שמע אני לא יודע מה איתך אבל, לי יש בעיה רצינית עם זה שלאט לאט
מחנכים את אוכלוסיית העולם שהפרטיות זה דבר לא חשוב כ"כ ושלנבור בחייו של האחר זה סבבה...
קשה לי להסכים עם זה שלמישהו תהייה הזכות לנבור בחיי כי אני גם מכבד את פרטיותו של האחר ולא נובר בחייו.
להגיד לך את האמת? כאחד שמתעסק באבטחת מידע זה הכי קל "לעקוף" את כל הקשור לאבטחה ולנבור לכל מי שבא לך בחייו, יש לך כיום רשתות WIFI פתוחות כי בזק סיפקה את זה כ"מבצע טרנדי"
לכל בנאדם שני במדינה, לא רק שתוכל לגלוש ולהתעלק על הרשת WIFI שמצאת בזמן מסעותייך בעולם, תוכל גם לגלות חורים ברשת שעלית עליה ואפילו להכנס באין מפריע למחשב של בעלי הWIFI.
זה פשוט מאוד ולא צריך שום כלי פריצה אפילו, ב90% מהמקרים כל אחד יוכל לעשות את זה ולנבור
לבנאדם שלא איבטח את הרשת שלו בכל קורות חייו, בתמונות, במסמכים ובמה שבא לך.
אבל מבחינה מצפונית זה משהו שלא כל אחד יעשה למישהו אחר, כמובן שיש אנשים שאין להם מצפון שם בחוץ!
זה לא יהיה נעים אם יעשו לך את זה, גם אם אתה לא אדם שאוהב פרטיות (אני בספק כי בטוח גם אתה זקוק לפרטיות) לא היית רוצה שמישהו ינבור בחייך בצורה כה מאיימת, בטוח יש לך דברים שלא היית רוצה שידעו עלייך או יגלו כלפייך גם אם אתה אדם שומר חוק וטלית שכולה תכלת!
ולעיניינו, כן יש לי ולעוד רבים אחרים בעיה קשה מאוד עם מה שמנסים התאגידים להכתיב לנו,
אז אוקי היום זה ברשות, בעתיד זה יהיה מומא בכל מערכת ובכל מכשיר נייד ובכל דבר אלקטרוני!
אז כבר לא יבקשו את רשותינו ואולי אפילו יכריכו אותנו כי זה יהיה סטנדרט! כמו חוק המאגר הביומטרי, מי שרוצה "הקלות" בנגישות מול הרשויות שיעשה את זה ויתן למדינה, אבל לבוא ולהכריח את כל האוכלוסיה לתת דגימות פולשניות כאלו זו חוצפה ואין לה שם הצדקה לא משנה המה התירוץ שלהם!
אז החוק בא ואומר שכשהחוק יצא אז כולם יהיו חייבים ומי שלא אז הוא יזרק לכלא! מזכיר לך קצת מדינה דיקטטורית כמו אירן או סין? כן? אז ברוך הבא למדינת ישראל 2009!
אז מנין לך לדעת שמה שבגד רשות היום לא יהיה בגדר חובה מחר? הרי כמו בצבא, כמו בכל משטר רודני, הם לא אוהבים אנשים בעיתיים, אוהבים צייתנות! אתה מתנגד - אתה נענש!
פשוט מאוד, אתה לא מתאים לחברה? אתה תענש, אתה תכלא, אתה תטורטר ותעונה, במקרים קיצוניים אתה אולי אף תוצא להורג, גם דברים כאלה קיימים במשטרים אפלים כאלו ואחרים!
אז כן, יש שם בחוץ אנשים ריאליים, אינטיליגנטיים, רחבי אופקים, כאלו שמכירים את תחום הפרסום, תחום הייטק, תחום הביון, תחום החקירות, תחום הקרימינולוגיה, משטר וכו'...
ואותם אנשים, אוהבים פרטיות, כמו שאני, לאנס ורוב הגולשים כאן אוהבים, לא ניתן לטכנולוגיות "מגניבות" כאלו להתפשט בעולם רק בגלל שקלות הדעת של האוכלוסיה הרחבה נכנעת לצדדים ה"חיוביים" בכל העסק מבלי להיות באמת מודעים לצדדים השליליים!
