לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-02-2009, 15:10
  ColMonty ColMonty אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.07.06
מעניין מאוד
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי s0ulj4h שמתחילה ב "בכיר באיראן: בנינו מל"ט ריגול לטווח אלף ק"מ"

יכול מאוד להיות שהאיראנים למעשה מיישמים (או מנסים ליישם) את הטקטיקה האמריקאית של ממשל רייגן מול ברה"מ בשנות השמונים?

הטקטיקה כללה הצהרות לעתונות באשר לפיתוחים צבאיים מתקדמים כגון STAR WARS שגרם לברה"מ להשקיע כמויות כסף עצומות במחקר ופיתוח של טכנולוגיות צבאיות שבסופו של דבר תרמו להתרוששות הפיננסית של USSR. כידוע, מרבית התוכניות של STAR WARS נגנזו וממעט האפליקציות שנותרו כגון מערכת ה NAUTILUS לקח "רק" כ 25 שנה עד שהגיעו לבשלות.
במצב מול האיראניים הם שוכחים שישראל גם מוכרת את הטכנולוגייה שהיא מפתחת. לא רק שאנחנו מרוויחים צבאית אלא גם כלכלית ומדינית. ושוב תודה לאייטולה התורן.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 18-02-2009, 16:11
צלמית המשתמש של ISHPUZ
  ISHPUZ ISHPUZ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.04.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי s0ulj4h שמתחילה ב "בכיר באיראן: בנינו מל"ט ריגול לטווח אלף ק"מ"

הגישה שלהם לבטחון מידע נורא מעניינת.
אצלנו אם מישהו פולט ש"בעופרת יצוקה נעשה שימוש ראשון במערכת גמל פוזל לתצפיות יום ולילה" מישהו אחר תופס את הראש וצועק על הפגיעה האנושה בבטחון המדינה כתוצאה מהחשיפה. אצלם כל שני וחמישי (וגם אשון, שלישי ורביעי) מוציאים הודעה לתקשורת על מערכת חדשה.
נראה לי שאצלם זה עובד יותר טוב. מציפים את האיסוף של האויב (שזה אנחנו, נעים מאוד) בהמון מידע על תכניות ומוצרים שחלקים מפוברקים, חלקם חלומות באספמיה, חלקם קונספטים לא מבושלים וחלקם שמות חדשים לדברים שנחשפו בעבר, והאויב צריך להשקיע זמן ומשאבים בנסיון להבין מה פה רציני ונכנס לשירות ומה קשקוש פרופגנדה.
ישן 18-02-2009, 16:47
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.09.06
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי ISHPUZ שמתחילה ב "הגישה שלהם לבטחון מידע נורא..."

ציטוט:
מציפים את האיסוף של האויב (שזה אנחנו, נעים מאוד) בהמון מידע על תכניות ומוצרים שחלקים מפוברקים, חלקם חלומות באספמיה, חלקם קונספטים לא מבושלים וחלקם שמות חדשים לדברים שנחשפו בעבר

וכל זאת כשהסוד האמיתי שלהם הוא לא טכני אלא תו"לי: לוחמת גרילה ומודיעין. אפילו ההפתעה האמל"חית הגדולה של השנים האחרונות ( C802 מול "חנית") לא נבעה מפיתוח איראני, אלא מהסוואה טובה.

בלי קשר, אני מניח שרוב התעמולה מיועדת לקהל איראני פנימי; כשהצבא האיראני ייחשף במערומיו בעת תקיפה ישראלית או אמריקאית, זה בהחלט יגביר את ההלם בציבור האיראני. המצב מזכיר לי מאוד את זה שלפני מלחמת ששת הימים.

נערך לאחרונה ע"י קרן-אור בתאריך 18-02-2009 בשעה 16:49.
ישן 18-02-2009, 16:44
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.05

אני מסכים זאת גישה מעניינת ודי יעילה.
מצד שני אני מאמין שהיא אפשרית רק במדינות כגון אירן (ודומותיה). במדינה דמוקרטית עם עיתונאות חופשית סבירה לא ניתן לאורך זמן לפרסם שקרים (אני מדבר על שקרים הנוגעים לקיומן או אי קיומן של מערכות נשק) מה גם שישראל צריכה לשמור על אמינות כלשהי משום שהיא אחת מספקיות הנשק הגדולות בעולם. הרי אם כל יומיים נטען שיש לנו לייזר חללי חדש שיכול לעשות לאחמדינגד חור בתנוך האוזן ממסלול גאוסינכרוני איש לא יאמין לנו יותר וזה עשוי לפגוע בשמן הטוב של התעשיות הביטחוניות (סך הכל צה"ל עצמו לא מייצר מערכות נשק בדר"כ). חוץ מזה במדינה כמו שלנו יומיים אחרי פרסום שקרי תראה כבר כתבה בעיתון על השקרים שצה"ל מפיץ כחלק ממלחמת פרופגנדה מול אירן.

