23-02-2009, 11:23
|
|
|
חבר מתאריך: 23.09.08
|
|
אשכול המלצות- מכינות קדם צבאיות
שלום לכל תלמידי י"ב
תלמידי י"ב המעוניינים לעבור שנה משמעותית לפני הגיוס לצה"ל, שנה של לימוד, עשייה חברתית, פיתוח עצמי ובניית קשרים חברתיים נוספים ועוד הרבה דברים מדהימים.
בטח כבר שמעתם איפשהו על מכינה אבל אני קצת יפרט מכינה היא מוסד חינוכי שהיעוד שלה הוא להכין בוגרי י"ב לשירות משמעותי יותר בצה"ל ובכלל עיצוב הזהות העצמית שלנו. המכינה שלי, המכינה לזהות יהודית עמק בית שאן היא מכינה מעורבת של דתיים וחילוניים ועוסקת כפי שכבר הבנתם בזהות יהודית אבל לא רק, במכינה אנו עוברים שיעורים במגוון רחב מאוד של נושאים כמו: ציונות, פילוסופיה מודרנית, פילוסופיה עיברית, מדרש ואגדה, רעיון מדיני, החברה הישאלית בראי הקולנוע, ועוד מגוון נושאים.בנוסף, חלק חשוב מאוד מהיום יום זה הכנה לצה"ל - במהלך השנה אנחנו עוברים החנה פיזית, מנטאלית ואינפורמטיבית לשירות שלנו בצה"ל.אנחנו עוברים שיעורים בנושאים כמו מבנה צה"ל, תפקידי בנים/בנות, דילמות מוסריות שיוצבו לפנינו במהלך השירות ועוד. במסגרת ההכנה הפיזית אנחנו עוברים מדסים שבועיים, גם הבנים וגם הבנות כל אחד לפי סרגל מאמצים שונה ומותאם אישית. כמו כן במסגרת סדרות שטח אנחונו לומדים לנווט ברמה גבוה וכלים להישרדות בשטח. לאחר שנת מכינה הכניסה לצה"ל היא הרבה יותר רכה ונוחה , וכמו כן 50 % מבוגרי מכינות ממשיכים לקצונה בצה"ל , זוהי עובדה מדהימה אשר מדגישה את הצלחת המכינות בא"י .
דבר נוסף אשר המכינה מתעסקת בו הוא הכרה ולמידה על ארץ ישראל וטיולים המתבצעים כדרך קבע במכינה , יש לציין שהמכינה ממוקמת בעמק המעיינות ורבות הפעמים שאנו החניכים מוצאים זמן ובספונטניות יוצאים למעיין בסביבה . כמו כן יש את הסדרות ( טיולים) הקבועות מדי חודש , שבכל סדרה אנו מתמקדים בנושא אחר , כגון : ניווטים , הישרדות , ירושלים וכו'
דבר נורא מעניין במכינה שלנו הוא שהשנה אנחנו רק מחזור ג' לכן הכל נורא חלוצי וראשוני והשנים האלו יקבעו את פני המכינה בעתיד.
זאת המלצה חמה לכל תלמידי י"ב ! זאת באמת הזדמנות של פעם בחיים, אני כל כך שמח שהחלטתי להצטרף למכינה ... זאת שנה של חוויה בלתי נשכחת . שנה שאתה מקבל כל כך הרבה !! אתם מוזמנים לבקר .. המכינה נמצאת במושב תל תאומים בעמק בית שאן , מקום מדהים !!
אז תבואו !! מחכים לכם !
לפרטים נוספים:
אתר האינטרנט של המכינה :http://www.ha-emek.org.il
אימייל: meshean@gmail.com
טלפון/פקס: 04-6060704
אודי תמיר: 050-9112350
שרה אודנהיימר - אחראית גיוס חניכים: 052-8305674
וגם להציץ בדף האינטרנט שלנו באתר של משרד הביטחון...
http://cms.education.gov.il/Educati...utBeitShean.htm
|