30-01-2009, 18:30
|
|
|
חבר מתאריך: 24.11.08
הודעות: 61
|
|
הסיבה
"התקרחות גברית שכיחה מאוד. עד גיל 35, אצל כ-60% מהגברים יש איבוד שיער כלשהו, ועד גיל 50 לכ-85% יש איבוד שיער משמעותי. הגורמים לכך הם רבים, וכוללים גורמים הורמונליים, גנטיים וסביבתיים, ומצבים רפואיים המשפיעים על צמיחת השיער ואיכותו.
ההורמון DTH, נגזרת של טסטוסטרון, הוא גורם הורמונלי להתקרחות, בעזרת האנזים 5 alpha reductase. ההורמון גורם לקיצור מחזור גדילת השערה, לערעור זקיק השערה הגורם לשיער קצר יותר ודליל, ובהמשך - לאיבוד שיער מהמצח כלפי מרכז הראש. רמתו עולה לאחר גיל ההתבגרות וגורמת לאיבוד השיער. תרופות השייכות למשפחת מעכבי האנזים 5 alpha reductase, כמו פינאסטריד, מורידות את רמת DTH ומעלות את רמת הטסטוסטרון, ובכך מטפלות בבעיה ביעילות. יש לציין שהתגובה לתרופה שונה אצל כל אחד במקרים של התקרחות קלה עד בינונית.
הנטייה הגנטית להשפעות הורמונליות של ההורמון DTH היא גבוהה באוכלוסיה, ומעריכים שהיא האחראית להתקרחות בכ-60% מהגברים. גם שמנוניות גבוהה של העור ויצירת דלקות קשורות להשפעה גנטית.
גורמים סביבתיים ורפואיים המשפיעים על התקרחות כוללים מחלות כמו סוכרת, מחלות בלוטת התריס, מחלות זיהומיות וגם הפרעות כמו רמה גבוהה של שומנים בדם. חסר תזונתי יכול להיווצר בגלל מחסור במינרלים, ויטמינים ובמיוחד ברזל ואבץ, הדרושים להתפתחות שיער תקינה. השפעה סביבתית, כמו חשיפה ניכרת לשמש, זיהום אוויר וחומרים כימיים, יכולה לגרום להצטברות רעלנים על העור ולהיווצרות דלקת המאיצה את איבוד השיער. בנוסף, עישון, צריכת סמים ואלכוהול, מתח נפשי (לחץ, חרדה, דיכאון) הם בעלי השפעה מרכזית בתהליך ההתקרחות"
מתוך :
http://www.infomed.co.il/questions/q_080908_1.asp
ההנחה שלי לסיבה שלא מאבדים שיער בגוף באותו צורה כמו בראש הוא שיש השפעה גדולה יותר של הורמונים על הראש לעומת הגוף, אני מניח את זה מכיוון שרק במקרים קיצונים כמו כימותרפיה או במחלה, לעומת שיער ראש שנושר בגלל (כמו שציטטתי למעלה) בגלל סיבות "קלות" יותר
|