אני לא אומר שאי אפשר לעשות דיסאינפורמציה (אפשר ועושים וזה אפילו היה די מוצלח במלחמה האחרונה) אבל מדינה דמוקרטית מוגבלת יותר ממשטר כמו זה האירני במה שהיא יכולה לפרסם בלי לחטוף על הראש.
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים

ישן 18-02-2009, 16:58
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.09.06
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי עידו גנוט שמתחילה ב "אני מסכים זאת גישה מעניינת..."

ציטוט:
אני לא אומר שאי אפשר לעשות דיסאינפורמציה (אפשר ועושים וזה אפילו היה די מוצלח במלחמה האחרונה) אבל מדינה דמוקרטית מוגבלת יותר ממשטר כמו זה האירני במה שהיא יכולה לפרסם בלי לחטוף על הראש.
מצד שני, דמוקרטיה מערבית היא בד"כ חזקה ומתקדמת ממדינה כמו איראן; לכן היא זקוקה פחות להונאה ע"י דיסאינפורמציה.
נאמר, לישראל יכולה לשחרר חטיבות שלמות הביתה לשבת ולשלוח 80% מטייסי חה"א לכנס בת"א (כפעולת הונאה)- ועדיין לצאת לתקיפת פתע עם עשרות מטוסי קרב וסד"כ קרקעי ניכר.
וברמה הטכנולוגית- העובדה שאיראן יכולה למצוא בקלות מידע על פיתון 4 ו-5, חץ-2 , מערכות ל"א לסער 5 וכו' לא אומרת שהיא יכולה לעשות נגדם משהו.
ישן 18-02-2009, 18:00
  FiReBall מנהל FiReBall אינו מחובר  
מנהל צו"ב

חבר מתאריך: 02.05.02
Facebook profile Follow me...
מתוך אתר קול-דוד

מעין "קול הרע"ם מקהיר", הפעם של אירן:

איראן מייצרת מטוסי קרב חדישים
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://hebrew.irib.ir/templates/ja_avior/images/printButton.png]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://hebrew.irib.ir/templates/ja_avior/images/emailButton.png]
18/02/2009
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://hebrew.irib.ir/images/stories/ahebrew/3.11.30.jpg]
סגן שר ההגנה ברפובליקה האיסלאמית, תת אלוף אחמד ווחידי, אמר כי איראן מייצרת מטוסי קרב מסוג "סאעקה" ו"אזרח'ש". תת אלוף ווחידי, שדיבר בוועידה הבינלאומית השמינית לתעשיית החלל בעיר אספהאן, הוסיף כי איראן מייצרת מטוסים ללא טייס חדישים מאוד. ווחידי לא מסר פרטים נוספים.

האתר, למי שמחפש קצת פרופוגנדה אירנית בעברית:
http://hebrew.irib.ir/

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה עקוב אחרינו! תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה Facebook

ישן 18-02-2009, 18:03
צלמית המשתמש של 2liviu
  2liviu 2liviu אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.04.06
שאלה לפני כמה שנים

היו ידיעות שהם רכשו כמה טילי שיוט לטווח רחוק ומאז אינני זוכר כל ידיעה על שקרה איתם.
לטילי שיוט ו
"כלי טיס בלתי מאויש" יש מכנה משותף טכנולוגי.
יתכן מאוד שכהרגלם, מחוסר מקורות, הם מבצעים Reverse-Engineering ומכאן מלט"ים לטווח ארוך הם אחד התוצרים.

יתקנו אותי המומחים, אך לעניות דעתי, להפיל טיל שיוט או מל"ט דומה (!) קשה יותר מטיל בליסטי. ולו רק בגלל ההמראה\שיגור ללא החתימה הטרמית הנקרת מרחוק של טיל בליסטי, ומסלול הטיסה השטוח ונמוך.

הייתכן שההודעות התדירות על פיתוח מערכת נשק חדשה הטובה בעולם המשמשות להעלאת המורל בתוך פרס וגגרורותיה, שימוש שונה כלפי חוץ: מסך עשן להסתיר פיתוחים איסטרטגיים של, למשל... טילי שיוט?

נערך לאחרונה ע"י 2liviu בתאריך 18-02-2009 בשעה 18:08.
ישן 18-02-2009, 19:26
צלמית המשתמש של 2liviu
  2liviu 2liviu אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "אני מסופק לגבי ההערכה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי NehemiaG
אני מסופק לגבי ההערכה שלך.
הלוואי ואתבדה
המכ"מים של מערכת החץ, למשל, לא מחפשים חתימה טרמית...
אל תזלזל בי.
לא הזכרתי מכ"מ! היירוט הוא לא מבוסס רק על מכ"מ. הגילוי וההתראה הראשונית על שיגור הוא ממערכת לווינים אמריקאית יעודית לצורך זה. הגילוי מבוסס על זיהוי החתימה הטרמית של שיגור הטיל. ישראל מחוברת אליה.

ובכל מקרה, כל עצם שנכנס בגובה מסויים נמצא תחת כיסוי המכ"ם, באופן טבעי השאיפה היא שכיסוי המכ"ם יהיה מושלם. טיל שיוט וגם מל"ט עדיין טסים קצת מהר מדי.
מהר? אולי התכוונתה לגבוה, ואם כן, אז מסלול נמוך ומהירות גבוהה הוא השילוב הקונוונציונלי (ללא stealth) להתחמקות ממכ"מ. למיטב ידיעתי אפילו למכ"מ תעופתי המביט למטה פרופיל טיסה כזה הוא אתגר. מכאן, סביר שזו אחת התכונות של טילי השיוט שברשותם ושהם ישאפו להעתיק

נערך לאחרונה ע"י 2liviu בתאריך 18-02-2009 בשעה 19:29.
ישן 18-02-2009, 20:31
צלמית המשתמש של 2liviu
  2liviu 2liviu אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "אני אומר מהר כי עצמים איטיים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי NehemiaG
בכל מקרה, מספר פעמים פורסם כי האורן ירוק זיהה שיגורים בסוריה וכדומה.
שוב מכה בנו רמת הידע והדיוק של העיתונאים, אפילו חובב כמוני, מסוגל לנפות את המוץ ולהבין את כוונת המשורר (העיתונאי). אפילו אתה יכל להבין שמכ"מ כל שהוא לא יכל לזהות את השיגור עצמו ויהיה זה קאסם ממרחק מטרים בודדים או סקאד ממאות ק"מ. מה שהמכ"מ מזהה זה את המסלול של הגוף הנע.
עבור מכ"מ כמו אורן ירוק זה אובדן התראה של שניות\דקות יקרות, עד שהטיל יעלה מספיק כדי להתגלות מעבר לעקמומיות כדור הארץ. על כך בדיוק מפצה מערכת ההתראה האמריקאית המיועדת לזהות את רגע השיגור עצמו
.
ברכות

ישן 18-02-2009, 20:51
  Centurion Centurion אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.03.07
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "בויקיפדיה כתוב 12, נמכרו להם..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי efekt
הטיל, למיטב הבנתי יכול להיות משוגר רק ממטוסים רוסיים מסויימים (Tu-95MS, Tu-142M, Tu-160, Su-32) שאין להם, אבל אני מניח שאם האיראנים מתכוונים להשתמש בטיל הזה, הם בוודאי התאימו אותו לשיגור ממטוסים שקיימים ברשותם...

הטיל הוא טיל אסטרטגי ונועד לכן לשיגור ממפציצים אסטרטגיים, שאין לאיראן. ואפילו אם היו, הרי העניין הוא לא במטוס אלא בציוד שמאפשר שיגור תקין של הטיל, ואותו לא סביר שהיו מוכרים. מכל מקום, ברור שאם רוצים להשתמש בטילים הללו אז יש צורך בפיתוח משגר אווירי או קרקעי מיוחד לשם כך. יש שם גם את העניין של מפות טופוגרפיות לניווט, שצריך להזין למערכת הנחייה של הטיל לפני שיגור.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:34

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר