02-01-2009, 20:23
|
|
|
חבר מתאריך: 13.12.01
|
|
על שמות וכינויים....נסיון שני
לאחר ההצלחה הכבירה של האשכול הראשון:
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ad.php?t=451757
שדווקא חשבתי שאולי יצליח להעלות איזה חיוך פה ושם, יש לי שאלה רצינית לדיון.
זה לא נאמר כביקורת על חוקי האתר, אלא כהבעת דעה פרטית שלי, שאני מאמין שיש לי עוד כמה תומכים.
פורום פרש, ופורומי החדשות שלו (סקופים ואקטואליה) מוטים ימינה בצורה די ברורה.
כל כך ברורה שאני מניח שצד שמאל של השרתים מקובע לקיר מחשש שהשרתים יפלו על הצד.
אבל לא זאת הבעיה.
יש נקודה שכבר קראתי עוד כותבים מעירים עליה ומרימים גבה מדי פעם לדפוס התנהגות של כינויים ושמות.
יש יחסית מעט כותבים מצד שמאל, ועוד יותר מעט מעוד יותר שמאלה. אבל כמעט כולם, ואני לוקח את הסיכון בכמעט הכללה הזו, כמעט כולם שומרים על שפה נקייה ללא כינויים.
מצד שני, מרבית הכותבים הם מצד ימין וגם הבכירים שבהם, החל מכותבים ותיקים, כותבים מנוסים, כותבים מוכשרים מנהלים ואדמינים, משתשמים בשמות וכינויים ללעג.
ועכשיו לעניין.
שלגיה, סמולמרט, סמול, ציפיטפוט, ברק הגמד נפוליון ברוג-אקירוב, חיים לשון ונראה לי שהנושא מובן.
אני שואל וזו שאלה אמיתית, למה כותב מוכשר שיודע להתבטא, ומביע את דעתו בצורה נחרצת צריך וחייב להשתמש בביטויין פוגעניים שלפעמים מייבשים את הצד השני וגורמים לו לאי נחת או לחוסר רצון להתדיין בכלל. פעם היו פה יותר כותבים להערכתי, ואורי או המנהלים יכולים לאשר או להזים את הדברים. אבל כותב כמו איכפתלי שכותב די ברור, משתשמש בשלגיה כאילו זה שמה האמיתי של לבני. האם דברי הכעס כלפיה לא מספיק מובנים שהוא צריך לקרוא לה בכינויים ?
אז ברור שזה אתר חינמי וזה מותר ולא עובר על שום חוק, אבל למה לא לכבד אם לא את הבן אדם המדובר אז את הבן אדם שמדברים אליו ?
זהבה ג'לעון, וציפיטפוט, ויוסי ביילין הוא פודל, וברק הוא גמד.
היה לי ויכוח עם כותב שהערתי לו על כך שמפריע לי שהוא לא מכבד את אהוד ברק ואותי כאשר הוא מדבר איתי וקורא לו הגמד. הוא התנפל עלי כאילו גנבתי לו את הפלזמה מהבית באמצע השרדות ואמר שהוא הדריך או עדיין מדריך בצבא ומי ואני שאגיד לו וכו'. אז אבוי לנו אם זה מה שלומדים בצבא, או זה איכות המלמדים. אחרי זה מתפלאים שצועקים לאנשים לקפות מהגג.
מהצד השני אני לא רואה יותר מדי אם בכלל כינויים כמו פייגלה, או זיבי או הקיבוצניק השמן והחנון, וההזוי ההוא שנוסע באוטובוס או לימי, או ציפי חוטובובליל ועוד שמות שפשוט לא נתנו להם כינויים יפים עדיין.
נראה כאילו המעט כותבים מהשמאל מכבדים את הימין לא קוראים לו בשמות גנאי, ורב הכותבים מהימין, כאילו לא מספיק שהם רב, גם דואגים להשתמש בביטויים פוגעניים שכאלה.
זו תרבות דיבור קלוקלת בעיני, במיוחד מכותבים מבריקים שמקלקלים את חזותם בצורה הזו.
אם יכנס לפה כותב חדש, לפעמים הוא לא יבין במה מדובר אם יקרא שחיים לשון ושלגיה הלכו לבקר את הגמד נפוליון. הוא יחשוב שמדובר בסיפור או אגדה שהוא איננו מכיר.
זו ביקורת אבל יותר שאלה, כי אשמח להבין, איך יצא שזו כמעט נחלתו של צד אחד בלבד, והצד השני דווקא זה שצריך לצעוק יותר חזק, אינו משתמש בזה. אולי בגלל זה הוא במיעוט ??
john reese
|