08-09-2009, 10:04
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.06
הודעות: 13,563
|
|
נסיון לקינוח + הצעות לשיפור
טוב. אז אחרי בקשה מפורש מאחותי, הבטחתי להכין ליום שישי לקינוח עוגת מוס פירות יער ומוס שוקולד.
המתכון נלקח מפה.
לעצלנים - שלבי המתכון (שווה בכל זאת להיכנס לקישור אם רוצים להכין, יש מעקב אחרי השלבים בוידאו):
עוגת מוס שוקולד ופירות יער
מתכון באדיבות השוקולטייה אלי טראב, "קרדינל"
המרכיבים:
לבסיס:
3 ביצים
5 כפות סוכר
1/3 כוס + 1 כף שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד, רצוי עם 70%-80% מוצקי קקאו
1 כף אבקת קקאו
למוס פירות יער:
100 פירות יער טריים, או קפואים, טחונים למחית
250 גרם שוקולד לבן
3/4 כוס שמנת מתוקה
למוס שוקולד מריר:
250 גרם שוקולד מריר
1 כוס חלב
כוס ושליש שמנת מתוקה
לקישוט:
אבקת קקאו
עזרים: תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ
אופן ההכנה:
- הבסיס: מקציפים את הביצים עם הסוכר כ-5 דקות, עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
- מניחים את השוקולד המריר בקערה. מרתיחים קלות את השמנת ויוצקים על השוקולד, תוך כדי ערבוב, עד להמסה (אם הוא לא נמס, מעבירים את הקערה למספר שניות במיקרוגל).
- מאחדים את קרם השוקולד עם קצף הביצים בתנועות קיפול.
- מנפים פנימה את אבקת הקקאו ומעבירים לתבנית אפייה משומנת היטב.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 10-12 דקות (העוגה צריכה להשאר עסיסית ולא יבשה - היא תתקשה בשלב הצינון).
- מעבירים את העוגה למקפיא לחצי שעה לפחות.
- מוס פירות היער: מחממים את המחית בסיר קטן, או במיקרוגל ומערבבים עם השוקולד הלבן עד להמסה מלאה.
- מקציפים את השמנת עד להכפלת הנפח, אבל מפסיקים כאשר הקצפת עדיין נוזלית.
- מוסיפים את מחית פירות היער לתוך השמנת ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתוך התבנית שבתוכה הבסיס האפוי. מחזירים את התבנית למקפיא לשעתיים נוספות.
- מחלצים את העוגה מהתבנית ובעזרת סכין חדה מקטינים את קוטר העוגה, כך שיווצא רווח של סנטימטר בינה לבין דופן התבנית.
- מוס השוקולד: מניחים את השוקולד בקערה. מרתיחים בעדינות את החלב. יוצקים כשליש ממנו על השוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה. אחרי שהשוקולד נמס מוסיפים את יתר החלב ומערבבים עד לקבלת קרם חלק ומבריק.
- מקציפים את השמנת עד להכפלת הנפח, אבל מפסיקים כאשר הקצפת עדיין נוזלית.
- מוודאים שקרם השוקולד עדיין חמים מעט (חום גוף), ויוצקים אותו לתוך השמנת המוקצפת. מערבבים עד לקבל תערובת אחידה.
- יוצקים חלק מהתערובת לתוך התבנית, תחילה רק כדי למלא את הרווח שנוצר בין העוגה לתבנית. מעבירים למקפיא ל-10 דקות.
- יוצקים מעל את יתר מוס השוקולד ומעבירים למקפיא לשעתיים לפחות (אפשר גם במקרר לשלוש שעות).
- מחלצים את העוגה מהתבנית על ידי חימום עדין של התבנית (אפשר באמצעות מייבש שיער).
- זורים מעל קקאו ומגישים.
ועכשיו לתובנות שלי....
א. החלק האפוי - לאפות מספיק זמן!! אמנם השתמשתי בתבנית מעט קטנה יותר, אבל גם הכפלת זמן
האפיה לא הספיקה (בדיעבד) והבסיס נשאר מעט נוזלי במרכזו.
ב. המוסים - טראב אומר לא להגיע למצב של קצפת בהקצפת השמנת המתוקה. אני חולקת עליו כאן.
הגעה למצב של קצפת או כמעט קצפת גורמת למוס שלא ינזל מדי. בעיקר הדבר נכון למוס השוקולד,
שבגלל כוס החלב יוצא מאד נוזלי. לאחר נסיון כושל לפי המלצתו של טראב - הוספתי מיכל שמנת
מתוקה מוקצף לקצפת שייצב את המוס מעט.
לאחר ההקפאה - העוגה הייתה יציבה למחצה. יכול להיות שכדאי להקפיא לזמן ארוך יותר (אני הקפאתי לשעתיים) ולפרוס אותה עדיין קפואה (אצלי היא הפשירה למדי, והתוצאה הייתה מעט נמרחת מדי).
תמונות - צילמתי מעט מהתהליך, אני אוסיף בערב. ממליצה על הסרטון שבקישור.
|