לאור ויכוח עם מישהו-אני זוכר שאמרו לי שלמרגמה 60 יש רתע של 3 טון, אבל זאת הייתה מש"קית הדרכה וכולנו מכירים את איכות המידע שלהן...כמו כן קיימות כל האגדות האורבניות על חייל שהשחילו לו פצמ"ר לקנה וזה שבר לו את הברכיים ובגלל זה קושרים את המרגמה הפוך מאז....
ולשאלה-מהו הרתע של מרגמה 60?
על פניו 30,000 ניוטון כח ממוצע למשך כמה אלפיות שניה נראה אפשרי וגם לא מהווה כוח שהמרגמה או הבסיס לא יכולים לשאת.
מה שאותי מסקרן זה למה זה משנה למישהו (כזה שלא מתכנן ליצר מרגמה).
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "סתם, הוא טוען שחבר של סבא שלו..."
אני מקווה שהוא לפחות ירה משקע כתף...
בלי הזנחות והנחות מפליגות אין כל כך איך לחשב את זה. אבל המספרים לא גרועים כמו שדימינתי לעצמי. פעם שמעתי שמתאגרף במשקל קל יכול לתת מכה בלחץ של חצי טון. זה בטח בדוק כמו פוסטר של מחלקת הדרכה ועבר דרך מסננת של שלושה עיתונאים שאף אחד מהם לא יודע מה ההבדל בין לחץ/כוח/מתקף וכו'. שזה בדיוק מה שרשום בפוסטר של מרגמה 52מ"מ (עליה השלום). מי יודע אם להחזיק מרגמה 52 זה כמו אגרוף ממתאגרף קל אולי להחזיק 60 זה כמו לחטוף מטייסון?
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics
"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.
Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht
I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -
ולחשוב שאני התלהבתי מזה שאתה יורה עם מאג בשקע כתף....
טוב, זה עונה לי על השאלה-למחצה, בדרך שבכלל לא צפיתי.
אם בכל זאת מישהו יודע לתת לי אמת מידה מספרית אודה לו מאוד.
אבל למה שמישהו ירצה לעשות כזה דבר? נגמרו ההקצאות למטולים?
גולני2, איזו אמת מידה מספרית אתה רוצה? טונות לא עובד כי זו מידה למסה ולא למתקף (גרף של כח לעומת זמן). את הכח הממוצע או המקס' ניתן להשוות לכח שמפעילה מסה של X טון.
הבעיה שאני לא בטוח כמה אפשר להזניח ולפשט את הנתונים (שם ככה הם מקורבים וחסרים)
עבור מרגמה M2 (מויקיפדיה) אם נניח לחץ אחיד על הקרקע במשך 7 אלפיות שניה נקבל שפועל כח של 30,000 ניוטון (שזה כמו כח המשיכה הפועל על 3 טון). למה דוקא 7 אלפ'? כי אז מקבלים 3 טון. אבל אם זה חצי אלפית למשל אז הכח גדול בהרבה.
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "סתם, הוא טוען שחבר של סבא שלו..."
במ.י2 היה מקובל לירות בכינון ישיר תוך השענה על קיר קרוב או אפלו על תלולית עפר (חיפשתי עכשיו יותר מידי זמן את התמונות שלבני העלה פה לפני שנים אך לא מצאתי )
ועיין באשכול על "מרגמות ברך"