרשמים, הלחץ הזה מתבטא בכך שסטודנטים שמקבלים ציונים מאוד סבירים (80-90) בקורסים קשים ניגשים למועדי ב' כדי לשפר עוד את הציונים, וגם ביומיום הם לומדים בצורה די מטורפת.
לגבי הקטע שהחברה "דורכים" אחד על השני גם אני שמעתי את השמועות הללו לפני הלימודים ואחרי סמסטר אני די יכול להגיד שזה........ שטויות במיץ, אבל מאוד יכול להיות שאני עוד אתקל בדברים הללו מה שלא כל כך נראה לי.
2. מבחינת הקורסים שעשיתי בסמסטר הראשון רובם היו קורסי מבוא, אבל אני יכול להגיד לך שעיקר הדגש ניתן למקצועות הכימיה השונים (כימיה כללית קורס אחד בהיקף של 7 נק' זכות, כימיה אורגנית, ביוכימיה..) מבחינת הקורסים האחרים, פיסיקה א' וחדו"א א' לא היו כ"כ קשים ומה שבטוח שהם ברמה הרבה יותר נמוכה מבתארי ההנדסה.
3. זה עוד דבר שכל מה שנאמר לגביו הוא בגדר שמועות, אני לא שמעתי מאף מקור רשמי שזה באמת ככה אבל מצד שני באמת יש שמועות חזקות שניתנת עדיפות מסויימת לסטודנטים שמסיימים תואר במדעי בע"ח ושוב זה לא מבוסס, אבל זה נראה די הגיוני כי לימוד הוטרינריה נחשבים תואר שני ויש שמועות שגם במוסדות אחרים נותנים עדיפות בתארים מתקדמים לסטודנטים שלמדו את התואר הראשון באותו המוסד..
|