20-12-2007, 20:28
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
ואולי פותח האשכול התכוון ללקח החשוב ש"לא לתפוס מחסה בבתים עם דלתות ברזל גדולות"
אולי מישהו יפנים את הלקח שדלת אינה מחסה אלא, מקסימום, מסתור:
ציטוט:
במקור נכתב על ידי עמית לידור
בלילה של יום שני, ה-17 בספטמבר, נכנסו כוחות מהגדס"ר ומגדוד 'חרוב' למחנה הפליטים עין בית-אילמא שבפאתים המערביים של העיר שכם. מטרת הפעולה לעצור גלגול פיגוע משותף של החזית העממית ושל החמא"ס, ולעצור את ראשי החזית העממית בעיר. לפנות בוקר יום שלישי, ה-18 בספטמבר, נפגע סמ"ר בן-ציון חיים הנמן ז"ל מכדור תועה של האויב שפגע מתחת לבית שחיו, בין הפלטה הקדמית לאחורית של השכפ"ץ הקרמי. הכדור, ככל הנראה, חדר דלת של בית שמאחוריה עמד בן-ציון ז"ל. הסיירת אכן הובילה את הפעילות. הייתה זו אמורה להיות הפעילות המבצעית האחרונה של צוות נוב' 04'.
הפעילות נמשכה עד הלילה של יום חמישי, ה-20 בספטמבר, ובמהלכה הצטרפו גם יחידת 'דובדבן' וגדוד 890. בתום הפעילות נלכדו כמעט כל המחבלים השותפים לגלגולו המיידי של הפיגוע, בהם בכיר בחמא"ס, אולם ראשי החז"ע לא נלכדו. נתפס שלל רב, הכולל אמל"ח ומטענים אולם חגורת הנפץ לא נמצאה אף היא.
המבצע הסתיים בהצלחה בסיכול הפיגוע שיועד לצאת למרכז הארץ בתקופת החגים. על אף האסון הכבד תמשיך היחידה להוביל את הפעילות המבצעית באיו"ש ולהילחם בגורמי הטרור השונים ללא הפסקה.
|
מקור - ראו בתחתית העמוד תחת הכותרת "פרטים על הפעולה"
נערך לאחרונה ע"י יוסיפון בתאריך 20-12-2007 בשעה 20:31.
|