לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-01-2009, 11:31
צלמית המשתמש של Dean
  Dean Dean אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.03
DSLR ראשונה: ניקון\קאנון? ועוד מס' שאלות.

אז אחרי בערך 3.5 שנים שאני עם ה SONY H1 (אם מישהו בכלל זוכר\יודע מה זה) היא התקלקלה לה וזה מבחינתי תירוץ מושלם סוף סוף להשתדרג לDSLR.

אז הייתי דיי סגור על הD80 עם הקיט 18-135 שלה, ודווקא עכשיו רגע לפני שאני כבר מזמין פתאום החלטתי לבדוק להשוואה גם את ה450D עם הקיט 18-55.

ולשאלות:
1. מבחינת גוף המצלמה, מה יותר טוב? עשיתי השוואה בDPREVIEW אבל מהנתונים הטכניים לא מצאתי הבדלים מלבד זה שלקאנון יש חיישן CMOS שלפי מיטב הבנתי עדיף על CCD כמו בדי80, הבדל נוסף הוא גודל החיישן - לטובת הניקון הפעם, וגם מגה-פיקסל קטן יותר לניקון (בשילוב עם הגודל חיישן, אני רואה את זה כיתרון דווקא).
מעבר לזה יש את העניין שמהיכרותי עם הREBEL הישנה (300D של חבר) היא מרגישה כמו צעצוע ביד, לא יצא לי עדיין להחזיק את ה450, אבל מהכירותכם - מה המצב שם?
2. עדשות - שתי העדשות יחסית "פושטיות", השאלה היא בהבדל באיכות. איזה מהעדשות נותנת איכות תמונה טובה יותר? (אני יודע שבעייתי להשוות בגלל הטווחים השונים, אבל במידת האפשר)
3. מבחינת שדרוג עדשות בעתיד - ברור לי שלקאנון יש את סדרת הL, אבל אני חושב שייקח זמן עד שאני אגיע לשם אם בכלל, אז בנוגע לעדשות היותר...עממיות נגיד ככה, מה ההבדלים בנוגע לאיכות ותמורה למחיר?
4. אני כנראה מזמין מB&H כי לפי כל השוואה שעשיתי יוצא לי חסכון של כ1000 ש"ח (גם קאנון וגם ניקון, כולל המשלוח). השאלה היא האם יש עוד פרמטרים שאני צריך להתחשב בהם (כמו אחריות, מכס, ביטוח במשלוח ושאר ירקות שלא חשבתי עליהם).

אודה לתשובות כמה שיותר מהר כי אני צריך לחזור לבסיס בערב.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
______________כל אישה אוהבת את אנשי הרמפה היורדת. ______________

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-01-2009, 00:23
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Dean שמתחילה ב "DSLR ראשונה: ניקון\קאנון? ועוד מס' שאלות."

1. ה D80 מרגישה הרבה יותר כמו מצלמה מאשר כל סדרת ה REBEL של קנון (300D, 350D, 400D, 450D ...). מהבחינה הזו, אין בכלל מה לחשוב בכלל.
ה D80 מכילה את כל הפיצ'רים שמצלמה נורמלית אמורה להכיל כמו צג עילי מואר, שתי גלגלות (לשליטה בצמצם ותריס) - מה שחסר בסדרת ה REBEL.

2. עדשות זה חארטה. אין הבדל מהותי בין אם תקנה ניקון או קנון מבחינת עדשות. כל מה שיש בניקון תמצא גם בקנון ולהיפך (בעירבון מוגבל). לבחירת גוף במקרה הזה, לא יהיה יתרון כלשהו בגלל עדשות.

3. "סדרת ה L" של קנון זה גימיק שיווקי. לכל יצרן עדשות יש את הליין האיכותי יותר, ואת הליין (ליינים?) הפשוטים יותר. לניקון לא חסרות עדשות שעוקפות עדשות L מקבילות של קנון, אפילו שלא כתוב עליהן L (או שקר-כלשהו אחר).
כשאתה בוחר עדשות, אתה צריך להסתכל ספציפית על העדשות שמעניינות אותך. להשוות בין עדשות של ניקון או קנון / סיגמא או טמרון - זה לא רציני. אין חברה ש"היא הכי טובה בעדשות". אתה צריך לחשוב אילו עדשות מעניינות אותך, ולבחור את היצרן שמספק לך את המגוון שאתה רוצה, בצורה שהכי מתאימה לך (בד"כ מחיר נמוך).

4. אין מכס על ציוד צילום, אלא מע"מ (15%).
בנוגע למשלוח - אני לא יודע, שווה לבדוק מול B&H. שאל אותם מה הם ממליצים לאור הנסיון שלהם.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:53

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר