31-01-2009, 18:22
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
"חד"ש - כי זה לא טרנדי": או "מי אמר דרור פוייר ולא קיבל?"
עוד פחות משבועיים לבחירות, ונראה לי שהגיע הזמן להצהיר למי אצביע, לנמק את הבחירה ולנסות לשכנע כמה שיותר אנשים. אל תודו לי, באמת, אני רק עושה את חובתי כאזרח, כבעל טור וכפטריוט ישראלי, ואני יודע שאתם הייתם עושים אותו דבר גם בשבילי.
אז אני הולך להצביע חד"ש. ברור שמדובר בדעתי האישית בלבד, שלא מייצגת את מערכת גלובס, וכמו כן אין באמור להלן משום ייעוץ או המלצה לקנייה או למכירה של ניירות ערך ו/או מכשירים פיננסיים נוספים, ו/או מכשירים בכלל. מלבד זאת, המציג אינו רופא, כל העולם במה, ויפה שעה אחת קודם.
עוד פניני חוכמה מהמאמר:
אני מודה שאני לא מתלהב, ואפילו קצת מתנגד לרעיון של לרדת מרמת הגולן. גם זכות השיבה היא לא חלום חיי (אף שאם מדובר ברמה ההצהרתית אז יאללה, אני בעניין), אבל חוץ מזה קשה למצוא משהו בסעיפים הביטחוניים והמדיניים של חד"ש שיפיל שמאלני מהכיסא. גם כאן כדאי להיות כנים. עפו אגבארייה לא יתמנה לראש צוות המשא ומתן וחנא סוויד לא יהיה שר ביטחון. (ההדגשה שלי)
לאלה אולי יש את מלכיאור, ולהם יש אולי את ניצן הורביץ, אבל המוביל הגדול של המהפכה החוקתית הירוקה הוא דב חנין, ויש לו עוד הרבה עבודה לעשות. אם אתה ירוק, קול לחד"ש צריך להיות אופציה מועדפת. שימו לב: הכול קשור. צדק, שוויון, שלום - אי-אפשר להפריד ביניהם.
אני אוהב בחד"ש את זה שהם הכי לא טרנדיים. אפילו שעקרונית אני בעד מעבר של עיתונאים לפוליטיקה, הרי שקציר המפורסמים שמבצעות המפלגות לפני כל בחירות מעידה על ילדותיות ועל התפנקות. מפלגה היא לא פינוק שאתה מפרגן לעצמך בכל פעם שכיוון הרוח משתנה. קצה נפשי בנהייה הילדותית של הבוחר הישראלי. פעם הוא בעד הגמלאים, פעם הוא במרכז, פעם ירוק, פעם אנטי-דתי. הפרעת קשב וריכוז קלאסית. (ההדגשה שלי)
http://www.globes.co.il/news/articl...421491&fid=2307
למי שלא יודע: דרור פוייר הוא ה"רוח הקלילה" של גלובס: מין נהנתן תל אביבי, שאימץ תספורת אפרו+כמה חותמות דרכון מאפריקה כתחפושת ומלהטט בחירטאידאולוגיה.
בתחילה הטור שלו בגלובס זכה לרייטינג נמוך, ומעט טוקבקים, אבל כמה כמה זמן שהוא להיט, ובמיוחד מפני שמדי כמה זמן הוא מקפיד לכתוב טור לא פוליטי שאיכשהו קולע נכון למשהו.
אבל מה שבמיוחד אהבתי, אצל כותב שנון ומתוחכם כמוהו (שלא ממהר ליפול בפח כמו פובליציסטים מבוגרים יותר, שעוד לא הפנימו שבעידן ה WWW קל לעשות מהטור שלהם חוכא ואיטלולא, במידה ויגזימו) זה את השתקפות הניתוק המוחלט של שוכני הבועה (בין אם התל אביבית בת"ז, או התל אביבית ברוח) מהמציאות, וההסחפות למשיחיות מוחלטת.
"אני אוהב בחד"ש את זה שהם הכי לא טרנדיים" - האיש או צבוע, או הוזה, או שלא יוצא מהבית. חד"ש זה טרנד, וטרנד זה חד"ש. למען האמת: אני חושב שהאקדמיה ללשון עברית צריכה להגדיר את המילה "חד"ש" כתחליף העיברי ל"טרנד".
נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 31-01-2009 בשעה 18:26.
|