"בניתי לי בית ונטעתי לי גן במקום זה שביקש האויב לגרשנו ממנו בניתי את ביתי, כנגד מקום המקדש בניתיו. כדי להעלות על ליבי תמיד את בית מחמדנו החרב...." (ש"י עגנון - חתן פרס נובל)
אשרי אדם שיכול לתת מבלי לזכור זאת כל הזמן, ולקבל מבלי לשכוח אף פעם
לסלוח לרוצחים - זה תפקידו של האלוהים.
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה
אנו לא בוכים, דואגים שאמהות שלהם יבכו
נערך לאחרונה ע"י האזרח בתאריך 09-02-2021 בשעה 16:36.
...אם אפשר עוד להוסיף, אז שמות המנהיגים והגנרלים אשר השתתפו במלחמה נגד רוסיה, נמחקו בזמן שלטון קומוניסטי בפולין. לאחר התנתקות מ"אמא רוסיה" פתאום התחילו להופיע שמות רחובות והתחילו לדבר על כך.
מצרף כאן קורות קצין פולני WITOLD PILECKI אשר "התנדב" להעצר ונשלח לאושוויץ ומשם דיווח לממונים שלו על קורות השבויים והאסירים היהודים ועל השמדתם. הידיעות הראשונות זרמו ממנו לכל העולם, אך במערב סרבו להאמין על תחילת השמדה של יהודים ואמרו שזאת תעמולה פולנית אנטישמית...
לאחר כמה שנים באושוויץ הצליח להמלט ביחד עם עוד 2 אסירים והשתתף במרד נגד הנאצים בשנת 1944 בווארשה
הסוף שלו היה טראגי , הוא הואשם ע"י משטר הקומוניסטי בבגידה והוצא להורג (כנראה ע"י ראש שירות הבטחון הפולני ע"י יריה בעורף. יהודים רבים שרתו אז בשירות הבטחון (היו קומוניסטים) ועד היום בני עמנו מוזכרים כרוצחי הגיבורים הפולנים)
אצלי נמצא בפולנית הספר שהוא העביר, אך יש גם פרסום באנגלית.
"בניתי לי בית ונטעתי לי גן במקום זה שביקש האויב לגרשנו ממנו בניתי את ביתי, כנגד מקום המקדש בניתיו. כדי להעלות על ליבי תמיד את בית מחמדנו החרב...." (ש"י עגנון - חתן פרס נובל)
Sikorski's fame was enhanced as he became known to the Polish public as one of the heroes of the Polish-Soviet War. He also kept publishing military science articles during the war itself. [10] For his valorous achievements Sikorski was promoted to divisional general on 28 February 1921, and was awarded Poland's highest military decoration, the order of Virtuti Militari, on 15 March that year.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי האזרח שמתחילה ב "מלחמה לא ידוע (לפחות לי) פולין- רוסיה 1919-1921"
ספרו של הסופר היהודי סובייטי איסאק באבל (נרצח בטיהורי סטאלין) חיל פרשים וסיפורים אחרים עוסק במלחמה הזאת.
מהצד הפולני אפשר לחפש ספר של ההיסטוריון הבריטי נורמן דייויס בשם White eagle, red star. בעשור האחרון הופק גם סרט פולני עלילתי על "הנס על הויסלה".
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי האזרח שמתחילה ב "מלחמה לא ידוע (לפחות לי) פולין- רוסיה 1919-1921"
מעניין, גם בבריה"מ המלחמה הזאת לא הובלטה. מניח שהסיבות לכך הן א' שמבחינת הרוסים זה היה כישלון וב' גם מבחינה אידאולוגית היא לא ממש הסתדרה עם הנרטיב של בריה"מ כמדינה שוחרת שלום.
דווקא מפקדי המלחמה היו די ידועים. אלה מהם ששרדו את הטיהורים של שנות השלושים, כמובן,