29-12-2008, 15:49
|
|
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
העובדה שיש גם בעבודה ובאט"ד תומכים בשחרור רב המרצחים, היא עדות להתרסקות שלטון החוק
מסתבר שאם אתה מחבל מצליח יותר - כך גדלים סיכוייך לא להענש על פשעיך... מעבר לכך, העבודה,
ויותר ממנה, אט"ד, מעולם לא היו סמל לשמירת החוק במדינת ישראל, כך שלא ברור לא לי למה אתה
חושב שאזכורן הוא הוכחה שתמיכה בשחרור רוצח בטרם ריצה עונשו, היא עדות לעמידה בעקרונות
בסיסיים של שלטון החוק...
בישראל יש הטייה מובהקת שמאלה של התקשורת והמוסדות הלא נבחרים, ולכן תמיכה בשחרור מחבל
פלסטיני לעולם תיחשב להגיונית יותר מתמיכה בשחרור מחבל יהודי, ויהיה פחות מסוכן תקשורתית
להביע אותה.
ג'ומס לקח את העסק כמה צעדים קדימה והפך את יחסיו עם רב המרצחים לסוג של מקור גאווה, ששאר
תומכי שחרור המרצח, לא חולמים לעשות. הגאווה בכך שהוא ומרואן נפגשים יותר מאשר מרואן ופדווה,
היא סוג של עיוות מוסרי שאמור להגעיל גם את מי שתומכים בשחרור ברע'ותי.
תמיכה בשחרור רוצח אחד בגלל שהוא "יותר חשוב", היא עיוות של עקרון השיוויון.
אתה העלית שאלה היפותטית חסרת טעם. אם אדע בוודאות שצפוי לנו שלום אמת לעדי עד אם נשחרר
את כ-ל המחבלים, אני אתמוך בכך, כולל נסיגה ענקית באיו"ש, כולל חלקים ממזרח י-ם. העניין הוא
שכמובן שאין דרך להוכיח לנו את זה, ועד כה, התברר שנסיגות ושחרור מחבלים הביאו בדיוק את ההיפך, ויותר סביר ששחרור מחבלים עתידי יעשה מה שעשה שחרור מחבלים בעבר: יחזק את
הטרור. אלה שתומכים בשחרור ברע'ותי הם ברובם צדיקים קטנים מאוד. הם אלה שסיפרו לנו, בטרם
נודע ברבים שברע'ותי הוא רב מרצחים, שהאיש הוא "חסיד דו קיום", ותומך באוסלו ומה לא. ואז
התברר מיהו באמת, הוא נתפס, נשפט והורשע. במקום שחסידיו כאן ישתקו, לשם שינוי, הם מספרים
לנו שעכשיו הוא יתנהג אחרת ויעזור לנו להביא שלום. לא מטרידה אותם העובדה שאחרי אוסלו הוא
היה אמור לזנוח לעד את הטרור, ולא עשה כן. הם מוכנים לתת לתת לו עוד צ'אנס, כיוון שהצ'אנס שהם
נותנים, הוא בעצם לעצמם - עוד ניסיון נואש להראות לנו שאוסלו אמנם התפוצץ לנו בפרצוף, אבל אם
ננסה שוב, הפעם זה בטוח יצליח... מצטער, אבל להוכיח לביילין, לפואד ולשאר החכמים בלילה שהם
כן צדקו בכך שהביאו רבבות מחבלים וחימשו אותם, אחרי שמחבלים אלה רצחו 1500 יהודים, נראה
לי מעט הזוי, ובהחלט לא מצדיק את כיפוף שלטון החוק במדינה הזו.
אם תבטיח לי שלום אמת לעדי-עד, ניתן יהיה לתמוך בכיפוף שלטון החוק. אתה לא יכול להבטיח זאת,
ולכן מיותר להציע זאת
השאלה שצריכה להשאל היא שלי אליך, בהתחשב בכך ששחרורי מחבלים בעסקאות הביאו רק
לחיזוק הטרור (בין אם בכך שמחבלים למדו שמאסר בידי ישראל אינו סוף פסוק, וגם אם נתפסים בסוף
פיגוע, חוזרים הביתה די מהר, בין אם באמצעות תגבור כוח האדם שלו, ובין אם בכך שהוכח שחטיפות
חיילים משתלמות), מדוע אינך מתנגד כרגע לשחרור מחבלים בטרם ריצו עונשם (לפני שמגיעים ימי
האוטופיה שתיארת בשאלה שלך אליי...)?
|