ראה בעצמך, רוב התגובות שם מדברות על בגידות וכל מיני בעיות אישיות ואינדיבידואליות של אנשים שמעניינים רק אותם, בעיות בסדר גודל של "אני עצמי ואין עוד מלבדי" שכל אדם קטן מייחס לעצמו וחושב שהעולם סובב רק סביבו, אבל הם לגמרי לא מודעים למשקל האמיתי של פיתוחים כאלה שלאט לאט משתלטים לנו על החיים, ולא רק שהם מאפשרים מעקב וחדירה פולשנית לחיי כולנו ע"י הרשויות, אלא שזה גם מאפשר חדירה פולשנית עכשיו ע"י אנשים אחרים! למה? בשביל מה ולאיזה מטרה?
מיילא רשויות, משטרה וצבא יכולים לעשות שימוש בכלים כמו "נתוני תקשורת" למטרות בהחלט נעלות כמו מציאת אבודים או שחזור מיקומם של פושעים ע"י ארכיון הלוגים של האותות הסלולריים שלהם בהתאם לתאריכים בהם חושדים שהם ביצעו פשעים (ראה ערך רוני רון בפרשת רוז ז"ל)
אבל איזה טוב יצא בלתת לכל אזרח פלצן לגשת למידע רגיש שכזה?
היום אתה יכול להצליב מידע ולנבור בחייו של כל אדם באין מפריע בשלל דרכים, תחשוב על זה:
פייסבוק + גוגל מאפס + ניטור חי על נקודת הימצאו על המפה + מרשם האוכלוסין של משרד הפנים שלדף לרשת + מאגר ביומטרי (שעלול לדלוף בעתיד) ובקיצור אתה יכול לדעת הכל על כל מי שבא לך לאיזו מטרה שבא לך!
אם אתה מפרסם נבון ורוצה לבנות פרופיל של מישהו ולדחוף לו דברים לפי העדפותיו ולפי הרגלי חייו, אם אתה סתם נוכל מניאק שרוצה לסחוט מישהו, אם אתה פושע שרוצה לחטוף בת של מישהו בשביל כופר, אם אתה מחבל שרוצה לתכנן פיגוע, אם אתה מתנקש שרוצה לבחצע את העבודה הכי נקייה... כל אלו יכולים לעשות שימוש ששווה זהב בתמימותם של האזרחים הפשוטים שהדביקו לעצמם מטרה על התחת!
תחושב כמה כוח, כמה מידע וכמה נתונים אישיים כל אדם מפזר ברשת! זה מכרה זהב של ממש לכל דורש באשר הוא, לך תדע מה מטרתו של כל אחד... הכל אפשרי והזרוע עוד נטויה,
יש צורך ליידע ולחנך את האנשים, אך במקום זה תאגידים ותכתיבי החברה שלהם מטמטמים ומדרבנים את האנשים לרדת לשוליים, כבר מגעיל לחיות פה, מה יהיה בעתיד? לאן האנושות הולכת? זה מדאיג ודי מפחיד אפילו.
אני בתפיסה שלי אמנם בעד חופש מידע, קוד פתוח ונגד סודות בקרב גופים כאלו ואחרים, אבל
כל עוד יש צדדים שיהנו מהכוח והעוצמה עם המידע שהם אוספים אז הצד השני (הגדול) בסכנה,
וזה מעורר מחשבות מדאיגות כלפי העתיד, שלי, שלך, שלנו, של ילדנו ושל העולם בכלל.
חבל שאנשים לא מבינים ולא מוכנים להפנים את זה.
זה כמו ציבור המעשנים, מודעים לסכנה אך חיים בהדחקה, "יהיה בסדר" זה המשפט הכי פופולרי בקרבם, עד שהסרטן ידפוק להם בדלת ואז בטח כבר לא יגידו את המשפט הזה..
גם הטכנולוגיה הניידת הזו, עד כמה שזה מגניב, נוח ומהפכני, תחשוב כמה חסרונות יש בזה,
מטגנים לנו את המוח, מטרידים אותנו נון סטופ, שולחים לנו זבל ומודעות שאנחנו לא רוצים, מנטרים אחרינו, מאזינים לנו, מסתכלים עלינו, למה זה טוב? זה אמור לשרת אותנו לא אנחנו אמורים לשרת את זה!
|