06-01-2009, 22:08
|
|
|
|
חבר מתאריך: 29.12.08
|
|
דעתכם וייעוצכם לגבי המשך השירות הצבאי שלי
אנסה לקצר,
לפני הגיוס הייה לי מיונים למודיעין(מחשבים) אותם עברתי אך בשל תקלה של פקידה לא זומנתי לראיון סוף.
עשיתי מבחנים לתכניתן(בסמ"ח\ממר"מ איך שבא לכם),
את המבחנים עברתי לצערי למסגרת של נתמ"מ ולא תכניתן כמו שרציתי.
התגייסתי במחזור גיוס אוג 07,
לאחר טירונות התחלתי את קורס נתמ"ם ולקראת סופו נפתחו בפנינו אפשרויות שונות:
ממר"מ, מודיעין, חי"א(אופק), בעקבות שקרים שסיפרו לי בחיל אוויר- הבחירה הנכונה גם מבחינת מקצועיות וגם מבחינת ת"ש נראתה לי חיל אוויר.
בסופו של דבר שובצתי בחיל אוויר והגעתי לתפקיד של מפעיל מחשב קטן בשל אילוצי כוח אדם.
בתפקיד סבלתי בלי סוף, וזה לא המקום לפרט.
הגעתי להחלטה שאני צריך לצאת משם, אותה אני מנסה ליישם עד היום, בכל הדרכים "היפות" שהצבא מציע, שיחות עם של דרגות הפיקוד כשה"שיא" הוא שיחה עם הסא"ל אותה העביר בהרצאה - למה לדעתו מעבר יחידה הוא לא הפתרון ולהשאר ביחידה הוא הדבר הנכון, זו לא הייתה השיחה הראשונה עמו והרושם שקיבלתו הוא שככל הקצינים בדרגות הסמי-בחירות הוא סה"כ כסת"ח.
דיברתי עם קפ"ס בנסיון להסביר לה עד כמה לא טוב לי ביחידה והיא מצידה לא הסכימה.
לאחר זמן מה הציעו לי תפקיד ביחידה אחרת, אותה מאוד רציתי.
לאחר הגשת טופס 55 בה בזבזתי עוד שלושה חודשים בציפיה לתשובה קיבלתי תשובה שלילית.
היום אני כבר אחרי שנה וארבע בצבא, האפשרויות מאוד מוגבלות, ולמעט צעד קיצוני אני חושש שהקריירה הצבאית שלי כבר לא תהייה מזהירה כמו שדמיינתי.
הצעדים היחידים שנשארו לי הם
- נפקדות
- סירוב פקודה
- המשך שיחות עם קפ"ס שכבר הבהיר את עמדתו
- הגשת קבילה(מה שיכול להוביל לשיבוץ מחדש בתוך היחידה דבר אשר איני מעוניין בו בעיקר בגלל האוכלוסיה המיועדת - את מקום השיבוץ אני כבר מכיר)
- להגיש טופס 55 נוסף, הבעיה היא שהבוחנים של הטופס הם לא מדור תנופ"ה בבקו"ם אלא מדור כלשהו באגף תקשוב אליו אני שייך, אך לא מצליח להשיג עליו פרטים(הם גם היו האחראים לדחיית הבקשה הראשונית). ובכל מקרה הסא"ל לא מעוניין לוותר שלא לדבר בכלל על הפז"מ שלי.
- להרים ידיים, להגיד נואש ולהמשיך בשירות לא ממלא לא מבחניה מקצועית, לא מבחינה חברתית, לא מבחנית פיתוח אישי ואפשרויות להמשך קריירה בצבא.
כל אחת מהאפשרויות הם ריאליות מבחינתי את כולם כבר חקרתי ואני חושב שאני כבר יודע מה התוצאה ולאיזה כיוון אני נוטה.
אני רוצה לדעת מה דעתכם בעניין ואולי לפרט על המהלכים שהזכרתי בדגש על נפקדות וסירוב פקודה, האם אחרי מספר ביקורים בכלא יזכו אותי בפגישה עם גחלת? והאם גחלת תוכל להציע לי אפשרות שיבוץ במסגרת תפקידי אך ביחידה אחרת?
|