06-04-2009, 02:17
|
|
|
חבר מתאריך: 23.10.08
הודעות: 25,344
|
|
חשד: קצין בכיר היכה את חברתו
קצין צה"ל בדרגת אל"מ חשוד כי היכה את חברתו לחיים במהלך ויכוח. ל-ynet נודע כי בעקבות זאת הוא נקרא לחקירה, במהלכה מעד בלשונו. הוא הורחק מחברתו למשך 15 יום, ובכוונת המשטרה להגיש נגדו כתב אישום. צה"ל: הטיפול בידי המשטרה
אלי סניור
פורסם: 06.04.09, 01:00
נשקו של קצין בכיר בצה"ל, בדרגת אלוף משנה, יילקח ממנו, לאחר שעלה חשד שהיכה את חברתו לחיים - כך נודע ל-ynet. נגד הקצין נפתחה חקירה בתחנת ראשון-לציון, שם בודקים האם תקף את זוגתו על רקע רצונו להיפרד ממנה. הקצין, המשרת בתפקיד בכיר בדרג השדה, הורחק מהעיר ומחברתו לחיים למשך 15 ימים.
הסיפור הרגיש "התפוצץ" בסוף השבוע, כשחברתו לחיים של הקצין הגיעה לתחנת המשטרה בראשון-לציון וטענה כי תקף אותה. על האשה היו סימני תקיפה, והיא אף הביאה לחוקרים מסמכים רפואיים המעידים על כך שנפגעה.
לטענת האשה, הקצין דחף אותה והכה אותה במהלך ויכוח שהתגלע ביניהם. מחומר החקירה עלה שהקצין ביקש לשוחח עם חברתו לחיים ולהודיע לה שהוא מעוניין לחזור לאשתו לשעבר. אלא שאז, כך עלה בחקירה, התלהטו הרוחות והוויכוח הפך אלים.
נוכח העובדה שמדובר בקצין בכיר, משטרת ראשון לציון עירבה את המשטרה הצבאית, והודיעה לה כי הקצין הבכיר דרוש לחקירה. אתמול הוא
התייצב במשרדי אגף החקירות של משטרת ראשל"צ, אך בתחילה הכחיש כל קשר לתקיפה. עם זאת, לטענת גורמים בתחנת ראשל"צ, במהלך החקירה מעד הקצין בלשונו - דבר שחיזק את גרסת האשה.
"אכן נחקרת אצלנו תלונה שכזאת", אישר סגן מפקד תחנת ראשל"צ, רפ"ק צביקה רוזנברג. "נוכח העובדה שמדובר בתלונה של בת זוג, הנהלים מחייבים את המשטרה להחרים את נשקו של בן הזוג. מאחר שמדובר בקצין בכיר בצה"ל, הועברה ההנחיה למשטרה הצבאית, והוחלט כי מפקדו הישיר של הקצין ייקח את נשקו האישי למשמרות. בשלב זה החשוד קשר עצמו לאירוע, והכוונה היא להגיש נגדו כתב אישום".
דובר צה"ל מסר בתגובה: "הנושא קשור לחייו האישיים של הקצין ולפיכך טופל על-ידי הרשויות האזרחיות. בצה"ל יפעלו כנהוג בנוגע למקרים כאלה".
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3697785,00.html
אני לא רוצה להתייחס לצד הצהוב, כגון מי ומה ולמה, אבל הכתבה גרמה לי לחשוב. שירות צבאי, במיוחד בדרג בכיר בחילות שדה בניגוד לשירות עורפי, לחוץ בהרבה מתפקיד רגיל. במשרד באזרחות נדיר שאדם בן 35 לא יגיע לביתו שבועיים שלושה. בדרג הלוחם דווקא כן מקובל. מעניין אותי לדעת מהי ההשפעה של השירות על המצב המשפחתי של הקצינים. האם אחוזי הגירושין שלהם גבוהים יותר בצורה שמצביעה על מובהקות סטטיסטית? האם יש במגזר זה יותר תלונות על אלימות בין בני זוג? גירושים? בגידות?
במידה וכן- האם הצבא מודע לעניין ומספק למשל ייעוץ זוגי אצל פסיכולוג צבאי או לפחות מממן מומחה אזרחי? אני פשוט מוטרד מהמחשבה שאצל מגזר גדול ואיכותי יתברר בסוף שרבים מעשי בגידות ואלימות מאשר אצל מקביליהם האזרחיים.
אם יש בפורום קצינים בכירים בקבע או מילואים שיכולים ומוכנים לחלוק מנסיונם או נסיון של מכרים/חברים שלהם, אשמח לשמוע.
ועוד שאלה קטנה שלא מצאתי לה תשובה- למה הטיפול באחריות משטרה אזרחית ולא צבאית? הייתי בטוח שכל עבירה פלילית שמבצע איש צבא, גם אם במסגרת חייו הפרטיים, מטופלת על ידי מ"צ. מהם הקריטריונים לזה?
|