04-01-2009, 22:03
|
|
|
חבר מתאריך: 13.12.01
הודעות: 8,479
|
|
מה בריא בכתומים ? וגם צורת הגשה
הכתומים עשירים בקרטנואידים- זוהי קבוצה גדולה של פיגמנטים. בין הקרטנואידים יש אלפא קרוטן וביטא קרוטן שהופך בכבד לויטמין A. ויטמין A חשוב להתחדשות והתפתחות תאים, חיזוק המערכת החיסונית, בריאות העור, הגנה על העיניים, קטילת תאים סרטניים והגנה מנזקי קרינה
עוד פרטים בלינק הבא:
http://www.aley-daphna.co.il/articles/eatkatom.htm
צורת הגשה שכמדומני קראתי אצל רפי כהן
לוקחים כף או כפית עם שמן זית ומוזגים בעדינות למרכז המרק כך שתיוצר שלולית קטנה של שמן צף.
קוצצים בצל ירוק ו/או עירית ואפשר גם פטרוזיליה (הגבעול ולא העלים) ומפזרים מסביב לשלולית השמן.
אפשר כמובן לצייר ולעטר את המרק עם שמנת, לצייר פרצופים לילדים וכו'
בכל לגימה, הפריכות של הירוק, הטעם של השמן והמרק בעצמו מייצרים טעם/מרקם נפלא בפה.
ועוד רעיון לצורת הגשה, מרק שני צבעים.
מכינים מרק בטטה/אפונה/כרובית/פראסה/ברוקולי או כל זוג אחר בצבעים שונים אבל עם מרקם זהה וסמיכות דומה בשניהם.
גוזרים צלחת חד פעמית מקרטון, או כל אמצעי שיצור מחיצה או סכר כלשהו על צלחת המרק.
מכינים את שני הסירים בקרבת מקום, מניחים את החוצץ ומוזגים לצד אחד. בזהירות מוזגים את המרק השני. מומלץ למזוג את המרק הסמיך יותר ראשון. התוצאה מרהיבה.
לא מצאתי תמונה ראויה להדגים אבל ההתפעלות של הסועדים שווה את המאמץ
_____________________________________
אלו העקרונות שלי, ואם אתה לא אוהב אותם, ובכן, יש לי אחרים.
Groucho Marx
'In the End We Are All Alone, and No One is Coming to Save You''
john reese
|