04-02-2009, 10:36
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
ליברמן וקדימה נפוחים זו תמונות המציאות, עד כמה שהיא מצערת
אני נתקל בהמוני אנשים שלמרות שמגדירים עצמם כ"ימין" או "שמאל", הרי שכלל אינם כאלה ולכן קולותיהם הם כמו עלה נידף ברוח שיכול לנדוד (בסקרים, שבאופן זה או אחר מייצגים את ההתחבטויות שלא מושכלות של אנשים אלה, גם אם לא תמיד יודעים "לפלח" אותם כראוי) לפי שלל גורמים, שכולם זרים למציאות.
רבים ממצביעי ליברמן אינם אנשי ימין כלל ועיקר: הם מקסימום רוצים מישהו ש"יראה מה זה לערבים" - אבל רק בקול רם ומול מצלמות בבקשה - וגם להצביע עבור מישהו שהתקשורת שונאת, אבל לא בזה לו. הם מסתכלים ימינה ושמאלה ורואים שצליל המשפט "אני מצביע לביבי" איכשהו מצריך טון התנצלותי, היכן שלא יאמר, בעוד ש"אני עם ליברמן" יעורר סלידה מכמה, אבל גם יעורר טפיחה על השכם מהרבה אחרים.
זה כי ביבי הוא "הרע במיעוטו", בעוד שליברמן הוא "רע לטובים, וטוב לרעים". בעצם חלק נכבד מאלה שנודדים בין ליברמן ובין קדימה/ליכוד/איחוד לאומי, הם אנשים שמצביעים לפי קו חשיבה של "למה לא" ולא לפי "למה כן".
זה אותו "פול" של מצביעי קדימה הטיפוסיים: הם מסתכלים בטלוויזיה על מר"ן פרשנות זה או אחר ובודקים "למי פאדיחה להצביע" וקודם בוחרים שלא להצביע עבורו, ואז, ממה שנשאר, עושים מין אנ-דנ-דינו.
ככה חיות להן מזה עשור מפלגות כמו "שינוי", "המרכז", "קדימה" ו"ישראל ביתינו": זו התחנה האחרונה שבה יורדים מהרכבת כל ה"מיואשים הטבעיים": שניה לפני שהרכבת עוברת לתחום של ה"אני לא מצביע כולם אותו זבל".
נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 04-02-2009 בשעה 10:39.
|