19-02-2009, 14:07
|
|
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים
|
|
חבר מתאריך: 01.01.06
|
|
ח"כ איתן כבל
ציטוט:
למד לתואר ראשון באוניברסיטה העברית בירושלים, אך השקיע את מירב מאמציו בפעילות פוליטית באגודת הסטודנטים, בין השאר כסגן ויו"ר אגודת הסטודנטים, ולא סיים את התואר. במקצועו הוא יועץ ויזם בתחום השיכון, הבנייה והנדל"ן, בעל חברה לניהול, וייזום פרויקטים. בנוסף, כיהן כחבר מועצת המנהלים של חברת "השטיח המעופף".
חבר הכנסת איתן כבל הוא אחד מחברי הכנסת הפעילים ביותר בשדולות. בכנסת ה-16 היה חבר בעשר שדולות (מתוך 44 שדולות רשומות). בחמש מהשדולות: למען המאבטחים, בני חופש - למען יוצאים בשאלה, למען תושבי תל אביב, למתפנים מרצון מההתנחלויות, ולקידום הכדורגל היה החבר היחיד, ובשניים מהם היה גם יו"ר השדולה. השדולות האחרות בהם היה חבר בכנסת ה-16 הם: חיילי חובה, גדר הפרדה ביטחונית, איכות הסביבה, השדולה מוניציפלית והשדולה למען חיילי מילואים, שהוא עמד בראשה.
איתן כבל ממשיך לשרת במילואים כסמל מחלקה בחטיבת מילואים של הצנחנים גם לאחר הבחרו לכנסת. הוא מקפיד לבקר חיילי מילואים ברחבי הארץ ומכהן כיו"ר השדולה למען חיילי המילואים בכנסת.
בין החוקים שיזם איתן כבל במהלך כהונתו בכנסת:
* חוק המסדיר עריכת בדיקות גנטיות לשם גילוי קרבת משפחה
* תיקון לחוק מבקר המדינה המחייב את המבקר לפרסם בדו"חות שלו גם ממצאים חיוביים
בבחירות לכנסת ה-18 הוצב במקום השביעי ברשימה העבודה לכנסת.
|
להלן תשובותיו:
1. שלושת הספרים האחרונים שקראתי הם:
- אלה תולדות – אלזה מורנטה.
- סימטה בקהיר – נגיב מחפוז.
- מלחמות היהודים – יוסף בן מתתיהו (יוספוס פלביוס).
2. אני מוצא עצמי קורא את מלחמות היהודים בפעם הרביעית. בכל פעם שהבעיות החברתיות הפוליטיות והבטחוניות מתעצמות , אני חש צורך כמעט בלתי נשלט לשוב ולקרא את הספר ולהזכר לאן אנו יכולים להגיע אם לא נהיה מאוחדים . מותר להתווכח ,מותר ואפשר לא להסכים, אך חייבים לקבוע גבולות לעצמנו ובתוכנו אחרת... היסטוריה ראוי שתלמד לא כדי שנדע מה להשיב בשאלות טריוויה , אלא בראש ובראשונה , כדי שהעבר יהווה תמרור אזהרה לאשר אסור לעשות מחד ומאידך איזה צעדים ופעולות ראוי שייעשו. הימים הסוערים בהם אנו שרויים, גרמו לי לשוב ולקרא בספר.
* בקריאתי את הספר סמטה בקהיר נחשפתי לראשונה לכתיבתו של הסופר נגיב מחפוז ואודה כי נדהמתי מעוצמת הכתיבה ומיופייה. בעת הקריאה הפכתי לדייר בסמטת אלמדק וחשתי את הריחות וההוויה המרתקת של השכונה. גם בעת כתיבת שורות אלה אני עדיין מצליח להריח את ריחות בית הקפה ומתחבר לקולות ולדמויות.
ספר מרתק וסופר מדהים.
* הספר אלה תולדות , שנכתב על ההיסטוריה הקרובה ריתק אותי עד מאוד. יש לה לאלזה מורנטה עוצמה אדירה בכתיבתה .
3. אני מאוד אוהב לקרא ספרות ישראלית מעמוס עוז וא.ב.יהושע וקנז ומאיר שלו. מאוד מתחבר לספרות עברית מעגנון ומנדלי מו"ס.
כמו כן אוהב עד מאוד את הספרות הדרום אמריקאית, שבה יותר מכל אני נדהם מיכולות הכותבים לחבר בין המציאות לדמיון ולהפוך אותם בשלב מסויים לאמת אחת מדהימה מלאת עוצמה ומרתקת.
אשמח שנהיה בקשר בכל עת.
בברכה,
ח"כ איתן כבל
מזכ"ל מפלגת העבודה